ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΒΕΠ: Ενημέρωση για τις χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν επισήμως την Δευτέρα στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Επειδή φυσικά τα καταστήματα είναι “κλειστά”, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, οι επιχειρήσεις μέσω του click away και των e-shops θα πουλάνε τα είδη ένδυσης, υπόδησης και άλλα διαρκή καταναλωτικά αγαθά με μεγάλες εκπτώσεις. Οι πολυεθνικές, αλλά και ΜμΕ ελληνικές επιχειρήσεις πρωταγωνιστούν με τις μειώσεις τιμών και οι εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν τις εκπτώσεις να είναι φέτος μεγαλύτερες από πέρυσι στα επίπεδα του 50%. Πάντως, οι επιχειρηματίες του κλάδου τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικρότεροι κρατούν μικρό «καλάθι» ως προς την πορεία των πωλήσεων, που τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται από 4,5 εως 5,5 δις ευρώ.

Αβεβαιότητα επικρατεί και για τις επόμενες μέρες, καθώς αφενός η επαναφορά της πώλησης κατόπιν παραγγελίας και της παράδοσης των προϊόντων μετά από ραντεβού στα καταστήματα θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης λίγες μέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων επιδίωξε να δώσει μία πρόγευση των μέτρων για τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου και το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες στην περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Απαγορευτικό στην πώληση 11 κατηγοριών προϊόντων από τα καταστήματα τροφίμων (σουπερμάρκετ) επιβάλλει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και όλη τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε οι αλυσίδες απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:
1. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού.
2. Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.
3. Εξοπλισμό ήχου και εικόνας.
4. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, με εξαίρεση τα είδη ύπνου, τις κουβέρτες και τα κλινοσκεπάσματα ταξιδιού (εκτός από ηλεκτρικές κουβέρτες) και τα παπλώματα.
5. Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου.
6. Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, με εξαίρεση τα βύσματα, τις πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων που δεν καταχωρίζονται αλλού, τις ηλεκτρικές θερμαντικές αντιστάσεις, τις ηλεκτρικές κουβέρτες, τις ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης κλειστών χώρων και εδάφους.
7. Επιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα, καθώς και συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως.
8. Βιβλία.
9. Παιχνίδια κάθε είδους, εξαιρουμένων των εορταστικών ειδών γενικά.
10. Ενδύματα, εξαιρουμένων των καλσόν, ανδρικών ή αγορίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών, γυναικείων ή κοριτσίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών και ομπρελών.
11. Υποδήματα και δερμάτινα είδη με εξαίρεση τα είδη υποδηματοποιίας. 

portnet.gr

Διαβάστε επίσης

Club στον Άγιο Δημήτριο λειτούργησε κανονικά τις γιορτές – «Τσίλιες», αλκοόλ, συλλήψειςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στον Άγιο Δημήτριο την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα μια επιχείρηση διασκέδασης λειτούργησε κανονικά όπως σας αποκαλύπτει αποκλειστικά το  newsit.gr . Η επιχείρηση, μάλιστα, συνέ...

Πειραιάς: Κατάδυση Σταυρού από τον Μητροπολίτη Πειραιώς.ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δεν θα μπορούσε να μην αγιάσει τα νερά στο πρώτο λιμάνι  της χώρας, συνεχίζοντας μια παράδοση δύο αιώνων όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σχόλιο ...

Ιερέας τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά (βίντεο)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Παρά την απαγόρευση, ιερέας του Αγίου Νικολάου, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.  Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο ιερέας συνοδευόταν από την πρεσβυτέρα και ελάχιστους...

Η δήλωση του Κώστα Κατσαφάδου μετά την τοποθέτηση του στο Υπουργείο Ναυτιλίας ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με δήλωσή του ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία και νέος υφυπουργός  Ναυτιλίας Αρμόδιος για Θέματα Κλάδου Πλοίων Κώστας Κατσαφάδος  δηλώνει έτοιμος να καταβάλλει κάθε...

Γεύματα και ρουχισμό πρόσφεραν σε άστεγους στον Πειραιά ο Μώραλης και η Μιχαηλίδου ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Γεύματα και χειμερινά είδη (μπουφάν και υπνόσακους) σε άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι προσέφερε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά. Πρόκε...