ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Netflix: Έντεκα μίνι σειρές που βλέπονται νεράκι και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό θεατή

Tη λύση του Netflix έχουν επιστρατεύσει οι περισσότεροι προκειμένου να περάσουν πιο ευχάριστα την ώρα τους στο σπίτι κατά την περίοδο της καραντίνας. Γι' αυτό και εμείς φτιάξαμε μία λίστα με τις καλύτερες μίνι σειρές που είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πλατφόρμα. 


Unorthodox
Η σειρά είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό best seller της Ντέμπορα Φέλντμαν, «Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots» και μιλά για το δικαίωμα στην έκφραση και την ατομική ελευθερία. Με το όνειρο να ζει ανεξάρτητη, μια νεαρή γυναίκα, η Έστι, αφήνει το υπερβολικά συντηρητικό ορθόδοξο περιβάλλον της εβραϊκής της κοινότητας στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια νέα ζωή στο Βερολίνο. Αλλά πάνω που αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της, το παρελθόν τής χτυπά την πόρτα. Η ιστορία της Έστι πηγαίνει μπρος πίσω από την πρώην ζωή της στο Wiiliamsburg και του ταξιδιού της αυτο-ανακάλυψης στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τις αντιθέσεις μεταξύ δύο εξαιρετικά διαφορετικών κόσμων. 

 



The English Game

Tο «English Game», η μίνι σειρά έξι επεισοδίων που έφτιαξε ο δημιουργός του «Downton Abbey», Τζούλιαν Φέλοους, διηγείται τη γέννηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δύο ποδοσφαιριστές του 19ου αιώνα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις κάνουν επαγγελματικούς και προσωπικούς ελιγμούς για να αλλάξουν το παιχνίδι -και την Αγγλία- για πάντα. Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. 

 



Φρόιντ 
Η νέα σειρά του Netflix είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του πατέρα της ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ, πριν την έκδοση της «Ερμηνείας των ονείρων» και λίγο πριν γίνει διάσημος για τις καινοτόμες ιδέες του. Η ιστορία μας μεταφέρει στη Βιέννη του 1880, όταν ο νεαρός ψυχαναλυτής θα συνεργαστεί μετά από αίτημα των αρχών με ένα μέντιουμ, προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση διαφόρων υποθέσεων εξαφανίσεων και ανθρωποκτονιών. Ο ίδιος ο Φρόιντ και το μέντιουμ, κατά τις αναζητήσεις τους, μπλέκουν σε μια σκοτεινή και απόκοσμη συνωμοσία.

 



Όταν μας Βλέπουν
Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική, το «Όταν μας Βλέπουν» αφηγείται το χρονικό της διαβόητης υπόθεσης πέντε μαύρων εφήβων, γνωστών και ως οι Πέντε του Σέντραλ Παρκ, οι οποίοι καταδικάστηκαν για έναν βιασμό που δεν διέπραξαν. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα επεισόδια και εστιάζει στα πέντε αγόρια από το Χάρλεμ, τους Άντρον ΜακΚρέι, Κέβιν Ρίτσαρντσον, Γιούσεφ Σαλάμ, Ρέιμοντ Σαντάνα και Κόρι Γουάιζ. Με αφετηρία την άνοιξη του 1989, όταν ξεκίνησαν οι ανακρίσεις των αγοριών σχετικά με το συμβάν, η σειρά θα καλύψει 25 χρόνια, δίνοντας έμφαση στην αθωωτική απόφαση του 2002 και την πρόταση συμβιβασμού της πόλης της Νέας Υόρκης του 2014.

 



Εξέγερση της Μαύρης Γης
Η σειρά είναι ένα σύγχρονο θρίλερ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα από τη Ρουάντα -που έχασε την οικογένειά της στη διάρκεια της γενοκτονίας και μεγάλωσε στο Λονδίνο από μια θετή μητέρα- προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια για το παρελθόν της. Η σειρά εξετάζει τη σχέση του δυτικού κόσμου με την Αφρική σε μια εποχή που επιτρέπει την άσκηση διώξεων εγκλημάτων πολέμου.

