ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

Για κρίσιμα ζητήματα της πόλης και της επιχειρηματικότητας

 

Σε θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Μαϊου με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Σωτηρίου, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Θ. Καπράλος και ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ και μέλος του ΔΣ του ΕΣΠ κ. Π. Πολιτάκης, παρουσία της Αντιδημάρχου Επικοινωνίας, Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης κ. Α. Ζαρακέλη, του Αντιδημάρχου Προσόδων και Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη , του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλου και του Συμβούλου του Δημάρχου για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνου του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλ. Σαλπέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα τέθηκαν προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:

1. Η Ιπποδάμεια Κεντρική Αγορά Τροφίμων στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ., δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του έργου. Αποφασίστηκε να αποσταλεί εκ νέου κοινή επιστολή της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, των τριών Επιμελητηρίων της πόλης (ΕΒΕΠ, ΕΕΠ και ΒΕΠ) και του Εμπορικού Συλλόγου προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

2. Η ανάγκη εκπόνησης μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τον Πειραιά, η πορεία των έργων του παραλιακού μετώπου και η ανάγκη έναρξης της λειτουργίας του Τραμ στον Πειραιά.

3. Ζητήθηκε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση της τοπικής μας αγοράς που δοκιμάζεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μέσω προωθητικών ενεργειών και δράσεων, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

4. Η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και η σωστή χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

5. Η εξελικτική πορεία της πρωτοβουλίας του Δήμου για μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών από βιοτεχνίες της πόλης μας, με την οικονομική συμβολή των Επιμελητηρίων του Πειραιά, για τη διάθεσή τους στην αγορά της πόλης μας, ώστε τα έσοδα να διατεθούν σε κοινωνικές δομές και στα νοσοκομεία του Πειραιά.

6. Η πορεία υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά, καθώς και θέματα σχετικά με τις Ημέρες θάλασσας 2020.
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την σημασία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας και επικοινωνίας της για την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

 

Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

H ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για την επέκταση του Νότιου Προβλήτα κρουαζιέρας ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη με θέμα την επέκταση του Νότιου Προβλήτα κρουαζιέρας από την ΟΛΠ ΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συν...

Επίθεση με πέτρες σε δημοσιογράφο του Alpha για ρεπορτάζ στις παραλίεςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε παραλία η δημοσιογράφος του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, η οποία μεταφέρθηκε και στο νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι...