ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Το λιμάνι του Πειραιά στην 28η θέση του κόσμου

 

Σύμφωνα με την κατάταξη «Lloyd’s List One Centred Ports»

Πριν από περίπου 10 χρόνια βρισκόταν στην 93η θέση!

 

Την έκδοση «List One Centred Ports» δημοσίευσε ο οίκος Lloyd’s. Πρόκειται για την έκδοση που περιλαμβάνει τα εμπορικότερα λιμάνια του κόσμου στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Η εν λόγω έκδοση έχει επεξεργαστεί τα στατιστικά στοιχεία του 2020, δηλαδή τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου Covid.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το πρώτο εξάμηνο χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μείωση των όγκων διακίνησης, ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο παρατηρήθηκε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρά την «αναζωπύρωση» του δεύτερου εξαμήνου που προκάλεσε η άρση των παγκόσμιων περιορισμών, το 2020 παρατηρήθηκε οριακή μείωση, η οποία ήταν η πρώτη μετά τον αντίκτυπο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης 2008 – 2009.

Το σύνολο των όγκων των 100 πιο εμπορικών λιμένων έκλεισε λίγο πάνω από 632,2 εκατ. Teu, μείωση κατά 0,7% σε ετήσια βάση.

Το λιμάνι του Πειραιά ανήλθε στην 28η θέση έναντι της 26ης θέσης το 2019, καθώς οι όγκοι, όπως αναφέρεται, έφτασαν τα 5,43 εκατ. teu, ήτοι μείωση 3,7%.

 

Πηγή: metaforespress.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Επιστολή προέδρου Ε.Β.Ε.Π. στον Πρωθυπουργό και Υπουργούς της Κυβέρνησης   Δέσμη «10+2 προτάσεων» με στόχο την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας  κατέθεσ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ένα  διαφορετικό  τουρνουά μπάσκετ  3χ3 διεξήχθη μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για τέσσερις μέρες δίνοντας μια άλλη εικόνα στη συνήθη πλατεία  της πόλης αλλά και την ευκαιρία...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Μια μεγάλη συναυλία από την  Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»,  θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, στις 21:30, στο Βεάκειο Θέατρο,  σε παραγωγή του Οργανισμού Πολ...