ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυκλοφόρησε και είναι ήδη φαβορί το τραγούδι της Ουκρανίας για την Eurovision

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision αποτελεί κάθε χρόνο για τους συμμετέχοντες ένα μεγάλο όνειρο. Ωστόσο, φέτος για το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra, η λάμψη του διαγωνισμού βρίσκεται μακριά.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Όλεχ Πσιουκ από τη δυτική Ουκρανία ηγείται σε μια 20μελή ομάδα εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο, που ξέσπασε στις 24 Φεβρουαρίου. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.

Σήμερα, ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.


«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά μου. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters. «Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς».

Όπως εξήγησε, η σύντροφός του κατασκευάζει βόμβες Μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, «Stefania», το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στη Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα και αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Ο τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 14 Μαΐου.

Για τον Πσιουκ, η συμμετοχή του συγκροτήματός του στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση. «Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε. «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία τριών κακοποιημένων σκύλων που γλίτωσαν τον θάνατο και διδάσκουν σεβασμό στους μαθητέςLifestyle

    Στράτος Λούβαρης*     Τρεις αδέσποτοι σκύλοι οι οποίοι εντοπίστηκαν κακοποιημένοι και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σώθηκαν από μία εθελόντρια που τους αγκάλιασε και τους έδ...

“Υιοθέτησε. Μην αγοράζεις”- Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. ΡέντηLifestyle

  Ημερίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού -19ης Μαΐου 1919 , που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο το...

ΕΛΣΤΑΤ: Σύμφωνα συμβίωσης και πολιτικούς γάμους αντί θρησκευτικών επέλεξαν οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο 2020Lifestyle

  Κυρίως  σύμφωνα συμβίωσης  και πολιτικούς γάμους επέλεξαν οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο  2020 , με την μείωση στους  θρησκευτικούς γάμους  να σημειώνεται ως ραγδαία.   Ειδικότ...