
Πριν από όλα, λίγη θεωρία
Ο χαρταετός θέλει ανοιχτό χώρο χωρίς ηλεκτροφόρα καλώδια και αεράκι, όχι δυνατό, αλλά σταθερό. Ο σκελετός πρέπει να είναι γερός, το πανί τεντωμένο και η ουρά ζυγισμένη, να μην τραβάει δηλαδή προς τη μια πλευρά. Ο σπάγκος που ενώνει τις δύο κάτω άκρες με το κέντρο πρέπει να σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο. Πάρε μαζί σου αρκετό σπάγκο αν θες να τον ανεβάσεις ψηλά και αν έχεις πολλά κουβάρια, ένωσέ τα και τύλιξέ τα σε ένα ξύλο.

Για να τον σηκώσεις: κάποιος κρατάει τον χαρταετό ψηλά πάνω από το κεφάλι, τρέχεις αντίθετα με τεντωμένο το σχοινί και μετά «αφήνεις καλούμπα». Αργές κινήσεις από εκεί και πέρα.
Κέντρο και νότια
Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι η κλασική επιλογή των Αθηναίων, το ξέρεις, το ξέρουμε όλοι. Πάντα γεμάτος, πάντα με πικ νικ και αετούς που παλεύουν στον αέρα. Αν θες κάτι πιο άνετο, το ΚΠΙΣΝ έχει μεγάλους ανοιχτούς χώρους, γκαζόν και είναι κοντά στη θάλασσα. Ο λόφος Πανί στον Άλιμο δεν είναι το πιο ωραίο μέρος αισθητικά, αλλά πιάνει αέρα και έχει θέα στη θάλασσα.
Ανοιχτή έκταση χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία θα βρεις και στο Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής και μετά έχει ταβερνάκια στην πλατεία για νηστίσιμους μεζέδες. Το Πάρκο Στρατού στο Γουδί έχει ανοιχτωσιά, χωρίς να απαιτεί μεγάλη μετακίνηση αν μένεις στην ανατολική Αθήνα.
Δυτικά και βόρεια
Το Άλσος Βεΐκου έχει πάρκινγκ, εύκολη πρόσβαση και αρκετό χώρο. Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι άλλη μια επιλογή στην ίδια λογική. Αν θες πραγματικά μεγάλη έκταση, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» είναι μακράν το πιο ευρύχωρο. Το Άλσος Συγγρού έχει λιγότερο ανοιχτό χώρο αλλά κάνει για ωραία βόλτα ανάμεσα στα πεύκα αν συνδυάσεις τα δύο.

Έξω από την πόλη
Αν αξίζει μια μικρή εκδρομή, η παραλία Λεγραινών έχει άμμο, θαλασσινό αέρα και χώρο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Δίπλα, η παραλία του Χάρακα είναι ανάλογη επιλογή. Η Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα και η μεγάλη παραλία στην Αρτέμιδα έχουν ανοιχτή έκταση και ταβερνάκια κοντά. Η Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη συνδυάζει γκαζόν και άμμο και συνήθως πιάνει αέρα. Αν θες απόλυτη άπλα, ο Σχοινιάς είναι το προφανές φινάλε της λίστας.
Όπου και να πας, πάρε μαζί σου λαγάνα, ταραμά και αρκετό σπάγκο. Ο χαρταετός θέλει υπομονή, αλλά όταν πάρει ύψος, το θέαμα αξίζει.











