ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα: Δείτε πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι το έτος 3.000 - Πώς οι υπολογιστές επηρεάζουν την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους (εικόνες)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι το 3.000; Αν ναι τότε τα παρακάτω στοιχεία θα σας δώσουν όλες τις απαντήσεις και απλά θα… σοκαριστείτε!

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές, παίζουν μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του ανθρώπινου είδους στην επόμενη χιλιετία.

 

Το μοντέλο «Mindy»

Ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο το οποίο ονόμασαν «Mindy» και σε αυτό εμφανίζουν την… εξέλιξη του ανθρώπου η οποία μοιάζει μάλλον με παραμόρφωση.

Κυρτή πλάτη, φαρδύ λαιμό, χέρι με κλίση, δεύτερο σετ βλεφάρων, πιο χοντρό κρανίο αλλά και μικρότερο εγκέφαλο.  Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της Mindy… η οποία θα μπορούσε να ζει το 3.000.

Τα χρόνια που κοιτάμε από ψηλά τα smartphone μας ή ψηλά στις οθόνες των υπολογιστών θα έχουν ως αποτέλεσμα μια καμπουριασμένη στάση, σύμφωνα με το μοντέλo.

«Όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάζετε κάτω το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού πρέπει να συστέλλονται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο Δρ. Κ. Daniel Riew από το New York-Presbyterian Orch Spine Hospital.

Εν τω μεταξύ, τα χέρια μας θα διαμορφωθούν μόνιμα σε σχήμα, με ανοιχτά δάχτυλα, όπως κρατάμε το κινητό αφού κρατάμε σταθερά τα smartphone μας.

 

«Το να κρατάς τον αγκώνα λυγισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα – τις περισσότερες φορές, ενώ κρατάς το τηλέφωνό σου – μπορεί να τεντώσει το νεύρο πίσω από τον αγκώνα και να του ασκήσει πίεση», πρόσθεσε ο Δρ. Τζόρτζεβιτς, μεταδίδει η dailymail.

 

Άλλα περίεργα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για την πρόληψη της υπερβολικής έκθεσης στο φως.

 

 

 

Πηγή: in.gr

 
 
Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Χάρβαρντ: Η μακροβιότερη μελέτη για την ευτυχία αποκαλύπτει το "κλειδί" για την κατάκτησή τηςLifestyle

Ήταν το έτος 1938 όταν μια ομάδα ερευνητών του Χάρβαρντ ξεκίνησε μια μελέτη για να απαντήσει σε ένα ερώτημα: Τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους;   Στο μικροσκόπιο των ερευνητών ...

ΟΗΕ: Ένας στους πέντε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο έχει υποστεί βία στον εργασιακό χώροLifestyle

Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους έχουν υποστεί κάποιου είδους βία ή παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους σε όλον τον κόσμο και σχεδόν τα μισά θύματα δεν το κατήγγειλαν, σ...