ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπάιντεν: H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη

H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στη διάσκεψη COP27 για το κλίμα, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ κάνουν το καθήκον τους για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

«Η κλιματική κρίση αφορά την ανθρώπινη ασφάλεια, την οικονομική ασφάλεια, την περιβαλλοντική ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του πλανήτη», είπε ο Μπάιντεν, προτού σκιαγραφήσει τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο.

«Μπορώ να σταθώ εδώ ως πρόεδρος των ΗΠΑ και να πω με σιγουριά ότι οι ΗΠΑ θα επιτύχουν τους στόχους μας για τις εκπομπές έως το 2030», τόνισε.

Η ομιλία του είχε σκοπό να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους κυβερνήσεων που συγκεντρώθηκαν στην COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας εντός του 1,5 βαθμού Κελσίου για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ομιλία Μπάιντεν έγινε ακόμη και όταν μια σειρά κρίσεων - από έναν πόλεμο στην Ευρώπη έως τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό - αποσπά την προσοχή του διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιο επείγον από ποτέ να διπλασιάσουμε τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα. Ο πόλεμος της Ρωσίας απλώς ενισχύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης να απομακρυνθεί ο κόσμος από την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα», είπε.

«Όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα. Σε αυτή τη διάσκεψη, πρέπει να ανανεώσουμε και να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Η Κομισιόν δεσμεύτηκε να καταθέσει νομοθετική πρόταση για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριοΚόσμος

Με επιστολή τους προς τα κράτη μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Κομισιόν και η Τσεχική Προεδρία διαβεβαιώνουν ότι θα καταθέσουν νομοθετική πρόταση για την επιβολή προσωρινού πλαφόν στο φ...

ΗΠΑ: Τι ψήφισε η Gen Z στις ενδιάμεσες εκλογές - "Οι νέοι έσωσαν αυτές τις εκλογές"Κόσμος

«Οι νέοι έσωσαν αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Βαρσίνι Πρακάς, επικεφαλής του κινήματος της νεολαίας για το Κλίμα «Sunrise Movement»   Οι προοδευτικοί Αμερικανοί είχαν πολλούς λόγους...

Δικάζεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης - Κινδυνεύει με αποκλεισμό από την πολιτική ζωήΚόσμος

Η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ξεκινά και πάλι σήμερα, με τη σημαντική προσωπικότητα της τουρκικής αντιπολίτευσης να κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά ...

«Έλληνας θεός» στο Μετρό Κωνσταντινούπολης – Η διαφήμιση που εξαγρίωσε τους ισλαμιστέςΚόσμος

Μεγάλο ζήτημα φαίνεται πως έχει προκύψει στην Τουρκία από την διαφήμιση βιντεοπαιχνιδιού στο μετρό της  Κωνσταντινούπολης , που κοσμεί συρμούς του τρένου και απεικονίζει έναν «Έλλη...