Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα σηματοδότησης στο τμήμα Μανιάτικα – Δημοτικό Θέατρο του δικτύου της Γραμμής 3 του Μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Σημειώνεται ότι χθες λόγω τεχνικής βλάβης, ζητήθηκε από τους επιβάτες να περάσουν στην αποβάθρα της αντίθετης κατεύθυνσης για να συνεχίσουν στον Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο.

 

 

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

 

Με αφορμή το τεχνικό πρόβλημα σηματοδότησης, που καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης 17/11/2022 σε συγκεκριμένο σημείο του δικτύου της Γραμμής 3 του Μετρό και ειδικότερα στο τμήμα Μανιάτικα – Δημοτικό Θέατρο, η ΣΤΑ.ΣΥ. διευκρινίζει, πως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλούς κίνησης συρμών και μετακίνησης επιβατών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία συνέχισης εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου σε μονή τροχιά και για το λόγο αυτό οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την ανάγκη αλλαγής αποβάθρας.

 

Ο έμπειρος μηχανισμός της ΣΤΑ.ΣΥ. (Κέντρο Ελέγχου, οδηγοί συρμών, σταθμάρχες, υπάλληλοι σηματοδότησης) κινητοποιήθηκε όπως κάθε φορά άμεσα και αποκατέστησε αποτελεσματικά την τεχνική βλάβη που σημειώθηκε. Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η ΣΤΑ.ΣΥ. απορρίπτει τις αιτιάσεις που διατυπώνονται περί επιχειρησιακών κενών λειτουργίας και ελλιπούς στελέχωσης των σταθμών με προσωπικό.

 

Παράλληλα, η  ΣΤΑ.ΣΥ. διευκρινίζει, πως με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ τις ώρες αιχμής  δεν άλλαξε, παρέμεινε στα 4΄ και τις νυχτερινές μάλιστα ώρες μειώθηκε στα 9΄ από 10΄, ενώ και οι συρμοί που κυκλοφορούν στη Γραμμή 3 έχουν αυξηθεί σε 24 από 22.

 

Πηγή: naftemporiki.gr