Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν αισθητός σε πολλές χώρες (βίντεο)

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων, όπως το Ισλαμαμπάντ και η Λαχόρη, αλλά και σε περιοχές της Ινδίας.

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και της Ινδίας.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα από τον σεισμό, σύμφωνα με το Reuters.

 

Το Μετεωρολογικό Τμήμα του Πακιστάν κατέγραψε σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών, λέγοντας ότι το επίκεντρο ήταν στην οροσειρά Hindu Kush κοντά στην απομακρυσμένη επαρχία Badakhshan στο βόρειο Αφγανιστάν.

 

Tο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) έκανε το μέγεθος ελαφρώς χαμηλότερο, στα 6,5, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το USGS είπε ότι το επίκεντρο ήταν 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νοτιοανατολικά της αφγανικής πόλης Τζουρμ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και το Τατζικιστάν.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων, όπως το Ισλαμαμπάντ και η Λαχόρη.

Μεγάλα τμήματα της Νότιας Ασίας είναι σεισμικά ενεργά επειδή μια τεκτονική πλάκα γνωστή ως ινδική πλάκα σπρώχνει βόρεια στην ευρασιατική πλάκα.

Ένας σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσε πάνω από 1.000 ανθρώπους πέρυσι.

 

Δείτε βίντεο από τον σεισμό:

 

 

 

 

 

Πηγή: In.gr

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Μια ακόμη νύχτα συγκρούσεων στο Παρίσι μετά την καταψήφιση των προτάσεων μομφής Κόσμος

Η αποτυχία των δύο προτάσεων δυσπιστίας εναντίον της γαλλικής κυβέρνησης, με αφορμή τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, πυροδότησε χθες το βράδυ μια σειρά διαδηλώσεων σε ολόκληρη ...

Γαλλία: Επιβιώνει η κυβέρνηση Μακρόν - Απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις μομφής Κόσμος

Η διακομματική πρόταση μομφής που κατέθεσε η ομάδα LIOT στην Γαλλία δεν εγκρίνεται με εννέα ψήφους και η κυβέρνηση Μακρόν επιβίωσε με οριακό τρόπο. Λίγη ώρα αργότερα η δεύτερη πρότ...