ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΣΠ: Στηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις!

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα πλαίσια των ενεργειών του για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Χ. Σταϊκούρα και Α. Γεωργιάδη αντίστοιχα, την ακόλουθη επιστολή:

«Είναι γεγονός, ότι όλοι οι δείκτες οικονομικού κλίματος σημειώνουν σοβαρή επιδείνωση δείχνοντας ορατό τον κίνδυνο εκτεταμένου και μαζικού κλεισίματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και τον βασικό πυλώνα απασχόλησης στην χώρα μας.

Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή περίοδο της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και δεδομένης της αδυναμίας καταβολής των υποχρεώσεων τους, τόσο προς το δημόσιο, όσο και προς τους ιδιώτες, θα πρέπει να δοθούν λύσεις που θα δώσουν ελπίδα για την επιβίωση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε απαραίτητα τα εξής μέτρα:
1. Αναστολή των τεκμηρίων διαβίωσης για ένα έτος για φορολογούμενους εμπόρους που έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση και τα εισοδήματά τους έχουν υποστεί τρομακτική καθίζηση. Είναι αναγκαίο, καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην μπορούν να καλύψουν το τεκμαρτό εισόδημα και να υποχρεωθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο.
2. Μείωση κατά τουλάχιστον 30% του αφορολόγητου που χτίζεται με την χρήση πιστωτικών καρτών, λόγω της μεγάλης πτώσης της κατανάλωσης μέσα στο προηγούμενο έτος.
Θεωρώντας ότι οι ανάγκες της αγοράς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στις πραγματικές διαστάσεις εκτάκτου ανάγκης, αναμένουμε τη στήριξη και την σχετική απόφασή σας».

Διαβάστε επίσης

Προχωράει το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού ΜετώπουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου, που αφορά στην ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής.  Με αφορμή...

Ελληνικό: Το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής Ελλάδα

Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) που πραγματοποιήθηκε στις 13.01.2021 υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλ...

Τραμ: Πλώρη για το λιμάνι!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πότε θα φτάσει στον Πειραιά - Ποιες θα είναι οι 11 νέες στάσεις Τα έργα επέκτασης του τραμ από το Φάληρο προς τον Πειραιά ξεκίνησαν την άνοιξη του 2013. Η επέκταση της γραμμής του ...

Σαν σήμερα ο "τυφλός" βομβαρδισμός του Πειραιά από τους συμμάχους που σκότωσε 800 άμαχους ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

«Η αποστολή της 11ης Ιανουαρίου [1944] ήταν πολύ διαφορετική. Ηταν καταστροφή [disaster, στο πρωτότυπο] για την 301η [Ομάδα Βομβαρδιστικών]». Αυτή η αναφορά σε ένα απολογιστικό σημ...