ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30 χρόνια Απαράδεκτοι: Μια ωδή στη σειρά θρύλο

Η σειρά-θρύλος, οι εμβληματικοί "Απαράδεκτοι" πρωτοπαίχθηκε στην ελληνική τηλεόραση πριν από ακριβώς 30 χρόνια. Οι λόγοι που την κατέστησαν πραγματικά ξεχωριστή, αξεπεράστη και εξόχως διαχρονική.

 

Eν έτει 2021 ο γράφων πιστεύει ακράνδαντα ότι η Δήμητρα Παπαδόπουλου δεν έχει συλλάβει στην ολότητά του το τι ήταν οι Απαράδεκτοι και πόσο επιδραστική αποδείχθηκε η γραφή της στο συγκεκριμένο σίριαλ. Ίσως επίσης να μην έχει πλήρη εικόνα της δημοφιλίας της σειράς 30 (ακριβώς) χρόνια μετά την πρώτη προβολή του πρώτου επεισοδίου της, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1991. Και τέλος, είναι πολύ πιθανό η ίδια να διαφωνήσει με την άποψη ότι αν οι Απαράδεκτοι είχαν Αμερικανούς ηθοποιούς, διαλόγους στα αγγλικά και προβάλλονταν στην αμερικανική τηλεόραση οι 4+2 ήρωες θα ήταν τώρα ζάμπλουτοι και πασίγνωστοι σε όλη την υφήλιο.

Ας είναι. Με τη Δημητρούλα έτσι και αλλιώς δεν τα βάζει κανείς. Αλλά δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι όταν η εν λόγω έγραφε τους Απαράδεκτους ήταν σαν να έχει μπροστά της γυάλα και να βλέπει το μέλλον μετά από 20 και 30 χρόνια. Αυτό είναι το σχεδόν σκανδαλώδες με το κείμενο. Πως η Δήμητρα και μέσα από το σενάριο οι ηθοποιοί της σειράς περιέγραψαν μία Ελλάδα όχι της εποχής τους αλλά του μέλλοντος, του μακρινού, για τότε, μέλλοντος.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022 – Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την εκπροσώπηση της ΕλλάδαςLifestyle

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στις 24 του Σεπτέμβρη και η Eurovision να βρίσκεται μακριά, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται τα πρώτα ονόματα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Επ...

Η έμπνευση δεν κοιμάται ποτέ: Έξι επώνυμοι μοιράζονται τα μυστικά της νυχτερινής δημιουργικότηταςLifestyle

  Είθισται η μέρα να ταυτίζεται με την παραγωγικότητα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το φως μίας καινούργιας ημέρας είναι τα «καύσιμα» για την υλοποίηση των σχεδίων, των σκέψεω...