 



Το ανθρωποκυνηγητό: Γιουναμπόμπερ
Η σειρά του Discovery, που προβάλλεται στο Netflix, εξιστορεί ένα μικρό κομμάτι της ζωής ενός βομβιστή, του Τεντ Καζίνσκι, που συγκλόνισε και τρομοκράτησε την Αμερική με τις βομβιστικές επιθέσεις του από το 1978 έως το 1995. Η ιστορία κινείται σε δυο χρόνους, το παρελθοντικό, που ο αναλυτής διώκει τον εγκληματία και στο παρόν που ο εγκληματίας έχει πλέον συλληφθεί και ο αναλυτής πάει να τον συναντήσει για να τον πείσει να δηλώσει την ενοχή του. Το ρόλο του Τζέιμς Ρ. Φιτζέραλντ ερμηνεύει ο Σαμ Γουόρθινγκτον, ενώ τον δράστη ερμηνεύει ανατριχιαστικά ο Πολ Μπέτανι. Ο τελευταίος καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία να μας μεταφέρει τον θυμό πίσω από το ήρεμο προσωπείο, την ευτυχία πίσω από τον χορό ανάμεσα στην φύση, την απελπισία πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αλλά και να μας κάνει να συμπαθήσουμε κάποιον που δολοφόνησε αθώους ανθρώπους.

 



American Crime Story – The People VS O. J. Simpson
Βασισμένη στο βιβλίο του Jeffrey Tobbin, «Run of his life:The people VS O.J. Simpson», η σειρά, με την υπογραφή του Ράιαν Μέρφι στην σκηνοθεσία, αφηγείται την πραγματική ιστορία της δίκης του αστέρα, του NFL (American Football), O. Τζέι Σίμπσον. Η δίκη του O. Τζέι Σίμπσον συντάραξε τις ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, δημιουργώντας ένα πραγματικό δικαστικό θρίλερ, το οποίο μας μεταφέρουν οι συντελεστές του «American Crime Story» με εξαιρετικά άρτιο τρόπο.

 



Tabula Rasa
Το «Tabula Rasa» αποτελεί μια βέλγικη σειρά που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε εννιά επεισόδια. H Mie είναι μια νεαρή γυναίκα με αμνησία, η οποία είναι έγκλειστη σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο. Ο ντετέκτιβ Wolkers επισκέπτεται μια μέρα την Mie και της ανακοινώνει πως είναι το τελευταίο άτομο που είδε τον εξαφανισμένο Thomas Spectre. Όλα πλέον δείχνουν πως η Mie είναι το μοναδικό κλειδί σε αυτή τη μυστηριώδη εξαφάνιση. Η ιστορία χωρίζεται σε δυο μέρη, τα γεγονότα του παρελθόντος που ξεκινάν τρεις μήνες πριν την εξαφάνιση του Thomas και το τώρα με την Annemie να επεξεργάζεται τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τους γύρω της.

 



Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ
Η βραβευμένη με Όσκαρ, Οκτάβια Σπένσερ, πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ, της πρωτοπόρας Αφροαμερικανίδας επιχειρηματία στον τομέα της περιποίησης μαλλιών, η οποία θεωρείται η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος της Αμερικής. Εμπνευσμένη από το βιβλίο «On Her Own Ground» της τρισέγγονης της Γουόκερ, Αλίλια Μπαντλς, η σειρά του Netflix ζωντανεύει για πρώτη φορά στην οθόνη την εμψυχωτική ιστορία αυτού του θρύλου του πολιτισμού μας.

Αψηφώντας κάθε κακουχία, η Γουόκερ αντιστάθηκε στις φυλετικές και έμφυλες προκαταλήψεις της περιόδου μετά τη δουλοκρατία, στις προσωπικές προδοσίες και τον αθέμιτο επαγγελματικό ανταγωνισμό και κατάφερε να εγκαθιδρύσει ένα καινοτόμο όνομα που έφερε την επανάσταση στον τομέα της περιποίησης μαλλιών των μαύρων, παλεύοντας ταυτόχρονα για κοινωνική αλλαγή. Η σειρά αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

 



Girlboss
Η σειρά «Girlboss» βασίζεται σε ένα από τα best seller των New York Times, το «#Girlboss» της Σοφία Αμορούσο, ιδρύτριας της επωνυμίας μόδας Nasty Gal. Η σειρά εστιάζει στην Αμορούσο (Μπριτ Ρόμπερτσον), η οποία ξεκίνησε πουλώντας vintage ρούχα στο eBay και, μέχρι τα 28, είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία μόδας αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, την Nasty Gal.

