ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

A.Σ. Τροιζηνιακός: 90 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στη νεολαία της Τροιζηνίας

To καμάρι του Γαλατά Τροιζηνίας, ο Τροιζηνιακός, που από την ίδρυσή του, πριν από 90 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια τον αθλητισμό και τη νεολαία της τοπικής κοινωνίας.

 

Του Μπ. Κανατσίδη, από την έντυπη έκδοση Saronic Magazine

 

Ο Α.Σ. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της περιοχής, από το μακρινό 1931 και συνεχίζει με μεγαλύτερη δυναμική σήμερα. Από το 1961, η ποδοσφαιρική ομάδα του Γαλατά αγωνιζόταν με άλλους συλλόγους του Πειραιά, ενώ την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε και το γήπεδο του Γαλατά, όπου έχει την έδρα του ο σύλλογος μέχρι και σήμερα.

 

Στις αρχές του 2000 δημιουργήθηκαν οι πρώτες ακαδημίες του Τροιζηνιακού στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που ήταν το μοναδικό αθλητικό τμήμα του συλλόγου έως το 2016, που δημιουργήθηκαν το τμήμα μπάσκετ ανδρών και οι αντίστοιχες ακαδημίες. Μετά το 2018 δημιουργήθηκαν δύο ακόμη τμήματα, αυτή τη φορά για γυναίκες. Τα τμήματα ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

 

 

Φέτος, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ο Τροιζηνιακός αριθμεί δύο ακόμη αθλητικά τμήματα. Το τμήμα τοξοβολίας και τένις, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλες τις ηλικίες να εκφραστούν μέσα από διαφορετικά αθλήματα και δραστηριότητες.

 

Ο Α.Σ. Τροιζηνιακός αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 300 αθλητές σε όλα τα τμήματα – πραγματικά ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχής για μια περιοχή όπως η Τροιζηνία.

Το αγαπημένο τμήμα των φιλάθλων του Τροιζηνιακού είναι αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας ανδρών, που τα τελευταία 20 χρόνια οργανώνεται κάθε χρόνο και καλύτερα. Ο Τροιζηνιακός αγωνίζεται φέτος στην Α1 Αργολίδας, με προπονητή τον κ. Πάνου Γεώργιο.

 

 

Το καμάρι του συλλόγου όμως είναι η ακαδημία ποδοσφαίρου, με 100 παιδιά από 4 ετών έως και 16 ετών. Η ακαδημία ποδοσφαίρου ξεκίνησε περίπου το 2000, με προπονητές τους κ.κ. Καραμάνη Δημήτριο και Πόντικα Ιωάννη έως το 2006, και έπειτα τον κ. Καράμπαμπα Νικόλαο για πολλά χρόνια έως και πρόσφατα, που έδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους προπονητές Σαραντόπουλο Αθανάσιο και Βερβενιώτη Δημήτριο.

 

 

Το τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου δημιουργήθηκε το 2019 με την πρωτοβουλία των ίδιων των αθλητριών και του προπονητή κ. Βερβενιώτη Δημητρίου και έχει περίπου τις 25 κοπέλες που συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες.

 

 

Το γυναικείο τμήμα βόλεΐ δημιουργήθηκε το 2018 με την πρωτοβουλία παλιών αθλητριών, αλλά και νεότερων, και των προπονητριών κ.κ. Δήμητρας Ευσταθιάδου και Αρετής Μπουζουνιεράκη, και έχει ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο Μεθάνων, που το μοιράζεται με το τμήμα μπάσκετ.

 

 

Το τμήμα μπάσκετ δημιουργήθηκε το 2016 με πρωτο- βουλία του παλαίμαχου αθλητή του Ολυμπιακού κ. Σαμπάνη Δημητρίου, σήμερα αριθμεί πάνω από 40 αθλητές και λειτουργεί με ανδρικό τμήμα και προπονητή τον κ. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη, εφηβικό και παιδικό τμήμα με προπονητή τον κ. Χρονάκη Πέτρο και junior τμήματα με προπονητή τον κ. Σαμπάνη Δημήτριο.

