ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαμπάδες με ρούμι

Μια παλιά αγαπημένη γεύση, ταιριαστή με τις ψύχρες του Οκτωβρίου. Ένα γλυκό αγαπημένο από παλαιότερες εποχές, που απολάμβαναν οι γονείς μας, αλλά που τώρα δυστυχώς σπάνια βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία. Η εκτέλεση είναι σχετικά εύκολη, αλλά απαιτεί υπομονή. Για να φουσκώσει το γλυκό θέλει αρκετή ώρα. Όταν όμως φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα φουσκώσετε κι εσείς από υπερηφάνεια για το επίτευγμά σας! Μπαμπάδες με ρούμι 3 κουταλιές της σούπας νερό 15 γραμμάρια μαγιά φρέσκια 3 ολόκληρα αυγά 125 γραμμάρια βούτυρο 225 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 βαζάκι μαρμελάδα βερύκοκο Ρούμι (κατά βούληση) Για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη 800 γρ. νερό Εκτέλεση Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό, την μια κουταλιά ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε το μείγμα και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να σχηματιστεί ένα ζυμάρι που θα κολλάει στο χέρι μας. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε πάνω στη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες. Μετά ανακατεύουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι έως ότου απορροφήσει το βούτυρο και αδειάζουμε σε μια ριχή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σκεπάζουμε πάλι για να φουρκώσει και να ανέβει μέχρι το χείλος της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μόνο. Αφού κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει για 8 λεπτά περίπου (κρύος μπαμπάς-καυτό σιρόπι). Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με ρούμι με το μπουκάλι. Από πάνω και γύρω-γύρω, κατά βούληση, αναλόγως πόσο δυνατό το θέλουμε. Μετά αραιώνουμε τη μαρμελάδα σε ένα μπρίκι με λίγο ρούμι και με το πινέλο μας πασπαλίζουμε όλο το μπαμπά, ώστε να καλυφθεί από τη μαρμελάδα και εκτός από τη γεύση να πάρει μια ωραία γυαλάδα. Τέλος, γεμίζουμε την τρύπα στη μέση με άγλυκη σαντιγί. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Διαβάστε επίσης

Μους σοκολατα με μόνο 100 θερμίδες!!!Γεύση

Το Πάσχα πέρασε ευτυχώς. Μια κοιλιόδουλη γιορτή, όπου πήραν φωτιά οι σούβλες, εμείς και φυσικά το κέντρο υγείας! Άκουσα ότι καταναλώσαμε 25 εκατομμύρια αυγά και τρόμαξα, αλλά προσγ...

Ο σεφ του «Saronic Magazine» προτείνειΓεύση

Nηστίσιµα και άλλα... κόλπα από τον Μανόλη Περατικό, για να µένετε πιστοί στις παραδόσεις, αλλά και στις γεύσεις!! Κατ' αρχάς, να σας ζητήσω συγγνώµη που δεν µε διαβάσατε στο προηγ...

Γιορτινές γεύσειςΓεύση

Ξέρω ότι θα γίνω βαρετός στο τεύχος αυτό µε παραδοσιακές χριστουγεννικάτικες συνταγές, αλλά σας έχω και µία έκπληξη! Τους γνωστούς σε όλους σας κουραµπιέδες µου, που φέτος στο 11ο ...

Συνταγή εκλογών!!!Γεύση

Μιας και πλησιάζουν οι εκλογές, λέω να προτείνω για την ημέρα αυτή (και όχι μόνο) κάτι πολύ εύκολο και εύγευστο. Κυριακή 7 Νοεμβρίου, τα Delivery θα πάρουν φωτιά, ως συνήθως, αλλά ...

Γλυκό ΣοκολάταΓεύση

Καλό φθινόπωρο! Κάθε μήνα θα μοιράζομαι μαζί σας μια αγαπημένη μου γεύση από αυτές που όλοι μας νοσταλγούμε γιατί μας κάνουν να θυμόμαστε τις μαμάδες μας και τις γιαγιάδες μας. Οι ...