ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Metallica: Mουσείο Κλιφ Μπάρτον εγκαινιάζεται τον Μάιο στη Σουηδία

Μουσείο για τον αείμνηστο μπασίστα των Metallica, Κλιφ Μπάρτον πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Ljungby της Σουηδίας - κοντά στον τόπο του θανατηφόρου δυστυχήματος με λεωφορείο που στοίχισε τη ζωή του θρύλου της metal το 1986.
Ο δήμος του Ljungby ανακοίνωσε ότι οι πύλες του Μουσείου Κλιφ Μπάρτον θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου με χρηματοδότηση κατά ένα μέρος από τη σουηδική κυβέρνηση.
Στο μουσείο θα στεγαστούν συλλογή φωτογραφιών, άλμπουμ, αφίσες και αποκόμματα εισιτηρίων και θα προβάλλονται συνεντεύξεις και εικόνες του πρώτου φωτογράφου που έφθασε στο σημείο της σύγκρουσης, του Lennart Wennberg της εφημερίδας Expressen.
Θα παρουσιάζεται επιπλέον μια ταινία με αναμνήσεις από τους πρώτους διασώστες που βρέθηκαν στην περιοχή,  καθώς και μια σκηνή, στην οποία θα αναπαράγεται η τελευταία εμφάνιση του μπασίστα μαζί με τους Metallica στη Στοκχόλμη. Αντίγραφα του μπάσου του Μπάρτον, καθώς και των ντραμς του Λαρς Ούρλιχ από τη συναυλία και  αφίσα που φέρει το τελευταίο αυτόγραφο του μπασίστα, είναι μεταξύ των εκθεμάτων.
Στην τελετή εγκαινίων του μουσείου ο συντάκτης του περιοδικού Bass Player, Joel McIver, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία του Μπέρτον το 2009 με πρόλογο από τον Κερκ Χάμετ των Metallica, θα μιλήσει για την κληρονομιά του εκλιπόντος μουσικού.
«Θέλουμε πρωτίστως να τιμήσουμε τον Κλιφ Μπάρτον, ο οποίος πέθανε τόσο τραγικά και να αναδείξουμε ποιος ήταν ως άνθρωπος και ως μουσικός» ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Μουσείου.
«Ο δεύτερος κύριος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο συνάντησης για όλους όσους αναζητούν το μνημείο στη μικρή κοινότητα του Dorarp. Θέλουμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι θαυμαστές όταν άρχισαν να συγκεντρώνουν πόρους  για να δημιουργήσουν το μνημείο για τον Κλιφ Μπάρτον» πρόσθεσαν.
Κοντά στο σημείο της δυστυχήματος ανεγέρθηκε μνημείο από το σουηδικό κλαμπ θαυμαστών του συγκροτήματος πριν από μια δεκαετία.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία τριών κακοποιημένων σκύλων που γλίτωσαν τον θάνατο και διδάσκουν σεβασμό στους μαθητέςLifestyle

    Στράτος Λούβαρης*     Τρεις αδέσποτοι σκύλοι οι οποίοι εντοπίστηκαν κακοποιημένοι και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σώθηκαν από μία εθελόντρια που τους αγκάλιασε και τους έδ...

“Υιοθέτησε. Μην αγοράζεις”- Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. ΡέντηLifestyle

  Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού -19ης Μαΐου 1919 , που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο το...

ΕΛΣΤΑΤ: Σύμφωνα συμβίωσης και πολιτικούς γάμους αντί θρησκευτικών επέλεξαν οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο 2020Lifestyle

  Κυρίως  σύμφωνα συμβίωσης  και πολιτικούς γάμους επέλεξαν οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο  2020 , με την μείωση στους  θρησκευτικούς γάμους  να σημειώνεται ως ραγδαία.   Ειδικότ...

H Φίνος Φιλμ γιορτάζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με αξέχαστες σκηνές  (βίντεο)Lifestyle

  Με ένα απολαυστικό βίντεο η Φίνος Φιλμ γιορτάζει με τον δικό της… ρετρό τρόπο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.   Το βίντεο της Φίνος Φιλμ, που αναρτήθηκε στα social media, ξεκινάε...