ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν αισθητός σε πολλές χώρες (βίντεο)

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων, όπως το Ισλαμαμπάντ και η Λαχόρη, αλλά και σε περιοχές της Ινδίας.

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και της Ινδίας.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα από τον σεισμό, σύμφωνα με το Reuters.

 

Το Μετεωρολογικό Τμήμα του Πακιστάν κατέγραψε σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών, λέγοντας ότι το επίκεντρο ήταν στην οροσειρά Hindu Kush κοντά στην απομακρυσμένη επαρχία Badakhshan στο βόρειο Αφγανιστάν.

 

Tο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) έκανε το μέγεθος ελαφρώς χαμηλότερο, στα 6,5, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το USGS είπε ότι το επίκεντρο ήταν 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νοτιοανατολικά της αφγανικής πόλης Τζουρμ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και το Τατζικιστάν.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς και σε μια σειρά πακιστανικών πόλεων, όπως το Ισλαμαμπάντ και η Λαχόρη.

Μεγάλα τμήματα της Νότιας Ασίας είναι σεισμικά ενεργά επειδή μια τεκτονική πλάκα γνωστή ως ινδική πλάκα σπρώχνει βόρεια στην ευρασιατική πλάκα.

Ένας σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο ανατολικό Αφγανιστάν σκότωσε πάνω από 1.000 ανθρώπους πέρυσι.

 

Δείτε βίντεο από τον σεισμό:

 

 

 

 

 

Πηγή: In.gr

Διαβάστε επίσης

Σι προς Πούτιν: Μαζί οδηγούμε αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνιαΚόσμος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνόδευσε τον Κινέζο ομόλογό του μέχρι το αυτοκίνητό του. Οι δυό ηγέτες έδωσαν τα χέρια και μίλησαν για λίγο. «Τώρα συμβαίνουν αλλαγές που δεν έχο...

Εξεγείρονται και λένε «όχι» στις πωλήσεις σπιτιών σε ξένους, οι ΤούρκοιΚόσμος

«Όχι» στις πωλήσεις πωλήσεων κατοικιών σε αλλοδαπούς, λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων την ώρα που οι -προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό- τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 9...

Ρωσία: Απειλές στην Βρετανία για τα πυρομαχικά μη εμπλουτισμένου ουρανίουΚόσμος

«Θα απαντήσει» η Μόσχα εάν το Λονδίνο προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά για άρματα μάχης που περιέχουν μη εμπλουτισμένο ουράνιο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτι...

Γαλλία: Μια ακόμη νύχτα συγκρούσεων στο Παρίσι μετά την καταψήφιση των προτάσεων μομφής Κόσμος

Η αποτυχία των δύο προτάσεων δυσπιστίας εναντίον της γαλλικής κυβέρνησης, με αφορμή τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, πυροδότησε χθες το βράδυ μια σειρά διαδηλώσεων σε ολόκληρη ...