ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλακτομπούρεκο

Ας πούμε καλό χειμώνα μιας και κρύωσε για τα καλά και να σας δώσω τη χρωστούμενη συνταγή του υπέροχου γαλακτομπούρεκου που λόγω φεστιβάλ φιστικιού πήρε τη θέση της το παστέλι, για το οποίο είμαστε σε αναμονή και σε.. αναμμένα κάρβουνα θα έλεγα, περιμένοντας την απάντηση από τον οργανισμό Guinness, για να μάθουμε αν κερδίσαμε την πολυπόθητη πρωτιά! Υλικα 3 ολοκληρα αβγα + 1 κροκος 200γρ. ζαχαρη 30γρ. σιμιγδαλι 30γρ. κορν φλαουρ 20γρ. νισεστε 750γρ. φρεσκο γαλα 250γρ. κρεμα γαλακτος 1 πακετο φυλλο κρουστας Λιγο φρεσκο & λιγο αιγοπροβειο βουτυρο για τα φυλλα Για το σιροπι 500γρ. ζάχαρη 300γρ. νερό 1 βανίλια ½ λεμόνι κομμένο στα δύο (να βράσει μαζί με τα παραπάνω υλικά) Εκτελεση Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Εντωμεταξύ, έχουμε διαλύσει το νισεστέ και το κόρν φλάουρ σε λίγο γάλα και το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε μαζί με την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού. Τότε τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και λίγο από το βούτυρο που έχουμε λιώσει για τα φύλλα (2-3 κουταλιές της σούπας). Στρώνουμε σε ταψί δύο- δύο τα φύλλα βουτυρωμένα με το φρέσκο βούτυρο (για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε και το αιγοπρόβειο) και στη μέση ρίχνουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο) και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 200οC για 45 λεπτά (στον αέρα στους 180). Αφού έχουμε βράσει όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά, σιροπιάζουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ να είναι και τα δύο ζεστά! Αφήστε το να ρουφήξει τουλάχιστον για 2 ώρες και ενδώστε! Καλοφaγωτο.

Διαβάστε επίσης

Κέικ καρότου (Carrot Cake)Γεύση

Ζεστός μήνας ο Αύγουστος, τρώμε ελαφρά, αλλά πάντα θέλουμε και λίγο κέικ με τον απογευματινό καφέ μας. Γι’ αυτό προτείνω ένα αυθεντικό εγγλέζικο, ανάλαφρο και αέρινο κέικ καρότου χ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΓεύση

ΥΛΙΚΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧ...

Πάστα ΦλώραΓεύση

Καταρχήν, συγνώμη για το λάθος στη συνταγή του προηγούμενου μήνα: το 1 ποτήρι κρασιού Μπράντι έγινε κακάο κατά λάθος..., ο δαίμων του τυπογραφείου!!Γι’ αυτό τον μήνα θα φτιάξουμε μ...

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡΓεύση

Υλικά 250 γρ. βουτυρο1 φλιτζανι ζαχαρη6 αυγα4 κουταλιες της σουπας κακαο1/2 κιλο σαβαγιαρ1/2 λιτρο γαλα1 ποτηρι του κρασιου κακαο200 ΓΡ. αμυγδαλα καβουρντισμενα Εκτέλεση • Χτυπάμε ...

Νηστίσιμος μπακλαβάς  χωρίς ζάχαρηΓεύση

Σε αυτό το τεύχος, μιας και σε λίγες μέρες αρχίζει η Σαρακοστή, θα σας δώσω μια συνταγή για έναν υπέροχο μπακλαβά χωρίς ζάχαρη, ο οποίος μένει τραγανός για τουλάχιστον 15 μέρες, πρ...

Νηστίσιμο κέικΓεύση

Λόγω της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσισα ,αντί του γαλακτομπούρεκου που ήθελα, να σας δείξω ένα απίθανο κέικ με λάδι και καρύδια. Επιφυλάσσομαι για το επόμενο τεύχος, για...

Palmier: 2 υλικά =1 μπισκότοΓεύση

Καλοκαίρι ίσον ζέστη, ίσον ελαφρύ φαγητό και γλυκό, ίσον… PALMIER. Τα αγαπημένα σας μπισκότα με μόνο δύο υλικά, για να τα σερβίρετε με τον καφέ, με παγωτό, αλλά και σκέτα, ανά πάσα...

Ο σεφ του Saronic Magazine προτείνειΓεύση

Αυτό τον μήνα σάς προτείνω μια ελαφριά μους με φράουλες, μιας και είναι στην καλύτερή τους εποχή. Η ίδια μους μπορεί επίσης να γίνει με πορτοκάλι, λεμόνι ή μανταρίνι, ανάλογα με τη...