Το Foyer Cafe Bistrot μέσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σημείο αναφοράς για την πόλη, χώρος υψηλής αισθητικής και γοητείας , ανοίγει τις πόρτες του στη μουσική για να υποδεχτεί εξαιρετικούς καλλιτέχνες οι οποίοι ερμηνεύουν σημαντικά έργα από την όπερα, την τζαζ και την σύγχρονη ελληνική μουσική.

Το Foyer Cafe Bistrot μεταμορφώνεται σε μια ατμοσφαιρική μουσική σκηνή με άρωμα θεάτρου και ξεχωριστές μουσικές επιλογές, τρείς ημέρες την εβδομάδα:

 

η Δευτέρα ανήκει στην Όπερα, η Τετάρτη στην Τζαζ και το Σάββατο στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

 

Ακολουθείστε αυτή τη μουσική περιπλάνηση! Το ραντεβού είναι πάντα στις 22.00!

Η Δευτέρα της Όπερας

Δεκεμβρίου

 

“L’ amour..l’amour…!                     

  Η μεσόφωνος ΕλένηΔάβου κι οπιανίστας Μανώλης Παπασηφακης μας οδηγούνσε μια συναρπαστική περιπέτεια μυστηρίου, πάθους, αγάπης, έρωταμεέργατων G. Bizet, Saint-Saens, Manuel de Falla, Γ. Κουρουπου,Cole Porter, ΘεόφραστουΣακελλαριδη, ΑνδρέαΧατζηαποστόλουκα. 

13 Δεκεμβρίου

 

Vissid ‘arte…!

Με όχημα τον έρωτα και την αγάπη η σοπράνο Εμιλια Διακοπούλου και η Ελένη Δάβου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργαBelliniPucciniMascagniTostiRossini,DeCurtisGershwinBernstein και άλλων.

20 Δεκεμβρίου

Λευκά μαγικά Χριστούγεννα

 Η υψίφωνος Κάτια Πάσχου κι ο εξαιρετικός πιανίστας Μανώλης Παπασηφάκης μας προσκαλούν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων !!! Σε μια λυρική παραμυθένια γιορτινή βραδιά με ύμνους τραγούδια από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης άριες και ντουέτα έκπληξη …από την όπερα, την οπερέτα και τα μιούζικαλ!

27 Δεκεμβρίου

Μια ευχή στ’αστερια….!!!When you wish upon a star!!!”                                  

 Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου κι ο εξαίρετος πιανίστας Μανώλης Παπασηφάκης θα μας χαρίσουν αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη παραμυθένια χώρα του Κάρολου Ντίκενς και του Ντίσνεϊ, άριες απ’ τον μαγικό κόσμο της Όπερας της Οπερέτας και του Μιούζικαλ!!!

3/1 Δεκεμβρίου

Passione

Ο τενόρος Ανδρέας Καραούλης ερμηνεύει άριες και καντσονέτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, musicals αλλά και κάποιες αγαπημένες, νοσταλγικές, ελληνικές μελωδίες. Μαζί με την λαμπερή μεσόφωνο Ελένη Δάβου στο πιάνο, μας ταξιδεύουν από τα θέατρα της Ευρώπης στη μάντρα του Αττίκ και από τα κανάλια της Βενετίας στις μπουάτ της Πλάκας. . 

Η Τετάρτη της τζαζ

8/12 και 12/1/22

Jazzduet.

Κωνσταντίνος Στουραΐτης στην κιθάρα και η Μαριάννα Παπαθανασίου στη φωνή παρουσιάζουν μια acousticjazz βραδιά με τραγούδια από το GreatAmericanSongbook,εμπνευσμένη από τα ντουέτα των EllaFitzgerald/JoePassSarahVaughan/MundellLowe και DianneReeves/RussellMalone. (Η συναυλία θα επαναληφθεί και στις12/1/22)

15/12 και 2/2

Οι ντίβες της jazz.

Ο Παντελής Μπενετάτος συναντά την Τέρρη Βακιρτζόγλου και μας παρουσιάζουν υπέροχα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι μεγάλες τραγουδίστριες EllaFitzerald,BillieHoliday,SarahVaughan και άλλες. Ένα ταξίδι στην εποχή τουswing και του beebop.

22/12

Jazzchristmas

Τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ρεπερτόριο της jazz.Η συνεύρεση του Π.Μπενετάτου με τον A.Affolter μας αναβιώνει τα όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχουν γραφεί για ταινίες τουHollywood και που έχουν γίνει


29/12 
και 19/1

JeepersCreepersjazzband Με την αφοσίωση τους στο ιδίωμα της Swing Jazz  η JeepersCreepersjazzband έχει καταφέρει να διακριθεί για τις άριστες ερμηνείες της

5/1/22

Sinatra with a twist.

Ο Ολλανδός τραγουδιστής AlexanderAffolter, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα,με τον Παντελη Μπενετάτο στο πιάνο μας παρουσιάζουν τα τραγούδια του μοναδικού FrankSinatra που αγαπήθηκαν και που ακόμα και σήμερα συγκινούν.

26/1

The Bill Evans, Tony Bennett

Οιδιοφυήςπιανίσταςκαισυνθέτηςτης jazz Bill Evans καιοκορυφαίοςτραγουδιστής Tony Bennett,κάπουσταμέσατηςδεκαετίαςτου 70 ηχογράφησανένααριστουργηματικόάλμπουμΤα τραγούδια αυτής της ιστορικής ηχογράφησης θα ακούσουμε από τους A.Affolter στην φωνή και Π. Μπενετάτο στο πιάνο.

Το Σάββατο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής

4/12, 8/1 και 29/1/22 Δεκεμβρίου 2021

Κάποιο μυστικό έχω να σου πω…

Ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης και ο πιανίστας Νίκος Βλάχος μας μεταφέρουν μουσικά σχεδόν 100 χρόνια πίσω με γαλλικά και ελληνικά τραγούδια

 11/12και 22/1

Μια φορά αγαπάμε

Η Ζανέλ, το κορίτσι με την βελούδινη φωνή και τη γαλλική φινέτσα, με τη συνοδεία του ιδιαίτερα αξιόλογου Χρήστου Κουμούση στο πιάνο, θα μας ταξιδέψει σε τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Γιάννη Σπάρτακου, του Γιώργου Μουζάκη, του Μίμη Πλέσσα και του Μάνου Χατζιδάκι

18/12και 15/1

Ένα ταξίδι να σε βρω

Η Κατερίνα Βερβέρη με τον Αλέξανδρο Κούρο στο πιάνο θα ερμηνεύσουν ένα πανόραμα τραγουδιών από την σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

1/1 και7/2

Ένα τραγούδι δρόμος

Η Μαρκέλλα Κουκούλη ερμηνεύει μουσικές διασκευές από τον Τσιτσάνη και τον Χιώτη έως τον RayCharles τη NinaSimone, τον JamesBrown με Swing αναφορές , JazzstandardsBossaNova και Latin ρυθμούς.