ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6 "χρυσοί" κανόνες που θα μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά από την καραντίνα και το Πάσχα

Το καλοκαίρι έρχεται και αναμφίβολα τώρα είναι η εποχή για να "πετάξετε" από πάνω σας τα περιττά κιλά που προστέθηκαν λόγω της καραντίνας και του Πάσχα. Δείτε έξι "χρυσούς" κανόνες για ισορροπημένη διατροφή και απώλεια σωματικού βάρους.
Η πολύμηνη καραντίνα που έφερε κλείσιμο των γυμναστηρίων και περιορισμό δραστηριοτήτων, αλλά και τα τραπέζια του Πάσχα μοιραία οδήγησαν πολλούς να «φορτώσουν» περιττά κιλά.
Η έλευση του καλοκαιριού και η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας μοιραία λοιπόν θα οδηγήσει σε προσπάθειες για απώλεια επιπλέον κιλών.
Έξι συμβουλές για απώλεια κιλών
Με τη βοήθεια του προέδρου της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Λεμπέση, σας παρουσιάζουμε έξι «χρυσούς» κανόνες για μια καλύτερη διατροφή που θα σας βοηθήσει να «πετάξετε» από πάνω σας τα περιττά κιλά.

 

Με την επισήμανση ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός ως προς τη λήψη και την απώλεια των θερμίδων, ο κ. Λεμπέσης αναφέρει ότι «υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που καθορίζουν το διατροφικό μας πρόγραμμα» και μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

 

«Κανόνας νούμερο 1 είναι το νερό. Δηλαδή η συχνή ενυδάτωση μιας και μπαίνουμε και σε μια εποχή στην οποία οι ανάγκες του οργανισμού θα είναι αυξημένες» εξηγεί ο ειδικός.
Ο 2ος κανόνας είναι να βάλουμε στην καθημερινή μας διατροφή δύο γεύματα σαλάτας. «Δύο μερίδες σαλάτα την ημέρα και σίγουρα τα φρούτα τα οποία το επόμενο διάστημα θα πληθύνουν γιατί τώρα κατά κύριο λόγο τώρα έχουμε τα μήλα και την μπανάνα, αλλά μετά θα έχουμε αρκετές επιλογές» τόνισε ο κ. Λεμπέσης και πρόσθεσε ότι πρέπει να έχουμε «τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα».
Κανόνας νούμερο 3: Να αφαιρέσουμε από την καθημερινή κατανάλωση τα junk food και τις «κενές τροφές» που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό όπως για παράδειγμα τα αναψυκτικά και το αλκοόλ.
«Κανόνας νούμερο 4: Να προσθέσουμε κάποιου είδους άσκηση στην καθημερινότητά μας. Δεν χρειάζεται να πάμε από το μηδέν στο 100 μπορούμε από το μηδέν να πάμε στο ένα» πρόσθεσε.

Ως 5ο κανόνα ο κ. Λεμπέσης ανέφερε τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνουμε δύο φορές τον μήνα. Ωστόσο επειδή είμαστε ως λαός υπέρ της κατανάλωσης κρέατος, ο ειδικός εξηγεί ότι πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και να προσθέσουμε «δυο φορές όσπρια και δύο φορές λαδερά φαγητά».


6ος κανόνας: Θα πρέπει να καταναλώνουμε 4-5 μικρά γεύματα σε απόσταση 2,5- 3 ωρών μεταξύ τους έτσι «να υπάρχει συνεχής ροή φαγητού στον οργανισμό μας», όπως λέει ο κ. Λεμπέσης επισημαίνοντας μάλιστα ότι το τελευταίο μας γεύμα πρέπει να είναι περίπου 2,5- 3 ώρες πριν κοιμηθούμε.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Δεν κοιμήθηκες καλά; Μπορεί να φταίει το τραγούδι που σου "κόλλησε" - Τι αποκαλύπτει έρευναLifestyle

  Τα αποτελέσματα μελέτης ειδικών ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για λίγη μουσική πριν τον ύπνο μας. Ο ρόλος των "σκουληκιών του αυτιού".     Όλοι ξέρουμε ότι το να ακούμε  μουσική  λίγο...

Με τους γονείς κάτω από την ίδια στέγη έως τα 34 - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την ΕλλάδαLifestyle

  Οι δύο στους τρεις Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών ζουν με τους  γονείς  τους, σύμφωνα με στοιχεία της  Eurostat , φέρνοντας την Ελλάδα στην 6η θέση σε λίστα με 35 ευρωπαϊκές χώρες στ...

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα... παραβρεθούν στον γάμο του ΣοσιαλισμούLifestyle

  Στη νότια Ινδία τελείται αύριο Κυριακή μια κάπως ιδιαίτερη τελετή: στον γάμο του Σοσιαλισμού θα παραβρεθούν τα αδέρφια του, ο Κομμουνισμός και ο Λενινισμός, και ο ανιψιός του, ο ...

"Χρυσή" συμφωνία για τον Τριαντάφυλλο - Η συνεργασία-βόμβα στη νυχτερινή διασκέδασηLifestyle

Νέες αποκαλύψεις για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Τριαντάφυλλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οι μετοχές του πρώην παίκτη του Survivor φαίνεται πως έχουν ανέβει πολύ και ...

Ο Ρος και η Ρέιτσελ αποκάλυψαν ότι ήταν και στην πραγματικότητα ερωτευμένοιLifestyle

Έπειτα από δέκα χρόνια προβολής και 17 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο, "Τα Φιλαράκια" εξακολουθούν να έχουν τα μυστικά τους και ένα από τα μεγαλύτερα αποκαλύφθηκε σήμερα στο επ...

Οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγουςLifestyle

Όσοι κάνουν φυτοφαγική διατροφή έχουν πιο υγιές «προφίλ» βιοδεικτών στο σώμα τους σε σχέση με όσους τρώνε κρέας και αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος, σύμφωνα μ...

Τελικά το μέγεθος μετράει; Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως οι Έλληνες σύμφωνα με έρευναLifestyle

Μια παγκόσμια έρευνα του worlddata βάζει στόχο να σπάσει όλα τα στερεότυπα συγκρίνοντας τον μέσο όρο πεών σε 88 χώρες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα η χώρα μ...