Ακυβερνησία ιστιοφόρου στο αγκυροβόλιο Πειραιά με επιτυχές τέλος της επιχείρησης διάσωσης
Σε επιχείρηση συνδρομής και ασφαλούς αγκυροβόλησης ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Γερμανίας προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Σαλαμίνας, έπειτα από σχετική ενημέρωση που έλαβαν τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου 2025 από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ιστιοφόρο αντιμετώπισε πρόβλημα ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης των ιστίων, ενώ επέβαιναν σε αυτό δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γερμανίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΠΛΣ) καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ” (Σ.Π. 5090-Γ’), τα οποία προσέγγισαν το σημείο για να προσφέρουν βοήθεια. Με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους και τη συνοδεία του ΠΛΣ, το ιστιοφόρο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στην περιοχή “Σελήνια” της Σαλαμίνας.
Οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου του σκάφους μέχρι την προσκόμιση του απαιτούμενου βεβαιωτικού.