ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ferrari Road Show - Πειραιάς 2021», - "Ημέρες Θάλασσας": Φαντασμαγορικό θέαμα στον Πειραιά με "πρωταγωνίστριες" 30 Ferrari (φωτογραφίες!)

 

Φαντασμαγορικό θέαμα στον Πειραιά με «πρωταγωνίστριες» 30 Ferrari του Ιταλικού club «Passione Rossa», στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας»

 

 

Το «Ferrari Road Show - Πειραιάς 2021», ένα φαντασμαγορικό θέαμα γεμάτο λάμψη, χρώμα, ταχύτητα και εντυπωσιακούς ελιγμούς με «πρωταγωνίστριες» 30 ξεχωριστές Ferrari του μεγαλύτερου και πιο δημοφιλούς Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας «Passione Rossa», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες πολίτες,  με όλα τα βλέμματα  να είναι στραμμένα επί τρείς ημέρες στον Πειραιά!

 

Οι ιταλίδες «καλλονές» φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη μας στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», τη γιορτή - θεσμό του Πειραιά, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

 

 

Οι ξεχωριστές Ferrari μεταξύ των οποίων τα μοναδικά μοντέλα, Enzo, Portofino, 360 Modena, California T, 458 Speciale, Mondial, 355 F1  εντυπωσίασαν με ένα μοναδικό  Road Show στο παραλιακό μέτωπο και τα αξιοθέατα της πόλης μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Πειραιά, ενώ στάθμευσαν στο Πασαλιμάνι, όπου ο κόσμος είχε  την ευκαιρία να τα θαυμάσει από κοντά και να βγάλει φωτογραφίες.

 

 

Μοναδική ήταν επίσης η εμπειρία που έζησαν την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» 60 υπερτυχεροί, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνοδηγήσουν ένα από τα πολυτελή Ιταλικά αυτοκίνητα και να αισθανθούν την απόλαυση μιας διαδρομής με Ferrari!

 

Στόχος του Δήμου Πειραιά με το επιτυχημένο αυτό event ήταν να τοποθετήσει την πόλη ψηλά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Η μοναδική αυτή δράση ολοκληρώθηκε με μια λαμπερή εκδήλωση στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Ferrari Club «Passione Rossa», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα κυρίας  Πατρίτσια Φαλτσινέλι,  του  Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου,  της αρμόδιας Αντιδημάρχου Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης κυρίας Ανδριάνας Ζαρακέλη, του Προέδρου του Ferrari club «Passione Rosa», Δρ. Φάμπιο Μπαρόνε κ.α.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η κα  Σάσα Σταμάτη και ο κ. Βαγγέλη Κιούσης.

 

 

Στην επίσημη παρουσίαση του Ferrari Club «Passione Rossa», παρευρέθηκαν επίσης:  οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά κα Νόνη Δούνια και  κ. Νίκος Μανωλάκος,  οι Αντιδήμαρχοι κυρίες  Αθηνά Γλύκα και Αντωνία Καρακατσάνη και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαρκαριάν Χαρουτιούν και οι κυρίες Ειρήνη Νταϊφά και  Γερασιμούλα – Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, o πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας, o Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτοσίλαος Κωστάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος κ.α.

 

 

Τo Ferrari Road Show - Πειραιάς 2021 διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ την υποστήριξη τους παρείχαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, το Λιμεναρχείο Πειραιά, η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και το Τμήμα Τροχαίας Πειραιά. Η εκδήλωση τελούσε  υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

 

 

Αποσπάσματα ομιλιών στην παρουσίαση του Club «Passione Rossa»

 

 

 Γιάννης Μώραλης- Δήμαρχος Πειραιά

 

«Με μια λαμπερή εκδήλωση στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ολοκληρώθηκε το Ferrari Road Show του Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας. Μια μεγάλη γιορτή εξωστρέφειας, μια γιορτή για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο, μια γιορτή που έδωσε για τρεις ημέρες χαρά και χρώμα στην πόλη μας.

