ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τα περίπλοκα κολάζ του Τζιμ Τζάρμους σε ένα νέο βιβλίο τέχνης

Ο σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους, έγινε γνωστός δημιουργώντας ταινίες που απορρίπτουν τους παραδοσιακούς τρόπους αφήγησης και αναδεικνύουν τις μη γοητευτικές στιγμές της καθημερινής ζωής.
Ωστόσο, όπως πολλοί δημιουργοί, ο σκηνοθέτης εκφράζει τη φαντασία του και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η υποκριτική, η μουσική ως μέλος του ροκ συγκρότημα, SQURL καθώς και έργα κολάζ, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε νέο βιβλίο με τίτλο «Some Collages».
Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Anthology, παρουσιάζει εκατοντάδες κολάζ που ο Τζάρμους έχει συνθέσει σχολαστικά όλα αυτά τα χρόνια - τα περισσότερα από τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά. Χρησιμοποιώντας την εφημερίδα ως υλικό, ο Τζιμ Τζάρμους ερμηνεύει μια σειρά από σκηνές και φιγούρες, που αναγνωρίζονται όπως οι Άντι Γουόρχολ, Κρίστοφερν Γουόκεν, Prince και άλλες με ριζικά μεταμορφωμένες ταυτότητες.
Η έκδοση 264 σελίδων περιέχει κολάζ μεγέθους καρτών σημειώσεων που υπενθυμίζουν ότι ακόμη και οι πιο καθημερινές εικόνες μπορούν να τοποθετηθούν εκ νέου σε εννοιολογικό πλαίσιο με αστείο, χαρούμενο και παράδοξο τρόπο.
Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο ηθοποιός Λουκ Σάντε και ο επιμελητής και συγγραφέας Ράντι Κένεντι συνεισέφερε με ένα δοκίμιο.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

image descriptionLifestyle

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στις 24 του Σεπτέμβρη και η Eurovision να βρίσκεται μακριά, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Επ...

image descriptionLifestyle

  Είθισται η μέρα να ταυτίζεται με την παραγωγικότητα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φως μίας καινούργιας ημέρας είναι τα «καύσιμα» για την υλοποίηση των σχεδίων, των σκέψεω...