 



Οθωμανική Αυτοκρατορία
Η σειρά του Netflix «Οθωμανική αυτοκρατορία» αποτελείται από έξι δραματοποιημένα επεισόδια ντοκιμαντέρ τα οποία αναβιώνουν με ιστορική πιστότητα και θεαματικό τρόπο την ιστορία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης όσο κι αν αυτό θίγει το ελληνικό γόητρο.

Πλούσια παραγωγή, με εφέ που συναγωνίζονται αυτά του «Game Of Thrones», συμμετοχές από διακεκριμένους Τούρκους και Έλληνες ιστορικούς, καθώς και δύο εταιρείες παραγωγής με καλό όνομα στην τηλεοπτική αγορά να τη στηρίζουν (η αμερικανοκινεζική STX Entertainment και η αμερικανουρκική Karga Seven), η πρώτη σεζόν της σειράς «Η άνοδος των αυτοκρατοριών: Οθωμανική αυτοκρατορία (Rise Of Empires: Ottoman)», είναι διαθέσιμη στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix από τις 24 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή (Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ), που αποτελείται από έξι δραματοποιημένα επεισόδια, τα οποία διαθέτουν όχι μόνο εντυπωσιακό θέαμα αλλά και συνεντεύξεις ιστορικών στην κάμερα όπως οι καθηγητές Δρ. Α.Μ. Τζελάλ Σένγκορ και Δρ. Έμρα Σάφα Γκιουρκάν. Στην αφήγηση ο επιβλητικός Τσαρλς Ντανς που είδαμε ως Τίριον Λάνιστερ στο «Game Of Thrones» και πρόσφατα ως Λόρδο Μαουντμπάτεν στο βρετανικό The Crown. Τα γυρίσματα έχουν γίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Έμρε Σάχιν σε διάφορες τοποθεσίες στην Τουρκία, ενώ το καστ διαθέτει και καλούς πρωταγωνιστές όπως οι Τζεμ Γιίτ Ουζουμόγλου, Σελίμ Μπαϊρακτάρ, Μπίρκαν Σοκούλου, Όσμαν Σόναντ και Τουμπά Μπουγιουκουστούν.

Η δουλειά που έχει γίνει για την απόδοση της ιστορικής αλήθειας της σειράς είναι προσεγμένη γι’ αυτό και νομίζουμε ότι αδίκως σηκώθηκαν φρύδια στην Ελλάδα, επικρίνοντάς την ως «προπαγάνδα του Ερντογάν». Εξισορροπώντας το βλέμμα ανάμεσα στην ιστορία του κατακτητή από την πλευρά των Οθωμανών και εκείνη του ηττημένου που είναι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η σειρά παρουσιάζει μέχρι και τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο να ρίχνεται με αυταπάρνηση στη μάχη αψηφώντας τη ζωή του. 

 

 

ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Λ.Ντι Κάπριο προσφέρει σε θαυμαστές την ευκαιρία να εμφανιστούν στη νέα ταινία του ΣκορσέζεLifestyle

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει στους θαυμαστές του τη δυνατότητα να εμφανιστούν μαζί του και με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε.   Η ευκαιρία είναι μ...

Αφίσες με «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης Lifestyle

Περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες εκφράζουν στήριξη και ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς με αφίσες που σχεδίασαν και τοποθετήθηκαν στα δωμάτια όπου οι εργαζόμενοι στα τμήματα ΜΕΘ διαφ...

Γαλλία: Ζιντάν, Πάρκερ, Μπελούτσι και Αλιάγας ευχαρίστησαν γιατρούς και νοσηλευτές - βίντεο Lifestyle

  Το δικό τους «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές είπαν με ένα βίντεο, διασημότητες της γαλλικής κοινωνίας από τον αθλητισμό, τη μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μ...

Ο κορωνοϊός αναβάλει το γάμο της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ στις ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

Η είδηση της αναβολής ενός «πριγκιπικού» γάμου, που είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη στην Ελλάδα, κυριάρχησε τις τελευταίες ημέρες στα σαλόνια των οίκων γαλαζοαίματων της Ευρώπη...