ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκία - Σεισμός: Βρέθηκε νεκρός ο Κριστιάν Ατσού

 Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής Κριστιάν Ατσού βρέθηκε νεκρός κάτω από το κτίριο όπου έμενε στη νότια Τουρκία μετά τον τεράστιο σεισμό της περασμένης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο Τούρκος μάνατζερ  του πρώην εξτρέμ της Τσέλσι.
 «Το άψυχο σώμα του Ατσού βρέθηκε κάτω από τα ερείπια», είπε ο Μουράτ Ουζουνμεχμέτ στους δημοσιογράφους στο Χατάι, όπου βρέθηκε το σώμα του αθλητή. «Προς το παρόν, εξακολουθούν να ανασύρουν περισσότερα αντικείμενα. Βρέθηκε και το τηλέφωνό του.»

 

 Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο 31χρονος πρώην παίκτης της Τσέλσι και της Νιούκαστλ στην Αγγλία βρισκόταν κάτω από τα ερείπια της κατοικίας του, μίας πολυκατοικίας 12 ορόφων που κατέρρευσε από τον σεισμό.
 Η πρεσβεία της Γκάνας στην Τουρκία και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας υποστήριξαν αρχικά ότι ο επιθετικός βρέθηκε ζωντανός, αλλά αργότερα αποδείχτηκε ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν ψευδείς.
 Ο κατασκευαστής της πολυτελούς κατοικίας που μετατράπηκε σε ερείπιο, όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι 800 άνθρωποι, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς προσπαθούσε να φύγει από την Τουρκία.

 Ο Ατσού είχε ενταχθεί στον τουρκικό σύλλογο Χατάισπορ τον Σεπτέμβριο, με έδρα την επαρχία Χατάι (νότια), κοντά στο επίκεντρο του βίαιου σεισμού που έπληξε την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.
 «Δεν θα σε ξεχάσουμε, Ατσού. Ειρήνη σε σένα, υπέροχε άνθρωπε. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη θλίψη μας», έγραψε η  Χατάισπορ στο Twitter.
 Ο Ατσού είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει έξω από τη νότια Τουρκία ώρες πριν από τον σεισμό, αλλά ο μάνατζερ της Χατάισπορ είπε την Παρασκευή ότι ο Γκανέζος επέλεξε να παραμείνει στον σύλλογο αφού σημείωσε το νικητήριο γκολ σε έναν αγώνα της Super Lig στις 5 Φεβρουαρίου.

 Η Νιούκαστλ απέτισε επίσης φόρο τιμής, λέγοντας: «Ένας ταλαντούχος παίκτης και ξεχωριστός άνθρωπος, θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη οι παίκτες, το προσωπικό και οι φίλαθλοί μας».

  Ο Ατσού  είχε 65 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γκάνας και τη βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2015, όπου έχασε από την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι. Επιλέχθηκε τελευταία φορά για να παίξει με την Γκάνα το 2019.
 Έφτασε στην Τσέλσι από την Πόρτο το 2013 και είχε αρκετές περιόδους δανεισμού σε συλλόγους όπως η Φιτέσε και η Μπόρνμουθ.

 «Η Τσέλσι στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Κρίστιαν και σε όλους όσους επλήγησαν από την τραγωδία του σεισμού», ανέφερε ο λονδρέζικος σύλλογος.

 Ο σεισμός, ακολουθούμενος από ισχυρούς μετασεισμούς, σκότωσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες αναφορές, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περίπου 264.000 διαμερίσματα στην Τουρκία έχουν καταστραφεί και πολλά ακόμη άνθρωποι αγνοούνται στη χειρότερη σύγχρονη καταστροφή της χώρας.

 Μία καταστροφή που άφησε επίσης χιλιάδες τραυματίες και άστεγους σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Περιοχές της Κίνας και των ΗΠΑ οι πιο ευάλωτες στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγήςΚόσμος

Περιοχές της Κίνας και των ΗΠΑ, σημαντικές για την παγκόσμια οικονομία, είναι οι πλέον εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερ...

Ο πόλεμος που άλλαξε την ΕυρώπηΚόσμος

Η 24η Φεβρουαρίου είναι η επέτειος της πιο σκοτεινής ώρας στην πρόσφατη ιστορία της Ουκρανίας. Είναι όμως και η επέτειος του τέλους της αθωότητας της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης αφελούς ...

Νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Β. Κορέα - Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ θα ζητήσει η ΙαπωνίαΚόσμος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBMs), ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, προτού συμπληρωθούν 48 ώρες από τα κο...

Nέο πεδίο «πολεμικών» συγκρούσεωνΚόσμος

Ο πόλεμος του μέλλοντός μας βρίσκεται ήδη εδώ; Και πόσο απέχει το τίμημα μιας σύρραξης επί του πεδίου από το κόστος μιας μαζικής κυβερνοεπίθεσης; Όλα δείχνουν ανοιχτά και όλα μοιάζ...

Μην ξεχνάτε τον Ναπολέοντα όταν μιλάτε για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία, επιπλήττει η Μόσχα τον Γάλλο πρόεδρο ΜακρόνΚόσμος

Η Ρωσία επέπληξε σήμερα τον Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του περί ήττας της Ρωσίας, λέγοντας ότι η Μόσχα εξακολουθεί να θυμάται την τύχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και κατηγορώντας ...

Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 46.000 οι νεκροί - Επικρίσεις για τις τοπικές αρχές στη Συρία για παρεμπόδιση της βοήθειαςΚόσμος

Τουλάχιστον 46.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, με περίπου 264.000 διαμερίσματα στην Τουρκία να ...

Πόλεμος στην Ουκρανία - Bloomberg: Ο Πούτιν θα ευχόταν να είχε διαβάσει Ηρόδοτο πριν εισβάλει στην ΟυκρανίαΚόσμος

Τα τρομερά λάθη της Μόσχας και ο μύθος του παντοδύναμου ρωσικού στρατού που κατέρρευσε για πάντα – Πώς ο Έλληνας ιστορικός περιγράφει την ύβρι του Κροίσου - Ο ρόλος του Μαντείου τω...

Κύπρος: Για διαφθορά ερευνάται ο Νίκος Αναστασιάδης, συγγενικό του πρόσωπο και πρώην υπουργοίΚόσμος

  Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς θα τεθούν τις επόμενες μέρες ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, Υπουργοί του αλλά και το ΔΗΣΥ για τις υποθέσεις π...