ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός στην Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν παιδί

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίζονται σε κτίριο που έχει καταρρεύσει στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου οι Ελληνες διασώστες της ΕΜΑΚ καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ακόμα ενός παιδιού που εντοπίστηκε ζωντανό στα ερείπια.

 

Οι Ελληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή του παιδιού και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά του, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο όπου είναι παγιδευμένο. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ελληνες διασώστες αντίκρισαν μια σκηνή που τους έχει συγκλονίσει, καθώς το παιδάκι βρίσκεται κάτω από το σώμα της μητέρας του, που δεν έχει σημεία ζωής και η οποία πιθανότατα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της όταν η πλάκα του σπιτιού έπεσε πάνω τους.

 

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της μητέρας έχουν εγκλωβίσει το πόδι του παιδιού και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν.

 
Τις προσπάθειες διέκοψε, όμως, ένας ισχυρός μετασεισμός, που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

 

Ωστόσο η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ελπίδα πως θα έχει αίσιο τέλος για το παιδί, το οποίο επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

 

Σημειώνεται ότι το παιδάκι είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και ακόμη τρία παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.

 

Πάνω από 11.000 οι νεκροί, ενώ «ο χρόνος τελειώνει»

 

Στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της νότιας Τουρκίας έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που, βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού, ο αριθμός των νεκρών από το διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου έχει υπερβεί τους 11.000 σε Τουρκία και Συρία.

 

Τα σωστικά συνεργεία κάνουν «αγώνα δρόμου» για τη διάσωση κι άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων.

 

Εν μέσω παγετού, αλλά ευτυχώς με τον ήλιο να έχει κάνει την εμφάνισή του, τα συνεργεία από το εξωτερικό -ανάμεσά τους και από την Ελλάδα- όλο και αυξάνονται και «θαύματα» καταγράφονται κάθε ώρα, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ανάσυρση επιζώντων από τα συντρίμμια.

 

Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες δίνουν μάχη να απεγκλωβίσουν παιδί-1

 

Πάντως, διασώστες προειδοποιούν ότι ο χρόνος για τον εντοπισμό επιζώντων τελειώνει, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης συμπληρώνονται 72 ώρες από τον πρώτο μεγάλο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

 

Ηδη η ελληνική ΕΜΑΚ έχει διασώσει τέσσερις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να στέκονται στο έργο των Ελλήνων διασωστών.

 

Στην Τουρκία μεταβαίνει και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ετοιμάζεται να αναχωρήσει άμεσα και για τη Συρία, καθώς το πρωί της Τετάρτης ενεργοποιήθηκε από τη Δαμασκό το σχετικό αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. 

 

Συνολικά τουλάχιστον 8.700 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT.
 

Επιχειρούν τουλάχιστον 96.000 διασώστες και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό, κατά την τουρκική κυβέρνηση.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

Σεισμοί σε Τουρκία και Συρία: Ξεπέρασαν τους 15.800 οι νεκροί - Βέλη κατά ΕρντογάνΚόσμος

«Υγειονομική κρίση» προ των πυλών στη Συρία και 300.000 εκτοπισμένοι - «Δεν ήταν δυνατόν να είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ο απολογισμός των θυμάτων του καταστρ...

ΗΠΑ: Αποκύημα της φαντασίας ότι είμαστε πίσω από τις εκρήξεις στον Nord StreamΚόσμος

«Απολύτως ψευδές και εντελώς αποκύημα της φαντασίας» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο μπλογκ του Αμερικανού ερευνητή δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, στο οποί...

Σεισμός Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση νεαρής γυναίκας στο Χατάι από την ΕΜΑΚΚόσμος

Το ελληνικό σωστικό συνεργείο  απεγκλώβισε ύστερα από πολύωρες, υπεράνθρωπες προσπάθειες  σώα νεαρή γυναίκα  από τα συντρίμμια, στην πόλη Χατάι στης Τουρκίας.   Η ΕΡΤ καταγράφει λε...

 Βρετανία: Επιθυμεί να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφώνΚόσμος

Διαθέσιμη να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών δήλωσε η Βρετανία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το Λονδίνο δεν έ...

Μενέντεζ για F-35: “Η Ελλάδα μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς – Δεν είναι εχθρική στους γείτονές της”Κόσμος

Τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκρίνει την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία για τελική αποδοχή του ελληνικού αιτήματος, εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπ...

Και 4ο παιδί εντοπίστηκε ζωντανό από τους διασώστες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία - Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια και στη Συρία (βίντεο)Κόσμος

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίζονται εδώ και αρκετή ώρα σε κτίριο που έχει καταρρεύσει στην πόλη Χατάι της Τουρκίας όπου οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ, καταβάλλουν τιτάνιες προσ...

Τουρκία- Σεισμός: Γέμισαν πτώματα τα πάρκινγκ και τα γήπεδα – Ο Ερντογάν παραδέχεται ολιγωρία και δίνει επίδομα 495 ευρώ (εικόνες)Κόσμος

Οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας περνούσαν δίπλα από εκατοντάδες πτώματα που βρίσκονται σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης, σηκώνοντας προσεκτικά από το πρόσωπό το...