ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα η... Η «κλωτσιά του γάιδαρου» - Μια απίθανη ποδοσφαιρική κομπίνα που απαγορεύτηκε (βίντεο)

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια οι παίκτες της Κόβεντρι στο ματς με την Έβερτον σκέφτηκαν και εκτέλεσαν άψογα ένα φάουλ έξω από την περιοχή.

 

To συγκεκριμένο γκολ έμελλε να αναδειχτεί το καλύτερο της σεζόν από το BBC, όμως η «κλωτσιά του γάιδαρου» τελικά απαγορεύτηκε.


Ήταν 16 Οκτωβρίου του 1970, πριν από ακριβώς μισό αιώνα, όταν η Κόβεντρι υποδεχόταν την πρωταθλήτρια Έβερτον στο γήπεδο της.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή των «ζαχαρωτών», το τείχος στήθηκε και άπαντες περίμεναν μια κλασική εκτέλεση, όμως οι παίκτες της Κόβεντρι είχαν στο μυαλό τους κάτι άλλο.

Ο Γουίλι Κάρ στάθηκε δίπλα από την μπάλα και ξαφνικά τη σήκωσε στον αέρα χωρίς να βλέπει, με τον Έρνι Χαντ να εξαπολύει έναν κεραυνό κάνοντας το 1-0.


«Ένα πραγματικό αριστούργημα ποδοσφαιρικού θράσους» αναφώνησε έκθαμβος στο μικρόφωνο ο δημοσιογράφος Τζον Μότσον.

Δυστυχώς, στο τέλος της σεζόν οι ποδοσφαιρικές αρχές απαγόρευσαν την «κλωτσιά του γάιδαρου», όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη «κομπίνα».

Ό,τι πιο κοντινό σε αυτό ξαναείδαμε στην Αγγλία, ήταν το 1994 με τον Ματ Λε Τισιέ στο ματς της Σαουθάμπτον με τη Γουίμπλεντον, όταν ο Άγγλος άσος πήρε την μπάλα από φάουλ, έκανε πάσα στον εαυτό του και σούταρε.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr 

Διαβάστε επίσης

Θαύμα της επιστήμης: Αυτό το βρέφος είναι δύο χρόνια μικρότερο από τη μαμά τουStories

Δεκαοκτώ μήνες έχει διαφορά στην ηλικία αυτό το βρέφος με τη μητέρα του, χάρη στο θαύμα της επιστήμης. Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον γεννήθηκε από έμβρυο που είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο ...

Όταν ο Μαραντόνα έπαιξε σε γήπεδο-βούρκο για να σώσει ένα άρρωστο παιδί (βίντεο)Stories

  Ήταν ο «Θεός» του ποδοσφαίρου, ωστόσο ήταν πάνω από όλα άνθρωπος και το είχε αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Αυτός ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα.   Είχε αποδείξει άπειρες φορές πως εκτός ...

Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων Stories

    H Διεθνής Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα A/RES/68/163 της 18ης ...

Το μυστήριο του Έιλαντ Μορ - Η εξαφάνιση των τριών φαροφυλάκων που δεν έχει εξιχνιαστεί Stories

Τον Δεκέμβριο του 1900 οι τρεις φαροφύλακες, Τόμας Μάρσαλ, Τζέιμς Ντουκάτ και Ντόναλντ Μακ Άρθουρ, εξαφανίστηκαν από το νησί Έιλιαν Μορ στα δυτικά παράλια της Σκωτίας. Οι μυστηριώδ...