ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο "κόκκινο" η Ιταλία λόγω κορονoϊού: 132 κρούσματα - Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

 

Εκατόν τριάντα δύο τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία.

"Το καρναβάλι της Βενετίας πρέπει να ματαιωθεί" ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Ζάια.

Σε καραντίνα 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking στη Σικελία.

 

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι, πλέον, εκατόν τριάντα δύο. Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

 

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.


Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

 Ματαιώνεται το καρναβάλι της Βενετίας

"Πρέπει να πάρουμε τα πιο βαριά μέτρα για το κοινωνικό σύνολο. Το καρναβάλι της Βενετίας πρέπει να ματαιωθεί" ανακοίνωσε  ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Ζάια. Σήμερα, αύριο Δευτέρα και την Τρίτη οι εκδηλώσεις για το ιστορικό καρναβάλι, επρόκειτο να κορυφωθούν. 

 

Mε απόφαση του περιφερειάρχη, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

 

Σε καραντίνα 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking (που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterrane) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

"Απαγορευτικό" κυκλοφορίας στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

 

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εμφανίστηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στο Βένετο, και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

 

Ήδη ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν, τα σχολεία κλείνουν, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο.

 

Κινέζος πρόεδρος: Σοβαρή και πολύπλοκη η κατάσταση 

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, είναι ακόμη σοβαρή και πολύπλοκη. Ο πρόεδρος Σι είπε επίσης, ότι οι προσπάθειες για τον έλεγχο του ξεσπάσματος του κοροναϊού βρίσκονται σε σημείο καμπής.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη των οικονομικών και κοινωνικών αναπτυξιακών στόχων του 2020, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Το Πεκίνο εξέδωσε οδηγίες για την ενίσχυση των μέτρων που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, προκειμένου να προωθήσει τις εργασιακές δραστηριότητες, αλλά και την επαναφορά στην παραγωγική διαδικασία με κανονικό τρόπο.

Οι υλοποίηση των κινήσεων σε τοπικό επίπεδο, θα γίνει σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής ως προς την αποτελεσματική διαχείριση των συνθηκών υγείας, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οδηγιών.

 

Ισραήλ – Covid-19: Περίπου 200 επισκέπτες από τη Νότια Κορέα, είναι ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα

Το Ισραήλ είναι ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα περίπου 200 επισκέπτες από τη Νότια Κορέα, σε μία στρατιωτική βάση στα νότια της Ιερουσαλήμ σχετικά με ανησυχίες για το νέο κορονοϊό, όπως ανέφερε σήμερα, η ειδησεογραφική σελίδα Ynet.

 

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν άμεσα την αναφορά της ειδησεογραφικής σελίδας.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Αριέχ Ντέρι δήλωσε ξεχωριστά σήμερα, ότι έδωσε εντολή, ώστε η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία να προστεθούν στην λίστα απαγόρευσης των ταξιδιών από και προς το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή: thetoc.gr 

 

 

 

 

 



Διαβάστε επίσης

Εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους.Υγεία

  Γ. Πατούλης: «Ως Περιφέρεια Αττικής θα δρομολογήσουμε σειρά δράσεων για τη στήριξη του σημαντικού έργου της ΕΛΠΙΔΑΣ, αρχής γενομένης, με την τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου ψηφιακο...

Μερικά αντιβιοτικά, όταν χορηγούνται στην αρχή της εγκυμοσύνης, αυξάνουν τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με σοβαρές ανωμαλίεςΥγεία

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος να γεννηθεί ένα παιδί με σοβαρές ανωμαλίες, ιδίως στην καρδιά, αν κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης η μητέρα του είχε πάρει μία συγκεκριμένη κατηγορί...

Η Μεσογειακή διατροφή ενισχύει τα «καλά» βακτήρια του εντέρου και βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν υγιή γηρατειάΥγεία

 Οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν συστηματικά τη Μεσογειακή διατροφή για τουλάχιστον έναν χρόνο, έχουν περισσότερα «καλά» βακτήρια στο έντερο τους, πράγμα που με τη σειρά του βοηθά γι...

Έως 20% του παιδικού καρκίνου μπορεί να είναι γενετικός, λέει στο Πρακτορείο FM ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας Β. ΠαπαδάκηςΕλλάδα

Έως 20% των καρκίνων στην παιδική ηλικία, πιθανώς να έχουν γενετικό υπόστρωμα. Και αυτό είναι ένα πεδίο καινούργιας έρευνας που αποτελεί την επόμενη μέρα, καθώς όπως λέει ο παιδίατ...

«Συμπράττουμε για την υγεία» Χρηματοδότες το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Υγεία

  Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανακοινώνουν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Συμπράττου...

ΠΟΥ: Η επιδημία κοροναϊού αποτελεί «πολύ σοβαρή απειλή» για όλο τον κόσμοΥγεία

  Η επιδημία του νέου κοροναϊού αποτελεί "πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο", προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμερα, κάνοντας παράλληλα έκκληση...

Φως στο γενετικό υπόβαθρο των καρκίνων: Οι «ένοχες» μεταλλάξεις στα γονίδια συμβαίνουν ακόμα και 35 χρόνια πριν τη διάγνωσηΚόσμος

Περισσότεροι από 1.000 επιστήμονες από 37 χώρες, οι οποίοι συνεργάστηκαν για πάνω από δέκα χρόνια, έδωσαν στη δημοσιότητα την πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα γενετική εικόνα του καρκίνο...