ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αυτοψία  στα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο και στo κλειστό γυμναστήριο  «Π. Καπαγέρωφ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης,  η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου  και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης πραγματοποίησαν σήμερα αυτοψία στα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο, τα οποία βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης,  καθώς  και στο κλειστό γυμναστήριο  «Π. Καπαγέρωφ».

Προηγήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την μέχρι τώρα συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, η οποία χαρακτηρίστηκε παραγωγική και επωφελής για την πόλη του Πειραιά.

Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο συμβάλει στη ριζική αλλαγή της περιοχής, διαδραματίζοντας έναν αναπτυξιακό ρόλο  για  την πόλη.

Η ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Π.  Καπαγέρωφ»,  η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι  ένα  μεγάλο έργο υποδομής και

αναμένεται  να συμβάλει στην ενίσχυση του αθλητισμού στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι, τα έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην αυτοψία στο Μικρολίμανο παρευρέθηκε επίσης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, σημείωσε :

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου, με τους οποίους είχα μια γόνιμη και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Επίκεντρο της συζήτησής μας ήταν όλα τα τεχνικά έργα τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είτε μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ είτε με δικούς της πόρους,  όπως η εμβληματική ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ένα από τα σημαντικότερα έργα της παρούσας δημοτικής αρχής, το μεγάλο έργο της  ανάπλασης στον Άγιο Διονύσιο που θα αναβαθμίσει  την ευρύτερη περιοχή, η προοπτική διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχιστό,  καθώς και μια σειρά άλλων αναπτυξιακών έργων.

Υπάρχει επίσης μια πολύ σημαντική εξέλιξη με το κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ», καθώς είναι ήδη στον «αέρα» η ανακατασκευή του, όπως και τα αντιπλημμυρικά της Βαλαωρίτου. 

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για αυτήν τη συνεργασία και αναμένω όπως κι ο κ. Περιφερειάρχης τα επόμενα δύο χρόνια να γίνουν περισσότερα πράγματα για την πόλη μας.

Ο Πειραιάς είναι μια σημαντική πόλη, με ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική και χαίρομαι ιδιαίτερα για  τη  συνεργασία μας με την Περιφέρεια, η οποία είναι παραγωγική,  εξελίσσεται εποικοδομητικά  και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα στον Πειραιά είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Δήμαρχο Γ. Μώραλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου να επισκεφθούμε  σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Με τον Δήμαρχο και  φίλο Γιάννη Μώραλη είχαμε μια συζήτηση και για το σχεδιασμό νέων υπό ένταξη έργων. Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς με τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται αλλάζει εικόνα και βελτιώνεται συνεχώς. Χαιρόμαστε που σε αυτή τη νέα αναπτυξιακή προοπτική συμβάλλουμε και εμείς ως Περιφέρεια χρηματοδοτώντας τόσο με ίδιους πόρους, όσο και μέσω του ΕΣΠΑ μια σειρά από εμβληματικά έργα. Όπως επισήμανα και στον κ. Μώραλη για μας η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των κατοίκων του Πειραιά και συνολικά της Αττικής είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός συνεργαζόμαστε στενά και θα  κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να επιτευχθεί οι στόχοι που έχουμε θέσει. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε υλοποιούνται μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικά, ανάπλασης Παραλιακού Μετώπου, Αστικές  Αναπλάσεις, καθώς και βελτίωσης αθλητικών χώρων και υποδομών.  Τα επόμενα δύο χρόνια θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στον Πειραιά. Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε σταθερά τη συνεργασία μας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη  διαχείριση των απορριμμάτων επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θα είμαι πολύ σαφής: 30 χρόνια θάβουμε τα σκουπίδια μας και αυτό είναι ντροπή για την Αττική και για τη χώρα μας. Η χωματερή της Φυλής θα πρέπει να κλείσει και αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια. Σύντομα θα δοθεί μέσα από τη διαβούλευση πιθανότατα πλήρη εικόνα συνολικά και ειδικά για τον Πειραιά».

Η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Η συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά είναι πάντα εξαιρετική. Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας θεωρεί τον Δήμο Πειραιά, το μεγάλο λιμάνι της χώρας, ως έναν δήμο πολύ κομβικό, με πολλά περιθώρια εξέλιξης και τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα έχει αλλάξει εικόνα.

Σήμερα, τα καλά νέα ήταν ότι οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό έργο  στην Παλιά Κοκκινιά θα ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες, αλλά και ένα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο για την πόλη, το κλειστό γυμναστήριο  «Π. Καπαγέρωφ» είναι ήδη στον «αέρα» και στις 14 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τους υποψήφιους αναδόχους οριστικά.

Ως Πειραιώτισσα, είμαι πολύ ευτυχισμένη που από τη θέση που με έχει τιμήσει ο Περιφερειάρχης, βλέπω όλα αυτά τα  όμορφα πράγματα τα οποία γίνονται στον Δήμο Πειραιά, που τα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα έχουν πάρει «σάρκα και οστά».   

 

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνει αρκετά καλά στην Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις παραγωγές από τα εργοστάσια. Οι πελάτες διαμαρτύρονται για τις ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερείαρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοπ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Γ. Πατούλης: «Με υποδομές και σύγχρονα έργα όπως οι πεζογέφυρες αναβαθμίζουμε τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και ενισχύουμε την ασφάλεια πεζών και οδηγών»   Έτοιμη να παραδοθεί στη...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π.   Σε μια ακόμη συντονισμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με κύριο μέλημα την προστασία των αστέγων από τις υψηλές θερμοκρασίες προχωρά αυτές τις ημέ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού με τις λιμενικές αρχές στα μεγάλα λιμάνια της Αττικής να βρίσ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Μεγάλες είναι οι ουρές από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά - Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Κατόπιν αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Λιμενικών Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) και της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά και Νήσω...