ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Από σήμερα και προϊόντα για διαβητικούς

Nέες κατηγορίες προϊόντων που αφορούν στους καταναλωτές ειδικών κατηγοριών (πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη) προστίθενται από σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, από σήμερα διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Συγκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού»

  • προστίθενται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης.
  • διευρύνεται η κατηγορία «Κατεψυγμένα λαχανικά» με πρόβλεψη για δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια»,
  • συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν»
  • και διαγράφεται η κατηγορία «Τσάι ή χαμομήλι»

Να σημειωθεί ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται ήδη οι εξής πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Στο μεταξύ εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο καλάθι έχουν λάβει οδηγίες να εναρμονιστούν με την απόφαση του υπουργείου αναφορικά με τις ειδικές σημάνσεις στα ράφια, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα εάν η σήμανση δεν είναι σωστή.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ - Τράπεζες: Στήριξη μόνο ευάλωτων δανειοληπτών - Στο τραπέζι 4 μέτρα για στήριξη καταναλωτώνΟικονομία

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών σε περίπου δύο εβδομάδες   Σε εντατικοποίηση των επαφών με εκπροσώπ...

373,5 εκατ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειαςΟικονομία

Ποσό ύψους 367.067.027,54 ευρώ για την έκτακτη εισφορά ύψους 90%, με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους, στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο Οκτωβρίου ...