ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από... ετών 0+ έως 65+: Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ για το 2019/20 - Δείτε το πρόγραμμα

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή εδραιώνουν την παρουσία τους και παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.

 

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπονται σε έναν συνεκτικό, ευέλικτο, πειραματικό και βιώσιμο χώρο καλλιτεχνικής καινοτομίας και έρευνας, όπου ένα δίκτυο καταξιωμένων καλλιτεχνών / εκπαιδευτικών επανασυστήνει την όπερα, το μπαλέτο και το μουσικό θέατρο στο ευρύ κοινό.

 

 

Τον Οκτώβριο του 2019 η αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου El retablo de maese Pedro του Μανουέλ ντε Φάγια ξεκινάει το ταξίδι της σε 10 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα η Διαπολιτισμική Χορωδία και Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Νοέμβριο σε έναν νέο κύκλο εντατικών προβών και συναυλιών. Ο κύκλος εργαστηρίων μουσικής, κίνησης και λόγου σε Καταστήματα Κράτησης του Κορυδαλλού, των Διαβατών και του Ελεώνα διευρύνεται με την ενσωμάτωση του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας. Το Κτίριο Προβών της ΕΛΣ στην Καλλιθέα βουίζει από τις μελωδίες και τα τραγούδια των προγραμμάτων Κιθάρα Express και Χορωδία 65+ προσκαλώντας νέα μέλη ηλικίας 65 ετών και άνω. Οι εκρηκτικοί Drum Works επιστρέφουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ΕΛΣ και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας με τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών τους.

 

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ κορυφώνεται με τα εγκαίνια του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people, το οποίο απέσπασε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, θα αποτελέσει όχημα καλλιτεχνικής έκφρασης για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική.

 

Παιδιά / Σχολεία  

Όπερα κουκλοθεάτρου

Μανουέλ ντε Φάγια

El retablo de maese Pedro

 

Έναρξη περιοδείας: Οκτώβριος 2019

Έναρξη σχολικών παραστάσεων: Ιανουάριος 2020

 

Τον Οκτώβριο του 2019, η αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου El retablo de maese Pedro (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια θα συνεχίσει το ταξίδι της με προορισμό τα δημοτικά και περιφερειακά θέατρα της Βόρειας Ελλάδας, από την 1η έως και τις 12 Οκτωβρίου. Παντρεύοντας τον μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο, αυτή η μονόπρακτη όπερα εξιστορεί ένα από τα πλέον συναρπαστικά και γεμάτα χιούμορ επεισόδια του κλασικού βιβλίου Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

 

Τον Ιανουάριο του 2020, η όπερα θα επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για επιλεγμένες σχολικές παραστάσεις καλώντας τους μικρούς θεατές να μυηθούν στον κόσμο του λυρικού θεάτρου.

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Δημόπουλος

Κατασκευή – Εμψύχωση κούκλας: Λίτα Ασλάνογλου, Ειρήνη Μάστορα, Γιάννης Τσιούτας

Μονωδοί: Διονύσης Τσαντίνης Αναστασία Κότσαλη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Ντίνα Στράνη

Πιάνο: Σταύρος Σουλαδάκης

 

Επικοινωνία: education@nationalopera.gr, 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00). Προκράτηση σχολικών παραστάσεων: Θα ανακοινωθεί με ανοιχτό κάλεσμα τον Οκτώβριο 2019.

 

Έφηβοι  

Co-OPERAtive
An intercultural and collaborative opera hub for young people
ΙανουάριοςΙούνιος 2020

 

Βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14 -18 ετών από όλη την Αττική. Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη.

 

 

Το Co-OPERAtive έχει στόχο να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με τρεις οργανώσεις-εταίρους, την Άρσις, τη The HOME Project και το Melissa Network.

 

Έναρξη προγράμματος: 13 Ιανουαρίου 2020

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα απόγευμα

Τελικές παραστάσεις: 13 & 14 Ιουνίου 2020, Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 18.00)

 

Ενήλικες  

 Διαπολιτισμική Χορωδία Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020

 

Διανύοντας την τέταρτη χρονιά από τη δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ συνεχίζει το συναρπαστικό πολυπολιτισμικό ταξίδι της στις γειτονιές του κόσμου. Τραγούδια άφθαρτου μελωδικού πλούτου από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της (ήδη αριθμεί πάνω από 25 μέλη) συνθέτουν το ρεπερτόριό της, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Κάθε συνάντηση και μια μοναδική μουσική εμπειρία!

 

Μαέστρος χορωδίας: Βασούλα Δελλή

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (18.30 – 20.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Διαπολιτισμική Ορχήστρα Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020

 

 

Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής, καθώς η Εναλλακτική Σκηνή σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ εγκαινίασαν ένα νέο σύνολο, τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα.

