Ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε απόπειρα ή ακόμη και συζήτηση για επίθεση εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί «δρόμο που οδηγεί κατευθείαν στον πυρηνικό πόλεμο» και σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.
Αναφερόμενος σε ισχυρισμούς του Αμερικανού δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είχε σχεδιάσει να δολοφονήσει τον Πούτιν, ο Βολόντιν κατήγγειλε την Ουάσινγκτον για την αδιαφορία της να διευκρινίσει τη θέση της, επισημαίνοντας ότι η σιωπή της είναι εμφανής.
«Μια ημέρα πέρασε. Όλοι σιωπούν. Ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Μπλίνκεν διέψευσαν αυτά που ειπώθηκαν», έγραψε στο Telegram.
Ο Βολόντιν χαρακτήρισε τη φερόμενη συνωμοσία ως «έγκλημα» και «σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια», ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για έρευνα από όλους τους διεθνείς θεσμούς», δήλωσε.
Επιπλέον, ο Βολόντιν συνέδεσε τους ισχυρισμούς του Κάρλσον με άλλα πρόσφατα επεισόδια, όπως την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης εναντίον του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και τη στοχοποίηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. «Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε επίσης επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του», πρόσθεσε. «Όλα αυτά είναι μέρος της ίδιας αλυσίδας».
Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας κάλεσε τις ειδικές υπηρεσίες να παραμείνουν σε επιφυλακή, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης σύγκρουσης και αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. «Πρέπει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε», τόνισε. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συναισθανόμαστε την ευθύνη μας».
Τέλος, ο Βολόντιν εξύμνησε την ηγεσία του Πούτιν, χαρακτηρίζοντάς τον «πλεονέκτημα της Ρωσίας» και υπογραμμίζοντας ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμη η ενότητα γύρω από τον πρόεδρό μας».












