ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

HELLENiQ ENERGY: Αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου / Εννεαμήνου 2022

Βελτιωμένα λειτουργικά αποτελέσματα, λόγω θετικού διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης, εξαγωγών και σημαντικών επενδύσεων σε ΑΠΕ. Επιτάχυνση υλοποίησης στρατηγικής και εισαγωγή νέας εταιρικής ταυτότητας.

 

·        Ικανοποιητικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου, λόγω διεθνών περιθωρίων διύλισης, αποδοτικότητας διυλιστηρίων και εξαγωγών.

·        €252 εκατ. τα Δημοσιευμένα καθαρά κέρδη, στους 3,9 εκατ. τόνους οι συνολικές πωλήσεις. Επιπλέον μέρισμα €0,25/μετοχή.

·        Νέα εταιρική ταυτότητα Ομίλου και μεγάλη πρόοδος στην επίτευξη των στόχων του Vision 2025. Καθολική υποστήριξη από αγορά, μετόχους και εργαζόμενους.

·        Επενδύσεις €214 εκατ. στο τρίμηνο. Νέα εξαγορά αιολικών πάρκων στη Μάνη.

·        Ουσιαστική συμμετοχή στις ανάγκες της κοινωνίας. Σειρά δράσεων για άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

 

 

Η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. («Εταιρεία») ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα Γ' Τριμήνου 2022, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται σε €504 εκατ., ενώ τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε €381 εκατ..

 

Η ισχυρή λειτουργική απόδοση αντικατοπτρίζει κυρίως τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον αλλά και τη βελτιωμένη λειτουργία των διαφόρων εταιρειών του Ομίλου. Τα κυριότερα στοιχεία που επηρέασαν τα αποτελέσματα ήταν τα υψηλά διεθνή περιθώρια διύλισης, οι εξαγωγές που αντιστοιχούν σε 46% των συνολικών πωλήσεων διύλισης, αλλά και η βελτιωμένη κερδοφορία, τόσο των εμπορικών θυγατρικών στο εξωτερικό, όσο και των νέων επενδύσεων σε ΑΠΕ. Εκτός του διεθνούς περιβάλλοντος, σημαντικά οφέλη προήλθαν από τη βελτιωμένη λειτουργία των διυλιστηρίων και την εμπορική διαχείριση στις αγορές αργού πετρελαίου, ενώ θετική επίπτωση είχαν και τα προγράμματα βελτίωσης απόδοσης, όπως του ψηφιακού μετασχηματισμού, της αναδιοργάνωσης του Ομίλου, της προώθησης προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καθώς και η διαχείριση δικτύων πρατηρίων. 

 

Η παραγωγή των διυλιστηρίων διαμορφώθηκε σε 3,8 εκατ. τόνους το Γ’ Τρίμηνο 2022, 3% χαμηλότερα έναντι του Γ’ Τριμήνου 2021, λόγω του προγράμματος εκτεταμένης συντήρησης (Full Turnaround) στο διυλιστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία. Στόχος της Εταιρείας ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη διαθεσιμότητα και διαχείριση των διυλιστηρίων μέσα σε μια περίοδο με προβλήματα επάρκειας καυσίμων και ιδιαίτερα, ντίζελ, στις διεθνείς αγορές. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ. τόνους (+1%), με ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής να κατευθύνεται σε πωλήσεις σε αεροπορικά και ναυτιλιακά καύσιμα τα οποία σημείωσαν ουσιαστική αύξηση, λόγω ανάκαμψης του τουρισμού.

 

Σε ό,τι αφορά στα Δημοσιευμένα Κέρδη (ΔΠΧΠ) EBITDA, ανήλθαν στα €329 εκατ., με τα αντίστοιχα Καθαρά Κέρδη να διαμορφώνονται στα €252 εκατ., καθώς μέσα στο τρίμηνο η πτώση των τιμών οδήγησε σε ζημιές αποτίμησης αποθεμάτων, μετά τη σημαντική άνοδο του πρώτου εξαμήνου.

 

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών, το Διοικητικό Συμβούλιο στις 29 Σεπτεμβρίου ενέκρινε τη διανομή €0,40/μετοχή, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει σε προηγούμενα τρίμηνα.

 

Όσον αφορά τη χρήση του 2022, με βάση τα αποτελέσματα του εννεαμήνου και τις προοπτικές για το σύνολο του έτους, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή επιπλέον προσωρινού μερίσματος ύψους €0,25/μετοχή, πληρωτέο στις 18 Ιανουαρίου 2023.

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΟικονομία

Θετικά βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, τις κατευθυντήριες γραμμές που παρουσίασε η Κομισιόν για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής...

image descriptionΟικονομία

Διαδικτυακή παρουσίαση της  ΟΛΠ Α . Ε . για τη δραστηριότητά της σε θέματα του περιβάλλοντος, της εταιρικής διακυβέρνησης και της κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεση...

image descriptionΟικονομία

Δόθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα σούπερ μάρκετ οι νέες λίστες των προϊόντων που μπαίνουν στο Καλάθι του Νοικοκυριού από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη, Τρίτη 15 Νοεμβρίου. Τα ...

image descriptionΟικονομία

Αναρτήθηκαν οι νέες λίστες προϊόντων που περιλαμβάνει το «καλάθι του νοικοκυριού» για την τρέχουσα εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του νοικοκυριού», κατά την πρώτη φάση εφαρ...

image descriptionΟικονομία

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ορυκτών καυσίμων από την ΕΔΕΥΕΠ - Όλος ο οδικός χάρτης για την αξιοποίηση των ελληνικών μπλοκ9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 - 7:10 H διε...

image descriptionΟικονομία

 Θαλάσσια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλύπτουν τα δύο "οικόπεδα" δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στα οποία όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης...

image descriptionΟικονομία

Γεωργία Καλλιέρη/newmoney.gr Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την πορεία υπεραπόδοσης των τελευταίων ετών σε όρους ανάπτυξης αν η ελβετική τράπεζα UBS επιβεβαιωθεί. Η τράπεζα  UBS...