ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτοψία Μώραλη-Πατούλη στα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης πραγματοποίησαν χθες, αυτοψία στα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο, τα οποία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης, καθώς και στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ».

Προηγήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την μέχρι τώρα συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, η οποία χαρακτηρίστηκε παραγωγική και επωφελής για την πόλη του Πειραιά.

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συμβάλει στη ριζική αλλαγή της περιοχής, διαδραματίζοντας έναν αναπτυξιακό ρόλο για την πόλη.

Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Π. Καπαγέρωφ», η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα μεγάλο έργο υποδομής και αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση του αθλητισμού στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι, τα έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην αυτοψία στο Μικρολίμανο παρευρέθηκε επίσης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε :

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου, με τους οποίους είχα μια γόνιμη και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου.

Επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν όλα τα τεχνικά έργα τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είτε μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ είτε με δικούς της πόρους, όπως η εμβληματική ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής, το μεγάλο έργο της ανάπλασης στον Άγιο Διονύσιο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, η προοπτική διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχιστό, καθώς και μια σειρά άλλων αναπτυξιακών έργων.

Υπάρχει επίσης μια πολύ σημαντική εξέλιξη με το κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ», καθώς είναι ήδη στον «αέρα» η ανακατασκευή του, όπως και τα αντιπλημμυρικά της Βαλαωρίτου.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για αυτήν τη συνεργασία και αναμένω όπως κι ο κ. Περιφερειάρχης τα επόμενα δύο χρόνια να γίνουν περισσότερα πράγματα για την πόλη μας.

Ο Πειραιάς είναι μια σημαντική πόλη, με ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με την Περιφέρεια, η οποία είναι παραγωγική, εξελίσσεται εποικοδομητικά και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα στον Πειραιά είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Δήμαρχο Γ. Μώραλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου να επισκεφθούμε σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Με τον Δήμαρχο και φίλο Γιάννη Μώραλη είχαμε μια συζήτηση και για το σχεδιασμό νέων υπό ένταξη έργων. Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς με τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται αλλάζει εικόνα και βελτιώνεται συνεχώς. Χαιρόμαστε που σε αυτή τη νέα αναπτυξιακή προοπτική συμβάλλουμε και εμείς ως Περιφέρεια χρηματοδοτώντας τόσο με ίδιους πόρους, όσο και μέσω του ΕΣΠΑ μια σειρά από εμβληματικά έργα.

Όπως επισήμανα και στον κ. Μώραλη για μας η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των κατοίκων του Πειραιά και συνολικά της Αττικής είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός συνεργαζόμαστε στενά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί οι στόχοι που έχουμε θέσει. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε υλοποιούνται μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικά, ανάπλασης Παραλιακού Μετώπου, Αστικές Αναπλάσεις, καθώς και βελτίωσης αθλητικών χώρων και υποδομών. Τα επόμενα δύο χρόνια θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στον Πειραιά. Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε σταθερά τη συνεργασία μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι πολύ σαφής: 30 χρόνια θάβουμε τα σκουπίδια μας και αυτό είναι ντροπή για την Αττική και για τη χώρα μας. Η χωματερή της Φυλής θα πρέπει να κλείσει και αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια. Σύντομα θα δοθεί μέσα από τη διαβούλευση πιθανότατα πλήρη εικόνα συνολικά και ειδικά για τον Πειραιά».

Η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Η συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά είναι πάντα εξαιρετική. Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας θεωρεί τον Δήμο Πειραιά, το μεγάλο λιμάνι της χώρας, ως έναν δήμο πολύ κομβικό, με πολλά περιθώρια εξέλιξης και τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα έχει αλλάξει εικόνα.

Σήμερα, τα καλά νέα ήταν ότι οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό έργο στην Παλιά Κοκκινιά θα ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες, αλλά και ένα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο για την πόλη, το κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ» είναι ήδη στον «αέρα» και στις 14 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τους υποψήφιους αναδόχους οριστικά.

Ως Πειραιώτισσα, είμαι πολύ ευτυχισμένη που από τη θέση που με έχει τιμήσει ο Περιφερειάρχης, βλέπω όλα αυτά τα όμορφα πράγματα τα οποία γίνονται στον Δήμο Πειραιά, που τα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα έχουν πάρει «σάρκα και οστά».



Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ενόψει ΔεκαπενταύγουστουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μεγάλη πληρότητα στα πλοία Αναχωρούν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου και αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και στα πλοία που αναχωρούν σήμερα, με τις ουρές να είναι...

Ο Δήμος Πειραιά προσέφερε 150 υπνόσακους στο Πυροσβεστικό ΣώμαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να στηρίζει με μέσα, υλικά και είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και πυροσβέστες και εθελοντές που βρίσκονται στα μέτωπα τ...

Ολυμπιακός: Ανθρωπιστική βοήθεια και στις πυρόπληκτες περιοχές της ΗλείαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Μετά την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες στο Μαντούδι της Εύβοιας, ακολουθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς της Ηλείας από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, ώστε να απαλύνει τον πό...

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά από χιλιάδες καινούργια αυτοκίνηταΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνει αρκετά καλά στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις παραγωγές από τα εργοστάσια. Οι πελάτες διαμαρτύρονται για τις ...

Αυτοψία  στα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο και στo κλειστό γυμναστήριο  «Π. Καπαγέρωφ»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης,  η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου  και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ο...

Έτοιμη η πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια ΑττικήςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Γ. Πατούλης: «Με υποδομές και σύγχρονα έργα όπως οι πεζογέφυρες αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και ενισχύουμε την ασφάλεια πεζών και οδηγών»   Έτοιμη να παραδοθεί στη...