ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος ο Pepe Le Pew από τη Warner Bros: «Προάγει την κουλτούρα του βιασμού»

Το συμπαθέστατο κουνάβι από τη Γαλλία, που… ακούει στο όνομα Πέπε Λε Πιου, θεωρείται πλέον από πολλούς σύμβολο της τοξικής αρρενωπότητας, με αποτέλεσμα να «θυσιαστεί» στον βωμό της πολιτικής ορθότητας.

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των Looney Tunes, ωστόσο στην εποχή της «πολιτικής ορθότητας» ο Πέπε Λε Πιου φαίνεται πως δεν έχει θέση.

 

Όπως θέση δεν έχει και στο πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας του 1996, Space Jam, καθώς η Warner Bros έκρινε πως το ερωτιάρικο κουνάβι «προάγει την κουλτούρα του βιασμού», κόβοντας σκηνή στην οποία εμφανίζεται.

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα, ο Γάλλος Πέπε, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να αναζητά τον έρωτα από το 1945 όταν και «γεννήθηκε», δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του «A New Legacy» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου, αφού θεωρείται πλέον από πολλούς σύμβολο της τοξικής αρρενωπότητας.

Έγινε μάλιστα πρόσφατα στόχος του αρθρογράφου των New York Times Τσαρλς Μπλόου, o οποίος υποστήριξε ότι όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλε στην ενίσχυση της «κουλτούρας του βιασμού», προκαλώντας θύελλα σχολίων και αντιδράσεων.

Ο ίδιος έσπευσε πάντως να απαντήσει με μια ανάρτηση στο Twitter, «σκιαγραφώντας» τον χαρακτήρα του Πέπε.

«Δεξιά μπλογκ ξεσηκώθηκαν επειδή είπα ότι ο Πέπε Λε Πιου συνέβαλε στην κουλτούρα του βιασμού. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ: 1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της 2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει, αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει 3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει», γράφει ο Μπλόου, περιγράφοντας όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο κινουμένων σχεδίων.

Ντέιβιντ Σαπέλ, ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της γενιάς του, τα έλεγε πάντως χρόνια πριν για τον Πέπε σε σόου του:

Και μπορεί η δύσμοιρη γατούλα Πενέλοπε, αλλά και όποιο άλλο θηλυκό αιλουροειδές βρέθηκε στον δρόμο του να έχουν περάσει… δύσκολα στα χέρια του ασυγκράτητου Πέπε, που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από «όχι», ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για υπερβολή, προτάσσοντας το κωμικό της υπόθεσης.

Από την πλευρά της, η ηθοποιός Γκρέισε Σάντο η οποία έπαιζε στη σκηνή με τον Πέπε που «κόπηκε» από το Space Jam 2 και είχε γυριστεί το 2019 από τον πρώτο σκηνοθέτη του πρότζεκτ, Τέρενς Νανς, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για αυτή την εξέλιξη.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, η οποία έχει πέσει μάλιστα και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν, ενώ υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, υποστήριξε ότι απόλαυσε τη σκηνή της με τον Πέπε γιατί «του έδινε εκείνο που του άξιζε».

Στην επίμαχη σκηνή, η Βραζιλιάνα, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Jane the Virgin», δέχεται στενό… μαρκάρισμα από τον Πέπε σε ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον που παραπέμπει στο Rick’s Cafe από το «Καζαμπλάνκα». Ο χαριτωμένος Γάλλος «εραστής» υποδύεται έναν μπάρμαν, ο οποίος αδυνατεί να συγκρατήσει τις ορμές του και «ορμά» στη Σάντο. Αρχικά της φιλάει το χέρι, το οποίο εκείνη τραβάει, φέρνοντας έτσι το κουνάβι στο σκαμπό δίπλα της. Τότε ρίχνει το ποτό της πάνω του και τον χαστουκίζει δυνατά, με αποτέλεσμα να στριφογυρίσει στο σκαμπό. Και κάπου εκεί εμφανίζεται το χέρι του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος σταματά το σκαμπό. Ο σταρ του NBA και ο Μπαγκς Μπάνι αναζητούν τη Λόλα, ενώ ο Πέπε, ο οποίος ξέρει πού είναι, τους εκμυστηρεύεται ότι η Πενέλοπε τού έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να τον κρατήσει μακριά της.

Ο Τζέιμς σχολιάζει τότε ότι δεν μπορεί να αρπάζει άλλα Tunes χωρίς τη συγκατάθεσή τους…

Σύμφωνα με το Deadline, αυτή η σκηνή, αν και δεν θα προβληθεί ποτέ, πιθανότατα αποτελεί το κύκνειο άσμα του συμπαθούς κουναβιού, αφού η Warner Bros δεν σχεδιάζει να τον επαναφέρει άμεσα στα Looney Toons, Bugs Bunny Builders και Tiny Toons Looniversary.

 
 
 
Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

 Έγκυος η Νάντια Μπουλέ Lifestyle

Η Νάντια Μπουλέ είναι πολύ φειδωλή και μετρημένη στις δηλώσεις της σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική της ζωή. Όμως αυτό που της συμβαίνει είναι τόσο χαρμόσυνο που η ίδια θέλησ...