 

Με στόχο να αγκαλιάσει ανθρώπους και μουσικές, γλώσσες και μελωδίες από διαφορετικές χώρες του κόσμου, η Ορχήστρα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να λειτουργεί ως πυρήνας ισότιμης συνάντησης και αλληλεπίδρασης, ως πλατφόρμα επικοινωνίας διαφορετικών αντιλήψεων και πολιτισμών.

Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (18.00 – 21.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Εργαστήριο μουσικής στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης

Σεπτέμβριος 2019 – Ιανουάριος 2020

 

Για δεύτερη χρονιά, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ συνεχίζουν το εργαστήριο μουσικής στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης (Φυλακές Διαβατών). Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον ήχο διαφορετικών οργάνων και τον ρυθμό ως δημιουργικά εργαλεία έκφρασης και μέσα από μια καθοδηγούμενη ομαδική διαδικασία να συνθέσουν και να ερμηνεύσουν τις δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κώστας Μακρυγιαννάκης (μουσικός), Μιχάλης Σιώνας (σκηνοθέτης, μουσικός)

 

Εργαστήριο χορού στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών

Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019

 

Το εργαστήριο χορού στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών συνεχίζεται με έναν νέο κύκλο συναντήσεων και στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση που απορρέει από την ομαδική χορευτική διαδικασία. Μέσα από καθοδηγούμενες ασκήσεις οι συμμετέχουσες δημιουργούν τις δικές τους πρωτότυπες χορογραφίες, που παρουσιάζονται στο τέλος του εργαστηρίου υπό μορφή χοροθεατρικής παράστασης.

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χαρά Κότσαλη (χορεύτρια, χορογράφος), Κατερίνα Σπυροπούλου (χορεύτρια, χορογράφος)

 

Εργαστήριο μουσικής στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού

Ιανουάριος – Ιούνιος 2020

 

Το εργαστήριο μουσικής στην ανδρική πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού συνεχίζεται με τον πέμπτο κύκλο συναντήσεων. Μέσα από τον πειραματισμό και με την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών, οι συμμετέχοντες από όλες τις πτέρυγες του Καταστήματος Κράτησης θα αποκτήσουν βασικές μουσικές και ερμηνευτικές δεξιότητες.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Μαρία-Χριστίνα Χάρπερ (μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια), Θ.Α.

 

 Εργαστήριο μουσικής και λόγου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών
Ιανουάριος – Ιούνιος 2020

Ένα νέο εργαστήριο μουσικής και λόγου εγκαινιάζουν οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ αυτή τη φορά στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών. Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας καθώς και της ελεύθερης έκφρασης των συμμετεχόντων αποτελούν τον βασικό στόχο του εργαστηρίου.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κώστας Μακρυγιαννάκης (μουσικός), Μιχάλης Σιώνας (σκηνοθέτης, μουσικός)

 

Connecting body

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ιανουάριος – Μάιος 2020

 

Το εργαστήριο Connecting body ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κιναισθητικής και μουσικής αντίληψης, καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται αρμονικά τον χώρο και τον χρόνο. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος αποτελεί το body music, το οποίο προτείνει έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του σώματος για την παραγωγή μουσικής.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να συμπεριλάβει ταυτόχρονα άτομα με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες. Το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά μοναδικό και εξαρτάται από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ομάδας.

 

Σχεδιασμός: Γιώτα Πεκλάρη

Υλοποίηση: Γιώτα Πεκλάρη, Βίκη Σκορδαλή

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (17.00 – 19.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Ι know a woman

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Σε συνεργασία με το Melissa Network       

Οκτώβριος 2019 – Απρίλιος 2020

 

Woman power

is 

Black power

is

Human power

is

always feeling

my heart beats

as my eyes open

as my hands move

as my mouth speaks

I am

are you

Ready

(Audre Lorde, “Now”)

 

Το εργαστήριο ήχου, κίνησης και λόγου I know a woman επιχειρεί να δημιουργήσει διασταυρώσεις μεταξύ της διαφορετικότητας, του φύλου, της σεξουαλικότητας και παραγόντων πολιτισμικής και ταξικής προέλευσης, μέσω διαδικασιών αυτοσχεδιασμού και συνδημιουργίας.

 

Γυναίκες κάθε ηλικίας από διαφορετικές κοινότητες της Αθήνας συνομιλούν σε εβδομαδιαία βάση στο δίκτυο μεταναστριών Μέλισσα (Melissa Network) και συνδιαμορφώνουν πρωτότυπα σχήματα λόγου, ήχου και κίνησης. Πολύτιμα εργαλεία αποτελούν ο φυσικός και o ηλεκτρονικός ήχος, ο λόγος, οι προσωπικές αφηγήσεις, η κίνηση και ο χορός.

