ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο στρατηγός Ντε Γκωλ είχε μια κόρη με σύνδρομο Down -Μια τραγική ιστορία που έγινε ταινία [εικόνες]


Μία νέα ταινία, σε μορφή DVD/Blu-Ray, με τίτλο «Ντε Γκωλ» και πρωταγωνιστή τον Γάλλο ηθοποιό Λαμπέρ Ουίλσον, κυκλοφορεί στη Γαλλία και αποκαλύπτει κρυφές πτυχές από τη ζωή του εμβληματικού στρατηγού και προέδρου της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκωλ.

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα της ταινίας είναι η Αν, η αγαπημένη κόρη του στρατηγού Ντε Γκωλ, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο Down, πέθανε σε ηλικία 20 ετών και ήταν πάντα η αγαπημένη του πατέρα της, ενώ σε εκείνη αφιέρωσε όλους τους αγώνες του.

Η Αν Ντε Γκολ 

Ο Σαρλ ντε Γκωλ ήταν ο απελευθερωτής της Γαλλίας το 1944, ο πολιτικός που οικοδόμησε την 5η Δημοκρατία της Γαλλίας. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ωστόσο, Gabriel Le Bomin, προτίμησε να αναζητήσει μια άλλη όψη του στρατηγού, πιο άγνωστη. Ο Ντε Γκωλ δεν ήταν μόνο πολιτικός, αλλά επίσης πατέρας, ανήσυχος για την επιβίωση της οικογένειάς του στην κατεχόμενη Γαλλία το 1940. Με τη σύζυγό του, Ιβόν, είχε τρία παιδιά, τον Φιλίπ, την Ελιζαμπέτ, η οποία πέθανε το 2013, και την Αν, την οποία η ιστορία «ξέχασε» στη συνέχεια.

Η Αν ήταν ωστόσο η αγαπημένη κόρη του στρατηγού Ντε Γκωλ. Η μόνη που ήξερε να τον κάνει να χαμογελάει. Γεννήθηκε το 1928, αλλά η γέννα ήταν δύσκολη και το κοριτσάκι είχε κινητικά προβλήματα. Μεγαλώνοντας διαγνώστηκε με τρισωμία 21, αλλά οι γονείς της ήταν αποφασισμένοι να τη μεγαλώσουν κοντά τους, με τον καλύτερο τρόπο. Η Αν είχε και προβλήματα ομιλίας, αλλά ήταν η αγαπημένη του στρατηγού Ντε Γκολ. Το 1934 ο Ντε Γκωλ αγόρασε την ιστορική βίλα στο χωριό Colombey-les-Deux-Eglises για να κρατήσει την αγαπημένη του κόρη μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.


Ο στρατηγός Ντε Γκολ και η σύζυγός του, Ιβόν, στην κατοικία τους
Φωτογραφία: Αρχείο De Gaulle


Όπως δείχνει η φωτογραφία του 1933, σε κάποια παραλία, ο Ντε Γκωλ μαθαίνει στην Αν να μιλάει, της διηγείται ιστορίες και της τραγουδάει. Κάνει μαζί της περιπάτους και δεν της αρνείται κανένα χατίρι.

Το 1940, με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντε Γκωλ μπήκε στη μάχη κατά του εχθρού και κατέφυγε στην Αγγλία, ενώ η σύζυγός του, Ιβόν, με τα τρία παιδιά εγκατέλειψαν το σπίτι τους, με κατεύθυνση τη νότια Γαλλία.

«Ηταν ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος και πιστεύω ότι αυτό το ιδιαίτερο παιδί τον βοήθησε να πολεμήσει πιο γενναία για τη Γαλλία, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές», έχει δηλώσει η εγγονή του στρατηγού, σε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ στη γαλλική τηλεόραση.
«Χωρίς την Αν δεν θα είχα κάνει ποτέ αυτά που έκανα. Μου έδωσε θάρρος και έμπνευση», έχει εκμυστηρευθεί ο στρατηγός στον βιογράφο του, Jean Lacouture. Στις 6 Ιουνίου 1948 η Αν πέθανε από πνευμονία, στο δωμάτιό της, στην αγκαλιά του πατέρα της. Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Ντε Γκωλ δεν συνήλθε ποτέ από τη θλίψη. Την ημέρα της κηδείας, ο άνθρωπος που συμβόλισε την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Γερμανούς κατακτητές κατέρρευσε στον τάφο της αγαπημένης του κόρης. «Γονάτισα για να διαβάσω μια προσευχή. Οταν σηκώθηκα, ο στρατηγός έκανε δύο βήματα προς το μέρος μου και κατέρρευσε στον ώμο μου», έχει δηλώσει ο ιερέας του Colombey-les-deux-Eglises.


H κασετίνα της ταινίας που παρουσίασε το «Paris Match»
Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Σκύλος βοήθησε την ιδιοκτήτριά του να ξαπλώσει αφού γύρισε μεθυσμένη από νυχτερινή έξοδο (video)Stories

  Η κοπέλα είχε βγει έξω και είχε μεθύσει, δεν μπορούσε να ξαπλώσει μόνη της και ο σκύλος της την βοήθησε.    Ένας  απίθανος σκύλος  βοήθησε την  μεθυσμένη ιδιοκτήτριά του  να ξαπλ...

Tζέιμς Μποντ: Ο πράκτωρ 007 ήταν υπαρκτό πρόσωπο, οικογενειάρχης και «γυναικάς»Stories

Απόρρητα έγγραφα της πολωνικής αντικατασκοπείας μαρτυρούν ότι ο Τζέιμς Μποντ υπήρξε πραγματικά – «Άτομο ομιλητικό, προσεκτικό, με ιδιαίτερη έφεση στις ερωτοτροπίες» Επίσημα πλην απ...

Το δημοφιλέστερο βιβλίο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αλλάζει όνομα μετά από 81 χρόνια Stories

Το μπεστ σέλερ της Άγκαθα Κρίστι, «Δέκα μικροί νέγροι» αλλάζει όνομα 81 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Το αστυνομικό μυθιστόρημα που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εμπορικών βιβλίω...