ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας γράφει ιστορία - Από τη Λέσβο δήμαρχος στο Όστελσχάιμ

Ο Ράιαν Άλσεμπλ, 29χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ορκίστηκε επίσημα χθες βράδυ δήμαρχος του Όστελσχάιμ, της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

 

Ο Άλσεμπλ εγκατέλειψε τη Συρία για να γλιτώσει από τον πόλεμο πριν από οκτώ χρόνια. Τον Απρίλιο του 2023, οι ψηφοφόροι στην κοινότητα αυτή 2.500 κατοίκων τον εξέλεξαν επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου, με τον Άλσεμπλ να συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία και ποσοστό 55,41%.

Το Δίκτυο Νέων Δημάρχων δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάποιον άλλο πρόσφυγα που πήγε στη Γερμανία το 2015 και τώρα είναι δήμαρχος σε πόλη της χώρας. Δεν υπήρξαν άλλοι υποψήφιοι με συριακή καταγωγή για το αξίωμα του δημάρχου στο κρατίδιο αυτό, στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με τη Ένωση Δήμων της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

 

Όταν ο Άλσεμπλ έφθασε στη Γερμανία, δεν ήταν παρά 21 ετών. Είχε φύγει από τη Συρία για να γλιτώσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην χώρα του που ήταν βυθισμένη στον εμφύλιο πόλεμο.

Πέρασε από τη Λέσβο στην ηπειρωτική Ελλάδα και διέσχισε τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Κροατία με μέσα μαζικής μεταφοράς και με τα πόδια. Χρειάστηκε 12 μέρες για να φθάσει στην Γερμανία. Έμαθε γρήγορα τα γερμανικά και έκανε πρακτική άσκηση ως διοικητικός υπάλληλος στο δημαρχείο του Άλτενγκστετ, χωριού που βρίσκεται κοντά στο Οστελσχάιμ. Στις δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Είναι επίσης μέλος των Πράσινων, διότι «η προστασία του Κλίματος είναι πολύ σημαντική».

 

Η εκλογική του νίκη είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή σε ένα χωριό που θεωρείται συντηρητικό. Ο ίδιος αποδίδει την εκλογή του στην ικανότητά του να ακούει τα προβλήματα των κατοίκων και στην εκστρατεία του που ήταν επικεντρωμένη στα θέματα της φροντίδας των παιδιών και στον ψηφιακό κόσμο.

 

Πηγή: topontiki.gr 

Διαβάστε επίσης

Πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία: Θύματα ακόμα και αγέννητοι άνθρωποιΚόσμος

«Ακόμη αγέννητοι άνθρωποι θα γίνουν θύματα»: η ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ χθες Παρασκευή ότι θα στείλει στον στρατό της Ουκρανίας πυρομαχικά διασποράς προκάλεσε έντονες αντι...

Τεχνητή νοημοσύνη: Η πρώτη συνέντευξη σε ρομπότ - Τι είπαν για τις θέσεις εργασίας και τις σχέσεις με τον άνθρωποΚόσμος

Τα ρομπότ που εμφανίστηκαν σε φόρουμ για την τεχνητή νοημοσύνη, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των ανθρώπων, τονίζοντας ότι δεν θα κλέψουν τις δουλειές μας, ούτε θα επαν...

Το αμφιλεγόμενο όπλο που ετοιμάζονται να δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - Έχει απαγορευτεί σε πάνω από 120 χώρεςΚόσμος

Αναταραχή στο παγκόσμιο στερέωμα έχει προκαλέσει η επικείμενη κίνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν, για πρώτη φορά, πυρομαχικά διασποράς στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκ...

Συμφωνία για την ενίσχυση της παραγωγής πυρομαχικών και πυραύλων στην ΕEΚόσμος

   Η Προεδρία του Συμβουλίου κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πράξη για τη στήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (ASAP). Ο ...