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Χαρά Κότσαλη (χορεύτρια / χορογράφος), Εύη Νάκου (μουσικός), Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός)

 

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Drum Works

Νοέμβριος 2019 – Μάιος 2020

Εργαστήρια για νέους και παιδιά με τους Drum Works

Συμπαραγωγή με το British Council

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ και τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με τους εκρηκτικούς Drum Works από το ανατολικό Λονδίνο εγκαινιάζοντας μια σειρά εβδομαδιαίων εργαστηρίων μουσικής σύνθεσης και ερμηνείας μέσα από τη χρήση κρουστών οργάνων. Αυτά οδηγούν στην καθιερωμένη πλέον επίσκεψη των Drum Works στην Εθνική Λυρική Σκηνή για μια σειρά εντατικών εργαστηρίων με την «Ατραπό», τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου και άλλες ομάδες της πόλης.

 

Τα εργαστήρια κορυφώνονται με μια μεγάλη συναυλία, έναν μαραθώνιο κρουστών οργάνων, και ανοιχτά εργαστήρια για το κοινό (Μάρτιος 2020).

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Drum Works, Εύη Νάκου (μουσικός), Αλέξης Σταυρόπουλος (μουσικός), Δημήτρης Μπουρζούκος (μουσικός)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

65+

Χορωδία 65+
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Νοέμβριος 2019 – Μάιος 2020

«Η χορωδία είναι για τις γυναίκες και τους άντρες που έχουν κλείσει τα 65 τους χρόνια και θέλουν να μοιραστούν τη χαρά της μουσικής. Γι’ αυτούς που έχουν μια κρυφή επιθυμία να πειραματιστούν με διαφορετικά ακούσματα – γνώριμα ή άγνωστα. Γι’ αυτούς που θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους με τους άλλους. Γι’ αυτούς που έχουν την ανάγκη να τραγουδήσουν. Γι’ αυτούς που νιώθουν πως ήρθε η ώρα ν’ ακουστούν» — Δήμητρα Παπασταύρου

Μαέστρος χορωδίας: Δήμητρα Παπασταύρου

Πιάνο: Κώστας Παπαθύμνιος

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Δευτέρα (16.00 – 18.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00)

Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

 

 

Κιθάρα Express

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ιανουάριος – Μάιος 2020

 

Μια κιθάρα κατεβασμένη από το πατάρι, θετική διάθεση και αγαπημένα τραγούδια είναι τα απαραίτητα εφόδια και αμέσως η παρέα του Κιθάρα Express ξεκινάει τις μουσικές της αλχημείες.

 

Στην εβδομαδιαία συνάντηση του πετυχημένου προγράμματος ο χρόνος και οι υποχρεώσεις που τρέχουν μένουν εκτός τάξης. Eίναι ώρα για κιθαρίσματα, λατρεμένα τραγούδια, χαρά και χαλάρωση. Είναι η ώρα που φτιάχνουμε μουσική στο παρόν με υλικά από το παρελθόν για να κερδίσουμε το μέλλον.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Κική Κέρζελη

Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Ημερομηνίες υλοποίησης: Κάθε Τρίτη και Τετάρτη (11.00 – 13.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00)

Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

 

Παιδιά / Έφηβοι  

Meet Petipa

Δεκέμβριος 2019

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσκαλεί για δεύτερη χρονιά παιδιά, εφήβους, ενήλικες και άτομα 65+ σε μια ιδιαίτερη γνωριμία με τον Μαριύς Πετιπά (1818-1910) μέσα από ένα εργαστήριο που γίνεται με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από τη γέννησή του.

 

Το εργαστήριο Meet Petipa έχει ως στόχο την εισαγωγή στο έργο του κορυφαίου χορογράφου μέσα από τη διδασκαλία αποσπασμάτων της αυθεντικής ευφάνταστης χορογραφίας της αριστουργηματικής Λίμνης των κύκνων.


Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Θ.Α.

Ημερομηνίες υλοποίησης: 7, 8, 14, 15 Δεκεμβρίου 2019 (15.00 – 17.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Βρέφη  

Όπερα από κούνια

Μάρτιος – Απρίλιος 2020

 

Η κινησιολογική και ακουστική αφύπνιση των βρεφών και των προνηπίων μέσα από τέσσερις περιόδους της κλασικής μουσικής: Μπαρόκ, κλασική, ρομαντισμός και μουσική του 20ού αιώνα, σε μια προσέγγιση που περιλαμβάνει και τη συμμετοχική παρουσία του γονέα.

