ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγούδι γροθιά στον φασισμό από τα Υπόγεια Ρεύματα – «Το σκατό του φιδιού» (βίντεο)

Τραγούδι καταγγελία με τίτλο «Το σκατό του φιδιού» κυκλοφόρησαν τα Υπόγεια Ρεύματα δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το συγκρότημα με αφορμή την αυριανή ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δίνουν στη δημοσιότητα ένα τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο τους, ενώνοντας τη φωνή τους με το πλήθος των πολιτών που θα βρεθούν αύριο, Τετάρτη, στο Εφετείο.

Το κομμάτι μιλάει για «το σκατό του φιδιού» που φωνάζει και νοσταλγεί «ένα πτώμα που κέρασε σκοτάδι θάνατο απλόχερα» και χώρισε «σε ράτσα-χρώμα το μέλλον» γιατί «αυτή ήταν τώρα η δουλειά του!»

 


Σε κείμενο που συνοδεύει τη νέα τους κυκλοφορία, τα Υπόγεια Ρεύματα εξηγούν γιατί επέλεξαν τη δεδομένη χρονική στιγμή:
«Τις ημέρες που τελειώναμε τις ηχογραφήσεις του επερχόμενου δίσκου μας ολοκληρωνόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής και μάθαμε την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης. Ελπίζουμε να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους οριστικά, αμετάκλητα και ξεκάθαρα.

Αφιερώνουμε αυτό το κομμάτι σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά με την στάση ζωής και την αξιοπρέπεια τους υπέρ της ανθρωπιάς. Στις σκοτεινές εποχές, που δυστυχώς βρισκόμαστε παγκοσμίως, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τον φασισμό της εξουσίας αλλά και της διπλανής πόρτας, για το μίσος από και προς όλες τις κατευθύνσεις που φυτρώνει παντού και μολύνει τον ιστό της κοινωνίας, από τους πολεμοχαρείς πλανητάρχες μέχρι τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού που κακοποιείται ένα παιδί.

Ας μην ξεχάσουμε να μιλάμε με τους ανθρώπους γύρω μας, να επικοινωνούμε και να ζούμε μαζί. Ας διατηρήσουμε την τρυφερότητα και την ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η δική μας δουλειά.»

 

in.gr

Διαβάστε επίσης

Πώς θα λειτουργήσουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία ανά επίπεδο συναγερμούΠολιτισμός

ΠΗΓΗ: tanea.gr Με το 30% της πληρότητάς τους και υποχρεωτική χρήση μάσκας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θέατρα και κινηματογράφοι στην Αττική Με το 30% της πληρότητά...

Έως τις 15 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος ΆντζελεςΠολιτισμός

Από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF - www.lagff.org), αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Ο γε...

Με τη νέα ταινία του Λαβ Ντίαζ διαδικτυακά το 11ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού ΚινηματογράφουΠολιτισμός

  Για πρώτη φορά διαδικτυακά και δωρεάν, με δεδομένες τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ...