ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία: Ποτάμι η Ποσειδώνος (φωτογραφίες) - Έκλεισε η Βουλιαγμένης - Διακοπή ρεύματος σε Γλυφάδα και άλλες περιοχές

poseidonos
Σωρεία προβλημάτων έχουν προκαλέσει τα έντονα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και επηρεάζουν σε μεγαλο βαθμό την Αττική. Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

 
Λίγο μετά τις 19:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

 
Σε ποτάμι έχει μετατραπεί, την ίδια στιγμή, η λεωφόρος Ποσειδώνος. 

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η λεωφόρος Ποσειδώνος. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της συσσώρευσης υδάτων στη λεωφόρο.  

 
Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

 
Έκλεισε, αργά το απόγευμα, και η λεωφόρος Βουλιαγμένης. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.
 
 
Στο μεταξύ, γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, καθώς είδε τα νερά να φτάνουν ως τη μέση του οχήματός της, ωστόσο ιδιώτες που περνούσαν από το σημείο και την αντιλήφθηκαν, σταμάτησαν και τη βοήθησαν να απεγκλωβιστεί, οδηγώντας στη σε ασφαλές σημείο.

 
Την ίδια στιγμή, 53 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής.
 
 
Λόγω των έντονων φαινομένων, έκλεισε και το Ελληνικό. 
 


Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ποσειδώνος 

 
 
poseidwnos3-_2_
poseidwnos3-_1_


 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 23/8

poseidwnos1
IMG_0627



 
Το βίντεο της Ζέτας Δούκα από την πλημμυρισμένη Λ. Βουλιαγμένης


Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αχαρνές, Περιστέρι, Πετρούπολη και Καματερό, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές όπως η Γλυφάδα. 

IMG_0631
IMG_0630
IMG_0629
IMG_0628


 
Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη. 

vroxi-athina__3_
vroxi-athina__4_
vroxi-athina__5_
vroxiii
vroxi-athina__2_


Ορισμένες προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για χαλαζοπτώσεις, με τη βελτίωση να αρχίζει ξανά από την Κυριακή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

 
 
Η προειδοποίηση Αρναούτογλου 

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»




 
Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εν όψει της 86ης Δ.Ε.Θ.: Προτάσεις για το μέλλον της επιχειρηματικότηταςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η Δ.Ε.Θ. αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός και αφορά την κορυφαία συνάντηση των παραγωγικών τάξεων με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.  Ουσιαστικ...

Πύργος Πειραιά: Προχωρούν οι εργασίες για την βιοκλιματική πρόσοψη μέσα στον ΑύγουστοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εικόνα του στο κοινό Με γοργούς ρυθμούς  προχωρούν οι εργασίες για τον Πύργο Πειραιά και κυρίως για τη βιοκλιματική του πρόσοψη , για...

Κοκαΐνη αξίας 2,3 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Πειραιά - Δείτε βίντεοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πενήντα συσκευασίες με κοκαΐνη μεικτού βάρους  54,378 κιλών , εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά. Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το  λ...

Φεστιβάλ Πειραιάς ArtPort II  ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μια διακαλλιτεχνική πλατφόρμα δράσεων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το  φεστιβάλ «Πειραιάς Artport ΙΙ» . Έ...

Φτάνει στον Πειραιά το Μετρό - Πρόβα τζενεράλε το ΣαββατοκύριακοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πρόβα τζενεράλε το Σαββατοκύριακο για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό από τη Νίκαια μέχρι το λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά.  Τα δοκιμαστικά δρομολόγια, που ξεκίνησαν σταδια...

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 27-28 Αυγούστου στη Γραμμή 3 - Στο πλαίσιο της επέκτασης προς ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Γραμμή 3 του Μετρό το  Σαββατοκύριακο 27 -28 Αυγούστου . Συγκεκριμένα,  κλειστοί θα παραμείνουν τις μέρες αυτές οι σταθμοί «ΝΙΚΑΙΑ», ...

Κερατσίνι: Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ, διακοπή κυκλοφορίας στη λ. ΔημοκρατίαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από Κερατσίνι προς Πέραμα.   Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία αυτή την ώρα στη Λ. Δημοκρατίας, στο ρεύ...

Τα “ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022” κάνουν πρεμιέρα στην παραλία του Μπάτη την 1η ΣεπτεμβρίουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνουν ο  Δήμος Παλαιού Φαλήρου  και το  Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ.)  του Δήμου,  από την 1 η  έως την...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό ΠειραιώςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.   Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, ...