Οι τριάντα Ferrari από το μεγαλύτερο club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας, Passione Rossa, κινήθηκαν στους δρόμους του Πειραιά, στάθμευσαν σε δημοφιλή μέρη για να τις δει και να τις φωτογραφίσει ο κόσμος και μετέτρεψαν την πόλη μας σε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Ο Πειραιάς πρωταγωνιστεί πλέον σε μεγάλες διοργανώσεις και γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής, τον Ολυμπιακό, τον ΟΛΠ για την παραχώρηση των χώρων στάθμευσης των οχημάτων, τον ΕΟΤ,  την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, το Τμήμα Τροχαίας Πειραιά και κυρίως, τη συνεργάτιδά μου, Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία έφερε εις πέρας αυτή τη σπουδαία δράση στην πόλη μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με πρωτότυπες και μεγάλες διοργανώσεις, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού».

 

 

Γιώργος Πατούλης-Περιφερειάρχης Αττικής

 

«Το Ferrari Road Show αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξης της δυνατότητας της Αττικής μας να φιλοξενεί με επιτυχία σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Χαίρομαι που  αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, την πόλη που αποτελεί την πύλη για τη σύνδεση της Αττικής με όλο τον κόσμο. Μια πόλη που συμβολίζει την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο της Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας. Για την Περιφέρεια Αττικής, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η βελτίωση της προσβασιμότητας του λιμανιού του Πειραιά, η ενίσχυση των υποδομών και του οδικού δικτύου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Συμβάλουμε δυναμικά στη προσπάθεια του Δημάρχου στο πέρασμα του Πειραιά στην επόμενη ημέρα, στο μέλλον που αξίζει στους πολίτες και την πόλη. Μια μητρόπολη ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας. Μια πόλη – πρότυπο». 

 

 

Λευτέρης Αυγενάκης- Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

«Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενήθηκαν στον Πειραιά τριάντα κορυφαίες Ferrari, μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη, διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Δουλέψαμε μαζί, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, ιδιωτικός τομέας και καταφέραμε να αναδείξουμε την πραγματική δύναμη του μηχανοκίνητου αθλητισμού που υπάρχει και στη χώρα μας. Πέρα από άθλημα, όμως, η αγάπη για το τιμόνι και την ταχύτητα, διδάσκει οδική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια.  Θα επικαλεστώ μια φράση που έχει πει ο δημιουργός της Ferrari, ότι έφτιαξε τις Ferrari για να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο και στους οδηγούς, αλλά όχι για να τους τρελάνει. Άρα, κρατώντας το τιμόνι μιας σύγχρονης, σπορ, δυναμικής  Ferrari, αυτομάτως πρέπει να νιώθουμε και την ανάγκη να λειτουργούμε κάτω από κανόνες, που κάποιες φορές ξεχνούμε όταν βγούμε στους δρόμους.  Γι΄ αυτό και η σημερινή εκδήλωση έχει και αυτήν τη διάσταση και χαιρόμαστε Δήμαρχε που την αναδεικνύετε  μέσα από την εκδήλωσή σας. Ένα μεγάλο μπράβο στους οδηγούς, στα μέλη του Club, στον Δήμο και στην Περιφέρεια για την εκδήλωση».  

 

 

Σοφία Ζαχαράκη- Υφυπουργός Τουρισμού

 

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη στήριξή μας για όλες αυτές τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια, με το Destination Piraeus, τις Ημέρες Θάλασσας που έχουν γίνει πλέον θεσμός και πολλές πρωτοβουλίες που βοηθούν τον Πειραιά να ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν του. Σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας έχει πρωταγωνιστήσει τουριστικά το φετινό καλοκαίρι και συνεχίζουμε δυναμικά! Ημέρα μιας ωραίας γιορτής σήμερα. Βλέποντας τα υπέροχα αυτά αυτοκίνητα μας έρχεται στο μυαλό η λέξη ομάδα, η ομάδα του Enzo Ferrari και όλων των συντελεστών της Ferrari.

Μας έρχεται επίσης η παράδοση, η αυθεντικότητα, η ποιότητα. Καλωσορίζουμε τους προσκεκλημένους μας του club «Passione Rossa» στον Πειραιά και ευχόμαστε να τους ξαναδούμε σύντομα στην υπέροχη χώρα μας. Σας ευχαριστώ».

 

 

Πατρίτσια Φαλτσινέλι-Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα

 

«Η χρονιά αυτή ήταν πραγματικά υπέροχη για τον ιταλικό αθλητισμό, ένα έτος μοναδικό και γεμάτο επιτυχίες.