 

Με μουσικοκινητικά παιχνίδια ανακαλύπτουν μέσα στην ομάδα ηχόχρωμα και ύφος, εξοικειώνονται με τον ήχο της κλασικής μουσικής, καθώς και με τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων. Το εργαστήριο απευθύνεται σε δύο ηλικιακές οµάδες: 0 έως 24 µηνών και 2 έως 4 χρόνων. Η παρουσία ενός γονέα κρίνεται απαραίτητη και για τις δύο ηλικιακές οµάδες.

 

Εμφυχώτρια: Δάφνη Τσιούνη (μουσικοπαιδαγωγός / sound artist)

Ημερομηνίες υλοποίησης:  15, 22, 29 Μαρτίου & 5 Απριλίου (10.00 – 12.00)

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr, 213 088 5752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Νέοι καλλιτέχνες

 

TRANSMEDIA LABWORKS

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019

 

Το Transmedia Labworks επιστρέφει για τρίτη χρονιά με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών. To πρόγραμμα διερευνά καινοτόμες δομές, μορφές και μεθόδους παραστατικότητας και δραματοποίησης σε οπτικοακουστικά χωρικά δρώμενα μέσω του πειραματισμού και της ψηφιακής διαμεσικότητας.

 

Φέτος, σημείο αφετηρίας και επιστροφής του εργαστηρίου αποτελεί το λυρικό τραγούδι και συγκεκριμένα η άρια «V’adoro, pupille» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ (1685-1759) από την όπερα Ιούλιος Καίσαρ (1724).

Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από δημιουργικούς εικαστικούς κλάδους θα επιλεγούν μέσω διαδικασίας ανοιχτού καλέσματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΛΣ: www.nationalopera.gr

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Σταύρος Γασπαράτος (συνθέτης, sound artist), Τάσος Κανέλλος (αρχιτέκτων μηχανικός, MSc Computation), Δρ. Άννα Λάσκαρη (αρχιτέκτων μηχανικός, MSc Computation), Εύη Νάκου (μουσικός, sound artist)

Ημερομηνίες υλοποίησης: 19, 20 Οκτωβρίου, 2, 3, 9, 10, 30 Νοεμβρίου & 1, 14, 15, 21 Δεκεμβρίου 2019

Το πρόγραμμα Transmedia Labworks υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών

 

Ερενευνητικό πρόγραμμα / Συνεργασία με το εξωτερικό  

 

Tandem Europe
Ιούνιος 2019 – Φεβρουάριος 2020

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Tandem Europe». Το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη της στρατηγικής των οργανισμών, ενθαρρύνει την καινοτομία, ενώ προτείνει δημιουργικές και διακρατικές λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις των κοινωνιών της Ευρώπης. Στο «Tandem Europe 2019-20» οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις συνεργάζονται με τον οργανισμό «BOZAR» στο Βέλγιο και τον οργανισμό «E-DA» στην Πορτογαλία.

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ

Υπεύθυνες δράσης: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου & Νίκη Ξένου

 

Το Tandem Europe, μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από το European Cultural Foundation και τον οργανισμό MitOst e.V., στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε επίσης

Η “Μήδεια” του Ευριπίδη από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πολιτισμός

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Αύγουστο στην Ερμιονίδα η  “Μήδεια”  του Ευριπίδη σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου , την παρουσι...

Πέθανε ο Νάνος Βαλαωρίτης - Από τους πρώτους σουρεαλιστές ποιητές της ΕλλάδαςΕλλάδα

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο Νάνος Βαλαωρίτης, ένας από τους πιο σημαντικούς σουρεαλιστές ποιητές της Ελλάδας, με σπουδαίο μεταφραστικό έργο.   Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστ...

Εγκαινιάζεται σήμερα η 24η Art Athina στο Ζάππειο Μέγαρο από τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠολιτισμός

Το φιλότεχνο κοινό της Art Athina, στην πλειοψηφία του γυναικείο, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη ζωγραφική και επισκέπτεται τη μεγάλη γιορτή των αιθουσών τέχνης. Εφέτος, το ραντεβ...

Μουσικό θέατρο Εuropeana στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΠολιτισμός

Με την πρεμιέρα της παράστασης Euro peana εγκαινιάζει η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ...

Η γκαλερί Citronne στη φουαρ ART ATHINA Πολιτισμός

Μετά από μία επιτυχημένη εικαστική περίοδο το καλοκαίρι στον Πόρο, η γκαλερί CITRONNE  προχωρεί τώρα και σε μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην Αθήνα. Συμμετέχει στη φετινή φουάρ A...