ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακαινίστηκε το κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας - Εντυπωσιακή η νέα μορφή του

Το κλειστό της Γλυφάδας ανακαινίστηκε και η νέα, υπερσύγχρονη και πανέμορφη εικόνα του θυμίζει κλειστό της... Euroleague! Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και προσπαθήστε να... κρατήσετε κλειστό το στόμα σας από τον ενθουσιασμό, χωρίς να σας ξεφύγει ασυναίσθητα ένα απόλυτα δικαιολογημένο: «Wow».
Η ανακαίνιση του ιστορικού κλειστού της Γλυφάδας, του «Μάκης Λιούγκας», ολοκληρώθηκε και η εικόνα του εκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες. 


Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν και υπάρχουν και συγκεντρωμένες στο τέλος του άρθρου, στη σχετική media gallery, η νέα εικόνα του κλειστού παραπέμπει σε γήπεδα επιπέδου Euroleague με τρομερές λεπτομέρειες, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ωραία χρώματα και μια... αύρα που βγάζει αθλητική υγεία.


Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, υπογράμμισε πως πρότζεκτ ολοκληρώθηκε ύστερα από μια σειρά βημάτων που -θα έπρεπε να- αποτελούν οδηγό πίσω από κάθε μεγάλο έργο: σοβαρές μελέτες, υψηλές προδιαγραφές, διεθνής διαγωνισμός, πολύμηνες εργασίες. 

Βλέπετε, στο φοβερό αποτέλεσμα τα πάντα είναι καινούργια: το παρκέ, ο φωτισμός, η είσοδος, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες, τα καθίσματα, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μέχρι και το διχτάκι της μπασκέτας. Τα βήματα που έγιναν δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και ουσιαστικά.

 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως για να υλοποιηθεί αυτό το επιβλητικό και σπουδαίο έργο χρειάστηκε η... ουσιαστική συμβολή από τα... μπασκετικά χέρια του Περικλή Δορκοφίκη (αντιδήμαρχος Γλυφάδας), που είχε υπό την εποπτία του τον συντονισμό του έργου, η πολύτιμη συνεισφορά του Διευθυντή και βετεράνου καλαθοσφαιριστή Γιάννη Παραγυιό και ο σημαντικός ρόλος του Προϊσταμένου αθλητισμού, Ιάκωνο Κικιανή.

Η λέξη «συγχαρητήρια» είναι πολύ μικρή, για να περιγράψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε γήπεδο στη χώρα μας, που κατασκευάστηκε το 1970.


Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου:


«Αυτό που βλέπετε δεν είναι ούτε γήπεδο του NBA, ούτε της Ευρωλίγκας: Είναι το αποτέλεσμα μιας ακόμα μεγάλης προσπάθειας, που οδήγησε στη ριζική ανακαίνιση του ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Ένα στολίδι για τον αθλητισμό στη Γλυφάδα μας, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι. 


Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80 (όταν φτιάχτηκε το ΣΕΦ) το ΔΑΚ Γλυφάδας ήταν το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στην Αττική. Από τότε δεν ανακαινίστηκε ποτέ! 

Μεθοδικά και επίμονα, όπως σε όλα μας τα έργα, το βάλαμε μπροστά: Σοβαρές μελέτες, υψηλές προδιαγραφές, διεθνής διαγωνισμός, πολύμηνες εργασίες.

Το αποτέλεσμα; Όλα καινούργια: Το παρκέ, ο φωτισμός, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Μέχρι και το διχτάκι της μπασκέτας! Τα πάντα. Ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Δορκοφίκη για τον συντονισμό, τον Διευθυντή μας και βετεράνο καλαθοσφαιριστή Γιάννη Παραγυιό και τον Προϊστάμενο αθλητισμού Ιάκωνο Κικιανή.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουμε το νέο, ουσιαστικά, κλειστό μπάσκετ της πόλης μας. Θα δώσουμε και κομμάτια που φυλάξαμε από το παλιό παρκέ, στο οποίο έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και άλλοι σπουδαίοι.

Εντός των ημερών, το καινούργιο μας γήπεδο παραδίδεται στους πολίτες, στα παιδιά και στους αθλητικούς συλλόγους. Καλοτάξιδο».

 

sdna.gr

Διαβάστε επίσης

 ΟΛΠ Α.Ε.: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,3% - Αποτελέσματα Α' Εξάμηνου 2021 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Αύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5.5 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. κατά το Α’ εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αν...

Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Απόψε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής Οι κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής για τη  "Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και πε...

Κολυμβητήριο στο ΣΕΦΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ανάδοχος ο Ολυμπιακός   Η 24η Σεπτεμβρίου του 2021 είναι ιστορική ημέρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την εκμίσθωση και κατασκευή κολυμβητηρίου στο Στάδιο...

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη στη μεγάλη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως ΠειραιώςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με την παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη, γιου του αειμνήστου μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:30 στο Βεάκειο ανοιχ...

Μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ: Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και ΝαυτιλίαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Εκδόθηκε πριν λίγο κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας για την συμφωνία μεταβίβασης του 16% του ΟΛΠ.   Η ανακοίνωση έχει ως εξής:   Υπογράφηκε χθες, 22 Σεπτ...

Σεραφείμ: Όσα γράφονται για τον Μίκη Θεοδωράκη δεν με εκφράζουνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετεί το κείμενο που γράφτηκε από το «Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πει...

Πληροφορίες για νεκρή γυναίκα στον Φλοίσβο ζητεί το ΛιμενικόΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τα στοιχεία ταυτότητας γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή στις 17 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Δημοτικής Πινακοθήκης Παλαιού Φαλήρου, στον Φλοίσβο, δεν έχει καταφέρει ν...

Κερατσίνι: Σύλληψη δύο ανδρών για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικώνΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στη σύλληψη ενός 46χρονου για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Κερατσίνι και ενός 44χρονου για κατοχή ναρκωτικών, προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, βραδινές ώ...