ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Εμβόλιο – Αίτημα της Moderna για τα παιδιά 6-11 ετών

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ( ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποφασίσει σε περίπου δύο μήνες για το αίτημα που υπέβαλε η Moderna προκειμένου να εγκριθεί το εμβόλιό της κατά της Covid-19 σε παιδιά 6-11 ετών.

«Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έκδοση απόφασης σε περίπου δύο μήνες, εκτός αν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες ή ανάλυση» ανέφερε ο ΕΜΑ.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτημα για παιδιατρικό εμβόλιο που περιέχει 50 αντί για 100 μικρογραμμάρια mRNA. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί στις ΗΠΑ έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Ο EMA έχει εγκρίνει από τον Ιούλιο το εμβόλιο της Moderna κατά του κοροναϊού για τις ηλικίες 12-17 ετών, ωστόσο η Σουηδία και άλλες χώρες έχουν παγώσει τη χρήση του σε άτομα κάτω των 30 λόγου του κινδύνου σπάνιων καρδιακών παρενεργειών.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει το εμβόλιο για τις ηλικίες 12-17, καθώς συνεχίζει την έρευνα για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ή φλεγμονής στην καρδιά.

Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτημα στις ΗΠΑ για τις ηλικίες 6-11.

Έγκριση του εμβολίου της για τις ηλικίες 5-11 αναμένεται να ζητήσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η Pfizer.

Οι κλινικές δοκιμές των δύο εταιρειών έδειξαν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στα παιδιά και προκαλούν επαρκή ανοσιακή απόκριση.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΥγεία

Η Pfizer, κατέληξε σε συμφωνία αδειοδότησης που θα επιτρέψει σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες, να παράγουν γενόσημα του χαπιού κατά της Covid19 σε φθηνές εκδόσεις σε 95 χώρες, ώστε να ε...

image descriptionΥγεία

Το «πράσινο φως» για τη χρήση δυο θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με κορωνοϊό έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Πρόκειται για την πρώτη άδεια που δίνει ...

image descriptionΥγεία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τηνμετάλλαξη Μ (Mu) του κοροναϊού, που είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ανθεκτική στα αντισώματα από ότι το αρχικό στέλεχος του ιού, κρούουν Ιάπωνες επιστ...

image descriptionΥγεία

Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους διαπίστωσαν οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, από τον πρώτο κύκλο θεραπείας τους με δισκία κλαδριβίνης, της πρώτης θεραπείας για την ...