 

 

Το τμήμα τένις δημιουργήθηκε τον Αύγουστο 2021 από την προπονήτρια - γυμνάστρια κ. Γεωργίου Σταματίνα και έχει ήδη πάνω από 30 αθλητές.

Προσφάτως δημιουργήθηκε και το τμήμα τοξοβολίας, με προπονητή τον κ. Κούνιο Γεώργιο, και αριθμεί περίπου 20 αθλητές.

 

 

Το SM επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Α.Σ. Τροιζηνιακού κ. Μούγιο Αναστάσιο και τον ρώτησε για τους στόχους του συλλόγου: «Στόχος μας δεν είναι άλλος από το να καλλιεργήσουμε τη φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι σε όλους τους αθλητές, προσπαθώντας να κρατήσουμε μικρούς και μεγάλους στον αθλητισμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκουν διέξοδο από τη σκληρή καθημερινότητα.

Σημαντικό βέβαια είναι να μπορέσουν οι αθλητές μας να έχουν και τις ανάλογες διακρίσεις, με σωστή δουλειά και προγραμματισμό, πειθαρχώντας στις συμβουλές των προπονητών τους, ώστε να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα, που θα είναι χρήσιμα για το μέλλον τους».

Διαβάστε επίσης

Ο Ποριώτικος ΧασάπικοςΕπιλεγμένα Άρθρα

Χασάπικος. Ίσως ο πιο αγαπημένος και εντυπωσιακός ελληνικός χορός, χορεύεται διαφορετικά στον Πόρο, με μοναδικές φιγούρες και τοπική χορογραφία.   Ο «Ζορμπάς» του Κακογιάννη έκανε ...

Ν. Πορτοκάλογλου: «Στην Ύδρα, πρώτη μου επίσκεψη  σαν τραγουδοποιός, ονειρευόμουν  ότι θα συναντούσα τον Λέοναρντ Κοέν»Επιλεγμένα Άρθρα

Νίκος Πορτοκάλογλου – από το «Μουσικό Κουτί» της οθόνης στον δρόμο, περιοδεία με Jukebox, φίλους και αγαπημένα τραγούδια.   Μια κιθάρα αγκαλιά, ένα μουσικό κουτί, ένα συνεσταλμένο ...

Η Αθήνα πρέπει να προβάλλεται στις διεθνείς αγορές ως «νησιωτική πρωτεύουσα»Επιλεγμένα Άρθρα

Στη δυναμική αλληλεπίδραση Αττικής και Νησιών του Αργοσαρωνικού δίνει έμφαση ο κ. Ευγένιος  Βασιλικός, ηγετικό στέλεχος των Ξενοδόχων της Αθήνας, μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυ...

Ο δρόμος του μπαρουτιού της  Εξέγερσης άφησε ποριώτικα ίχνη...Επιλεγμένα Άρθρα

Αναδημοσιεύουμε από την έντυπη έκδοση του Saronic Magazine, το αφιέρωμα για την συνεισφορά του Πόρου στην Επανάσταση του 1821, με την μεταφορά του μπαρουτιού στην Μάνη.    Το θρίλε...

Η Γ' Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας: Ο Καποδίστριας και το πρώτο Σύνταγμα  της επαναστατημένης ΕλλάδαςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Αναδημοσιεύουμε από την έντυπη έκδοση του Saronic Magazine Απριλίου 2021, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το αφιέρωμα στην Γ' Εθνοσυνέλε...

Iωάννης Δομπόλης:  Ο μεγάλος Ηπειρώτης εθνικός ευεργέτης και φίλος του Καποδίστρια - Της Προνόης Θεολογίδου Επιλεγμένα Άρθρα

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της Προνόης Θεολογίδου, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος #90 Απριλίου 2021, του Saronic Magazine, που είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών της Επανάστασης...