ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Tζέιμς Μποντ: Ο πράκτωρ 007 ήταν υπαρκτό πρόσωπο, οικογενειάρχης και «γυναικάς»

Απόρρητα έγγραφα της πολωνικής αντικατασκοπείας μαρτυρούν ότι ο Τζέιμς Μποντ υπήρξε πραγματικά – «Άτομο ομιλητικό, προσεκτικό, με ιδιαίτερη έφεση στις ερωτοτροπίες»

Επίσημα πλην απόρρητα έγγραφα της πολωνικής αντικατασκοπείας πιστοποιούν, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι ο Τζέιμς Μποντ υπήρξε πραγματικά. Κατόπιν αρχειακής έρευνας την οποίαν διενήργησε το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, αποδείχθηκε ότι ο Τζέιμς Άλμπερτ Μποντ, με καταγωγή από το Ντέβον της Βρετανίας αφίχθη στην Βαρσοβία το 1964. Μαζί με τη σύζυγο και τον έξι ετών γιο του.

Τυπικά, ο Μποντ μετατέθηκε στην Πολωνία προκειμένου να αναλάβει θέση γραμματέα/αρχειοθέτη υπό τον στρατιωτικό ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας. Όπως μαρτυρούν τα ιστορικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολωνία, ο Μποντ, μαζί με ανώτερους πράκτορες της SIS (Secret Intelligence Service, της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας), επισκέφτηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην βορειοανατολική Πολωνία.

Η πολωνική αντικατασκοπεία, όπως καταγράφεται στα ανευρεθέντα έγγραφα, έθεσε τον Μποντ υπό στενή παρακολούθηση. Μάλιστα, στις αναφορές οι οποίες σώζονται για τη δράση του Βρετανού πράκτορα, «είναι άτομο πολύ ομιλητικό, προσεκτικό, με ιδιαίτερη έφεση στις ερωτοτροπίες με γυναίκες». Επιπλέον, αφ' ότου πέρασαν 10 μήνες από την άφιξή του στη Βαρσοβία, ο Τζέιμς Μποντ έστειλε πίσω στην πατρίδα του τη σύζυγο και το παιδί του. Και, μερικές εβδομάδες αργότερα, απεχώρησε και ο ίδιος. Οριστικά και αμετάκλητα.


To μυστήριο για τον θρυλικό 007 παραμένει

Ωστόσο, πέραν της αποστολής την οποίαν ανέλαβε και εξετέλεσε, επιτυχώς ή όχι, ο αληθινός Μποντ παραμένει περιτυλιγμένος στο μυστήριο -ως προς τον τρόπο με τον οποίον ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ, τον συγγραφέα των μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον θρυλικό 007 και δημιουργό της περσόνας του υπερ-πράκτορα.

Ο Ίαν Φλέμινγκ απεβίωσε ακριβώς το 1964, όταν δηλαδή άρχιζε η δράση του αληθινού Μποντ ως κατασκόπου στην Πολωνία. Το πρώτο μυθιστόρημα με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ -όπως τον είχε πλάσει με τη φαντασία του ο Φλέμινγκ- είχε κυκλοφορήσει ήδη από το 1953. Επομένως, ο φανταστικός 007 ήταν ήδη βετεράνος όταν ο Τζέιμς Άλμπερτ Μποντ, στα 36 του χρόνια, ανέλαβε να εκτελέσει τη μυστική του αποστολή στην Πολωνία.

Τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ήταν το ιστορικό φόντο όπου εξελίσσονταν οι περιπέτειες του 007. Στην πραγματικότητα ήταν μια περίοδος κατά την οποίαν η Δύση έστελνε στρατιές κατασκόπων για συλλογή πληροφοριών γύρω από τη Σοβιετική Ένωση, ιδιαίτερα σε χώρες σε στενή γειτονία με την ΕΣΣΔ όπως η Πολωνία. Αλλά και από την άλλη πλευρά του Σιδηρού Παραπετάσματος, η αντικατασκοπεία δεν έμενε άπραγη.Είναι εύλογη η υπόθεση ότι η αποστολή του Τζέιμς Άλμπερτ Μποντ ήταν μια μπλόφα. Διότι οι Πολωνοί θα έλεγχαν κάθε κίνηση ενός Βρετανού ο οποίος κατέφθανε για να εργαστεί στην πρεσβεία της χώρας του. Είναι επίσης βέβαιο ότι τα μυθιστορήματα του Φλέμινγκ κυκλοφορούσαν στις χώρες του υπαρκτού κομμουνισμού και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τα μελετούσαν ενδελεχώς.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται οι Βρετανοί να έστησαν μια φάρσα στους Πολωνούς (και κατ' επέκτασιν τους Σοβιετικούς) στέλνοντας έναν πραγματικό Τζέιμς Μποντ για να παραστήσει τον φανταστικό.
 
PROTOTHEMA.GR

Διαβάστε επίσης

Σκύλος βοήθησε την ιδιοκτήτριά του να ξαπλώσει αφού γύρισε μεθυσμένη από νυχτερινή έξοδο (video)Stories

  Η κοπέλα είχε βγει έξω και είχε μεθύσει, δεν μπορούσε να ξαπλώσει μόνη της και ο σκύλος της την βοήθησε.    Ένας  απίθανος σκύλος  βοήθησε την  μεθυσμένη ιδιοκτήτριά του  να ξαπλ...

Ο στρατηγός Ντε Γκωλ είχε μια κόρη με σύνδρομο Down -Μια τραγική ιστορία που έγινε ταινία [εικόνες]Stories

Μία νέα ταινία, σε μορφή DVD/Blu-Ray, με τίτλο «Ντε Γκωλ» και πρωταγωνιστή τον Γάλλο ηθοποιό Λαμπέρ Ουίλσον, κυκλοφορεί στη Γαλλία και αποκαλύπτει κρυφές πτυχές από τη ζωή του εμβλ...

Το δημοφιλέστερο βιβλίο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αλλάζει όνομα μετά από 81 χρόνια Stories

Το μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Το αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εμπορικών βιβλίω...