ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εμβόλιο – Αίτημα της Moderna για τα παιδιά 6-11 ετών

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ( ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποφασίσει σε περίπου δύο μήνες για το αίτημα που υπέβαλε η Moderna προκειμένου να εγκριθεί το εμβόλιό της κατά της Covid-19 σε παιδιά 6-11 ετών.

«Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έκδοση απόφασης σε περίπου δύο μήνες, εκτός αν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες ή ανάλυση» ανέφερε ο ΕΜΑ.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτημα για παιδιατρικό εμβόλιο που περιέχει 50 αντί για 100 μικρογραμμάρια mRNA. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί στις ΗΠΑ έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Ο EMA έχει εγκρίνει από τον Ιούλιο το εμβόλιο της Moderna κατά του κοροναϊού για τις ηλικίες 12-17 ετών, ωστόσο η Σουηδία και άλλες χώρες έχουν παγώσει τη χρήση του σε άτομα κάτω των 30 λόγου του κινδύνου σπάνιων καρδιακών παρενεργειών.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει το εμβόλιο για τις ηλικίες 12-17, καθώς συνεχίζει την έρευνα για τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, ή φλεγμονής στην καρδιά.

Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει ακόμα αίτημα στις ΗΠΑ για τις ηλικίες 6-11.

Έγκριση του εμβολίου της για τις ηλικίες 5-11 αναμένεται να ζητήσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η Pfizer.

Οι κλινικές δοκιμές των δύο εταιρειών έδειξαν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή στα παιδιά και προκαλούν επαρκή ανοσιακή απόκριση.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα 2 σχήματα μονοκλωνικών αντισωμάτων που ενέκρινε ο ΕΜΑ: Πώς λειτουργούν, τι ποσοστά επιτυχίας έχουνΥγεία

Το «πράσινο φως» για τη χρήση δυο θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με κορωνοϊό έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Πρόκειται για την πρώτη άδεια που δίνει ...

Μετάλλαξη Μ – Είναι πιο ανθεκτική στα αντισώματα – Τι ισχύει για τα εμβόλιαΥγεία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τηνμετάλλαξη Μ (Mu) του κοροναϊού, που είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ανθεκτική στα αντισώματα από ότι το αρχικό στέλεχος του ιού, κρούουν Ιάπωνες επιστ...

Πολλαπλή σκλήρυνση: Καλύτερη ποιότητα ζωής από τον πρώτο κύκλο θεραπείαςΥγεία

Σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους διαπίστωσαν οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, από τον πρώτο κύκλο θεραπείας τους με δισκία κλαδριβίνης, της πρώτης θεραπείας για την ...

ΠΟΥ – «Μια νέα μετάλλαξη θα μας γυρίσει πάλι στην αρχή – Να αποφευχθεί η εκτεταμένη χορήγηση τρίτης δόσης»Υγεία

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουιμινάθαν, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι έχουμε διανύσει το 60% της διαδρ...