ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατρίν Ντενέβ και Ζυλιέτ Μπινός εγκαινιάζουν την 76η Μόστρα

Οι Γαλλίδες Κατρίν Ντενέβ και Ζυλιέτ Μπινός, που πρωταγωνιστούν σε ένα οικογενειακό δράμα του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα, θα εγκαινιάσουν απόψε την πολλά υποσχόμενη αλλά και αμφιλεγόμενη 76η Μόστρα της Βενετίας, κυρίως λόγω της επιλογής της ταινίας "J' accuse" (Κατηγορώ) του Ρομάν Πολάνσκι.

 

Η ταινία "La Verite" (Η Αλήθεια), που διαγωνίζεται για το Χρυσό Λιοντάρι και στην οποία παίζει επίσης ο 'Ιθαν Χοκ, σηματοδοτεί την επιστροφή πίσω από την κάμερα του Κόρε-Εντα, ένα χρόνο μετά τη βράβευσή του με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για  την ταινία "Κλέφτες καταστημάτων".

 

Για την πρώτη του ταινία που γύρισε στη Γαλλία, ο Κόρε-Εντα σκηνοθετεί την Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο μιας μεγάλης ηθοποιού και τη Ζυλιέτ Μπινός στον ρόλο της κόρης της, δύο γυναίκες που έχουν δύσκολες σχέσεις, γεμάτες από κρυμμένες αλήθειες και ανομολόγητες πικρίες. 

 

Η τελετή έναρξης του κινηματογραφικού φεστιβάλ θα αρχίσει στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας). Πλήθος αστέρων θα δώσουν το "παρών", όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζόνι Ντεπ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας. 

 

Σε αυτή την 76η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 21 ταινίες θα κριθούν από μια επιτροπή της οποίας θα προεδρεύσει η Αργεντινή Λουκρέσια Μαρτέλ. Οι ταινίες αποτελούν σε μεγάλο βαθμό παραγωγές του Χόλιγουντ, επιβεβαιώνοντας την ιστορία αγάπης μεταξύ της Βενετίας και των ΗΠΑ.

 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο Ντ. Α. Πενεμπέικερ - Ντοκιμαντερίστας των JFK, Μπομπ Ντίλαν και Ντέιβιντ ΜπόουιLifestyle

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή την 1η Αυγούστου στην κατοικία του στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ ο Ντ. Α. Πενεμπέικερ, ένας μεγάλος σκηνοθέτης, που υπέγραψε ορισμένα από τα πιο εμβλη...