Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Μικρότερος ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες που έχασαν μόνιμα βάρος μετά τα 50

Οι γυναίκες που έχασαν βάρος μετά τα 50 τους και διατήρησαν στη συνέχεια τα μειωμένα κιλά τους, έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, σε σχέση με όσες έχουν σταθερό βάρος, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσο μεγαλύτερη είναι η μείωση του βάρους μετά την ηλικία των 50 ετών, τόσο περισσότερο μειώνεται και η πιθανότητα καρκίνου του μαστού, ιδίως για τις γυναίκες που δεν κάνουν ορμονοθεραπεία μετά την εμμηνόπαυση.

Οι ερευνητές της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και άλλων ιδρυμάτων, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of the National Cancer Institute», ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερες από 180.000 γυναίκες άνω των 50 ετών σε βάθος δεκαετίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσες είχαν μεγάλη και μόνιμη απώλεια βάρους, είχαν επίσης την μεγαλύτερη μείωση στον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Γυναίκες που έχασαν δύο έως 4,5 κιλά, είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο, όσες έχασαν 4,5 έως εννέα κιλά, είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο, ενώ εκείνες που κατάφεραν να μειώσουν το βάρος τους πάνω από εννέα κιλά, εμφάνιζαν μείωση κινδύνου κατά 26%.

«Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι ακόμη και μια μέτρια αλλά διατηρήσιμη μείωση του βάρους σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού για τις γυναίκες άνω των 50. Ακόμη κι αν μια γυναίκα βάλει κιλά μετά τα 50, ποτέ δεν πολύ αργά για να ρίξει το βάρος της και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ. Λορίν Τέρας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Η Βίκυ Πρασσά είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας philocanna. Προμηθεύεται υψηλά φαινολικό παρθένο ελαιόλαδο από την Ολυμπία της Ηλείας. Το στέλνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκεί α...

image descriptionΥγεία

Μία από τις πλέον διαδεδομένες ασθένειες στο σύγχρονο κόσμο, είναι η καρδιακή ανεπάρκεια η οποία σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία. Σύμφωνα με τ...

image descriptionΥγεία

Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρ...

image descriptionΥγεία

Η συχνή κατανάλωση των καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από καρδιά ή εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα. Η εν λόγω πι...

image descriptionΥγεία

Οι υπάλληλοι γραφείου που περνάνε πολλές ώρες στη δουλειά τους, είναι πιθανότερο να έχουν υπέρταση και μάλιστα αυτή να έχει περάσει απαρατήρητη και να μην έχει διαγνωστεί στις ιατρ...

image descriptionΥγεία

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο είναι πιθανό να κολλήσετε γρίπη και ταυτόχρονα να κρυολογήσετε, η απάντηση των επιστημόνων είναι ότι αυτό είναι πολύ απίθανο και, αν συμβεί, πρέπει κάποιος...