Γνωρίστε την πόλη της Ελευσίνας μέσα από ένα βίντεο και λάβετε μέρος στην πρώτη Διεθνή Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων που θα συνδιαμορφώσουν το τελικό της πρόγραμμα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Η Ελευσίνα, ένας τόπος μυστηρίων με μοναδική αρχαία αλλά και σύγχρονη ιστορία, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρωτότυπο βίντεο σε παραγωγή της 2023 ELEVSIS Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με αφορμή την πρώτη διεθνή ανοιχτή πρόσκληση για τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού της προγράμματος με τίτλο “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ”, η 2023 ELEVSIS επιχειρεί να αποκαλύψει κάποια από τα καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο, διεγείροντας παράλληλα και το ενδιαφέρον ανεξάρτητων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών ομάδων, φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για νέα έργα και δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν το 2022 και 2023.

Λίγα Λόγια για την 2023 ELEVSIS

Η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορία της πόλης, η 2023 ELEVSIS διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, που κινείται σε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη και Περιβάλλον.

Αντίστοιχα, διακριτοί και διασυνδεδεμένοι, διαμορφώνονται και οι τρεις κεντρικοί θεματικοί άξονες του προγράμματός της: Άνθρωπος / Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργασία, αντανακλώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης και τις σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει τόσο η Ελευσίνα όσο και η Ευρώπη.

Διεθνής Ανοιχτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοΚαλλιτεχνικό Πρόγραμμα της 2023 ELEVSIS


Το 2023 η πόλη της Ελευσίνας φιλοξενεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ), παρουσιάζοντας ένα πολύπλευροπρόγραμμα υπό τη γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, και με τον γενικό τίτλο “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ”.

Για την τελική τουδιαμόρφωση, ηΔημοτική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας απευθύνει Διεθνή Ανοιχτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τηνυποβολή Προτάσεων σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για νέα έργα και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022 και το 2023.

Η έναρξη υποβολής τωνπροτάσεων των ενδιαφερομένων ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2021.

in.gr