Επιτυχίες που μοιάζουν να προοιωνίζουν την επιθυμία της Ιταλίας να ανακάμψει πάσει θυσία από αυτόν τον εφιάλτη από τον οποίο ταλανίζεται εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο.

Tο κάλλος αυτών των υπέροχων αυτοκινήτων με γεμίζουν υπερηφάνεια, καθώς εκπροσωπούν την χώρα μου, τις δεξιότητες που η Ιταλία είναι ικανή να εκφράσει μέσα από την τεχνολογία και το design. 

Αρέσκομαι όμως να επαναφέρω στη μνήμη μου τρεις εικόνες, περισσότερο από κάποιες άλλες:

-          Την εθνική ποδοσφαίρου της Ιταλίας που κέρδισε, όπως της άξιζε, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

-          Την αγκαλιά των Marcell Jacobs και Gianmarco Tamberi μετά το χρυσό μετάλλιο στα εκατό μέτρα και στο άλμα εις ύψος αντίστοιχα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

-  Και τις τρεις μαγικές κοπέλες τις Ambra Sabatini, Martina Caironi και Monica Contrafatto, που κατέλαβαν και τα τρία σκαλιά του βάθρου στους Παραολυμπιακούς στα 100 μέτρα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό, πέραν του πάθους τους για αυτό που κάνουν: το χρώμα της φανέλας που φοράνε, το azzurro (γαλάζιο).

Στην Ιταλία όμως έχουμε και άλλη μια Εθνική που την διακρίνει ένα διαφορετικό χρώμα· είναι η ROSSA η κόκκινη εθνική ομάδα, η Ferrari.

Όπως έλεγε ο Enzo Ferrari,  εάν δώσεις σε ένα παιδί ξυλομπογές και του ζητήσεις να ζωγραφίσει ένα αυτοκίνητο, σίγουρα θα το χρωματίσει κόκκινο.

Είναι βέβαιο πως ο Enzo Ferrari είχε δίκιο όταν έλεγε πως δεν μπορείς να περιγράψεις το πάθος, το πάθος μπορείς μόνον να το ζήσεις.

Ευχαριστώ και πάλι που μας δίνετε την ευκαιρία να το ζήσουμε μαζί με εσάς».

 

 

Δρ. Fabio Barone- Πρόεδρος FERRARI Club «Passione Rossa»

 

«Το Ferrari Club «Passione Rossa» στη Ρώμη είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο Club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Μώραλη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκεφτήκαμε  τον Πειραιά και προσφέραμε την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το σημαντικότερο Ferrari Club στον κόσμο. Ήταν  μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς δύο σημαντικά brands, ο «Πειραιάς» και η «Ferrari» συνεργάστηκαν και προσέφεραν μια σπουδαία εκδήλωση»!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SOS για τον Κηφισό! - Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Δήμαρχοι Νίκαιας, Πειραιά, Μοσχάτου-ΤαύρουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής επισημαίνει ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ...

Εντοπίστηκε σωρός γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ΦλοίσβουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Φορούσε μαύρο σορτσάκι και μαύρη μπλούζα, ενώ είχε στο χέρι χρυσή αλυσίδα και ρολόι   Πτώμα γυναίκας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή πε...

Γλυφάδα: Έκλεψαν το αυτοκίνητο γνωστού ποδοσφαιριστή έξω από το σπίτι τουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το αυτοκίνητο γνωστού ποδοσφαιριστή έκλεψαν άγνωστοι εχτές τη νύχτα έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα . Όπως έγινε γνωστό, ο ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε την κλοπή τα ξημερώματα, όπο...

Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π.  συγκέντρωσαν σχολικά είδη  στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του  "Όλοι Μαζί Μπορούμε"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Συγκινητική  ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης  Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), να προσφέρουν σχολικά είδη για μαθητές που...

Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου ΦύσσαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική πορεία για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» και «8 χρόνια. Μην τους φοβάσ...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2021» - Τι θα δούμε το τριήμερο ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2021», της γιορτής - θεσμού, που πραγματοποιείται για έβδομη  χρονιά στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Σεπτεμβρίο...

Επέτειο δολοφονίας Παύλου Φύσσα: Απόψε συναυλία στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων - Αύριο αντιφασιστική πορεία στο ΚερατσίνιΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

          Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη»   Η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά  καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για την  επέτειο της ...

Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στο Παλαιό ΦαλήροΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Σορός γυναίκας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου.    Η γυναίκα είχε λευκά μ...