ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ένα έργο που θα κατασκευάσει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με 7. 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έναρξης των έργων από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο νευραλγικής σημασίας για το Κερατσίνι, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους, καθώς θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές.

Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες. Η χάραξη των αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με αφορμή την άμεση έναρξη των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ένα έργο «σταθμό» για το Κερατσίνι, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα προστατέψει αποτελεσματικά την πόλη και τους κατοίκους από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε πως εμείς έχουμε επιλέξει να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά. Ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους δημότες Κερατσινίου και απειλούσε ανθρώπινες ζωές, βρίσκει επιτέλους λύση μ΄ένα έργο που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία που οδήγησε στην άρση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας".

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου γιατί ξεκινά επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου για όλο το Κερατσίνι. Ένα έργο με υψηλό προϋπολογισμό το οποίο μελέτησε, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, για τη στήριξη και για το γεγονός ότι ενέσκηψε στο έργο, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη σημασία του, για την ουσιαστική θωράκιση της περιοχής από τις πλημμύρες. Συνεχίζουμε».

Το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, σε περιοχές των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας (κυρίως) και του Δήμου Πειραιά.

Στις περιοχές αυτές υπάρχουν ήδη διάσπαρτα κατασκευασμένοι αγωγοί, οι οποίοι όμως δεν αποτελούν πλήρες δίκτυο, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στις κατάντη περιοχές.

Στην περιοχή του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων εκατέρωθεν της Λεωφόρου Δημοκρατίας με αποδέκτη τη θάλασσα μέσω του κεντρικού αγωγού που διανύει την οδό Μπουμπουλίνας και τμήμα του προβλήτα εντός ΟΛΠ Α.Ε..

Στην περιοχή του Δήμου Πειραιά συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή «Ταμπούρια» (γεωγραφικό όριο με τον δήμου Κερατσινιού -Δραπετσώνας) με παροχέτευση των ομβρίων υδάτων στο υπάρχουν δίκτυο του Δήμου Πειραιά.

Εκτός από τους αγωγούς ομβρίων θα κατασκευαστούν φρεάτια υδροσυλλογής καθώς και διατάξεις εγκαρσίων υδροσυλλογών («κόφτρες»), σε θέσεις όπου αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων λόγω της συρροής εξωτερικών λεκανών . Επίσης θα ενισχυθεί το δίκτυο των υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής σε σημεία όπως ενδεικτικά στην οδό Μ. Κιουρί κοντά στο κατάστημα «Σκλαβενίτη», όπου παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν αγωγοί μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται κύριος συλλεκτήριος αγωγός από τη διασταύρωση της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Γρηγορίου Λαμπράκη, με νοτιοανατολική κατεύθυνση στην παραλιακή λεωφόρο και με κατάληξη στη διασταύρωση της οδού Ακτή Ιωνίας με την οδό Μπουμπουλίνας με τελικό αποδέκτη τη θάλασσα.

Οι υπόλοιποι συλλεκτήρες της αρχικής μελέτης που εκβάλουν στη θάλασσα διερχόμενοι από τον χώρο του CAR TERMINAL του ΟΛΠ, θα κατασκευαστούν με συμπληρωματικό έργο προϋπολογισμού 9.100.000,00 €, αφού η Περιφέρεια Αττικής εγκρίνει την μελέτη που ήδη εκπονεί ο ΟΛΠ.

 

Διαβάστε επίσης

Βούλα: Νεκρός 33χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο στην ΠοσειδώνοςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

'Ενας  33χρονος  έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην  Λεωφόρο Ποσειδώνος  και συγκεκριμένα, στο ύψος της Βούλας. Χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη  Λεωφόρο Ποσειδώνος  στο ύψο...

Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, 7.6 εκ. ευρώΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ένα έργο που θα κατασκευάσει και χρηματοδοτεί η Περιφ...

Διαμόρφωση της παραλίας Βοτσαλάκια και  εκτεταμένες εργασίες από τον Δήμο ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μεγάλη παρέμβαση για τη διαμόρφωση και τον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι έτοιμη η παραλία να υποδεχθεί δημ...

Απαγόρευση αγκυροβολίας σε περιοχές του Λιμεναρχείου Σαρωνικού ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στο πλαίσιο της ανάγκης για τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των λουομένων, την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων, την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την προστασία του ...

Ελληνικό: Πότε ξεκινούν εργασίες για Βίλες - Διαμερίσματα, Riviera Galleria και Commercial HubΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Γιώργος Παπακωνσταντίνου/insider.gr   Μέσα στο β’ τρίμηνο 2023 είχε προγραμματιστεί η έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας για τις βίλες που θα αναπτυχθούν στα «παραθαλάσσια οικόπε...

Συμμετοχή της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στα πρωταθλήματα παραγωγικών σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έλαβε μέρος στα Πρωταθλήματα των Παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από 27 Απριλίου έως 07 Μαΐου, υπό τ...