ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O εμφύλιος στους Pink Floyd καλά κρατεί: Πρωτοφανής επίθεση της Polly Samson στον Roger Waters στο twitter

Η ρήξη πολλών δεκαετιών μεταξύ των ιστορικών μελών των Pink Floyd David Gilmour και Roger Waters δεν δείχνει σημάδια επιδιόρθωσης σύντομα. Τη Δευτέρα, η σύζυγος του Gilmour, Polly Samson, η οποία βοήθησε στη συγγραφή πολλών τραγουδιών μετά την αποχώρηση του Waters από το συγκρότημα το 1985, επέκρινε δημόσια τον Roger Waters στα social media.

«Δυστυχώς @rogerwaters είσαι αντισημίτης μέχρι τον σάπιο πυρήνα σου», έγραψε ο Samson στο Twitter. «Επίσης ένας απολογητής του Πούτιν και ένας ψεύτης, κλέφτης, υποκριτής, φοροφυγάς, play back τραγουδιστής, μισογύνης, άρρωστος από φθόνο, μεγαλομανής. Αρκετά με τις ανοησίες σου».

Ο Gilmour πάτησε like στη δημοσίευση, την έκανε retweet και σε ένδειξη συμπαράστασης γράφοντας «Κάθε λέξη είναι αποδεδειγμένα αληθινή».

Το tweet της Samson ήρθε μετά από συνέντευξη του Waters στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με μια αγγλική μετάφραση της συνέντευξης στον ιστότοπο του Waters , ο 79χρονος μουσικός εξέφρασε σειρά αμφιλεγόμενων απόψεων για την Ουκρανία, τον Πούτιν και το Ισραήλ. Στη συνέντευξη σχολίασε πώς ήταν «πραγματικά, πραγματικά λυπηρό» που οι πρώην συνεργάτες του ηχογράφησαν ένα τραγούδι διαμαρτυρίας με τον Ουκρανό μουσικό Andrij Chlywnjuk.

Μάλιστα το περασμένο φθινόπωρο, ο συνιδρυτής των Pink Floyd, Roger Waters μίλησε στο Rolling Stone και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε «λίστα δολοφονιών που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση».

 

Μετά την ανάρτηση της Samson τη Δευτέρα, ο επίσημος λογαριασμός του Waters στο Twitter απάντησε αργότερα εκείνο το απόγευμα. «Ο Ρότζερ Γουότερς έχει επίγνωση των εμπρηστικών και εξωφρενικά ανακριβών σχολίων που έγιναν για αυτόν στο Twitter από την Πόλι Σάμσον, τα οποία διαψεύδει πλήρως», ανέφερε η ανάρτηση, σημειώνοντας αόριστα ότι «αυτή τη στιγμή λαμβάνει συμβουλές για τη θέση του».

 

Η Samson, μια καταξιωμένη μυθιστοριογράφος που έχει συνδέσει το όνομα της με το νησί της Ύδρας και βιβλίο με σημείο αναφοράς τον Λέοναρντ Κοέν, έγραψε στίχους για το άλμπουμ των Pink Floyd το 1994 The Division Bell και πιστώνεται σε σόλο κομμάτια από τον σύζυγό της Gilmour.

Ο Γκίλμουρ και ο Γουότερς τσακώνονται για δεκαετίες από τότε που ο τελευταίος εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1985 και προσπάθησε να αναγκάσει τα υπόλοιπα μέλη να το διαλύσουν επίσημα.

Η διαμάχη της Δευτέρας μεταξύ του Γουότερς και της Σάμσον ήρθε καθώς ο Γουότερς προσπάθησε να επιτεθεί στο «ισραηλινό λόμπι» επειδή προσπάθησε να τον «σιωπήσει» εν μέσω διαμάχης για τις επερχόμενες συναυλίες του στη Γερμανία.

Ορισμένοι τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες ζήτησαν την ακύρωσή των συναυλιών λόγω των προηγούμενων σχολίων του για το Ισραήλ , μετά από μια αντίδραση στην Πολωνία σχετικά με τη στάση του για την Ουκρανία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Berliner Zeitung , ο Γουότερς αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς αντισημιτισμού εναντίον του και δεν μάσησε τα λόγια του για την Ουκρανία, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας ήταν «πιθανώς η πιο προκληθείσα εισβολή ποτέ».

Κοινοποιώντας  τη συνέντευξη στο διαδίκτυο, υπό τον τίτλο «η αλήθεια θα μας ελευθερώσει», ο Γουότερς έκανε λόγο για μια «εξωφρενική και απεχθή καμπάνια συκοφαντικής δυσφήμισης για να με καταγγείλει ως αντισημίτη, κάτι που δεν είμαι, δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ».

 

Ο 79χρονος Γουότερς, δήλωσε ότι στοχοποιήθηκε «επειδή δανείζω τη φωνή μου στον 75χρονο αγώνα για ίσα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου στην Παλαιστίνη/Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι «φυσικά» υποστήριξε στο παρελθόν σύγκριση του ισραηλινού κράτους με τη ναζιστική Γερμανία επειδή «οι Ισραηλινοί διαπράττουν γενοκτονία».

Πρόσθεσε ότι ήταν «πραγματικά, πολύ λυπηρό» που οι πρώην σύντροφοί του κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ μετά από σχεδόν 30 χρόνια , για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, με τίτλο «Hey Hey Rise Up».

 

Η 60χρονη Sampson, της οποίας ο πατέρας ήταν Εβραίος που έφυγε από τη ναζιστική Γερμανία, έχει εμφανιστεί στο παρελθόν να απιδοκιμάζει τα σχόλια του Γουότερς για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κυρίας Olena Zelenska , αλλά φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η ίδια ασκεί δημόσια κριτική αυτόν για τον πόλεμο ή τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

 

 

Πληροφορίες από independent & rolling stone 

Διαβάστε επίσης

Ο Ζελένσκι προσκλήθηκε σε σύνοδο κορυφής των «27» - Αναμένεται την Πέμπτη στις ΒρυξέλλεςΚόσμος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε "μια μελλοντική σύνοδο κορυφής" των "27", ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβου...

4.365 νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τα 7,8 Ρίχτερ- Αγώνας δρόμου για να σωθούν επιζώντεςΚόσμος

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, κατά τη...

ΗΠΑ: Σύλληψη δύο νεοναζί που σχεδίαζαν επίθεση σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειαςΚόσμος

Στην σύλληψη ενός συνιδρυτή μιας αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης και μιας συνεργάτιδάς του προχώρησε το FBI, καθώς κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε εγκαταστάσεις ηλεκτρι...

Στη Σανλιούρφα "όλοι φοβούνται"Κόσμος

Μια ατελείωτη ουρά αυτοκινήτων έχει σχηματιστεί σε λεωφόρο, καθώς οικογένειες αναζητούν έξοδο διαφυγής. Στο πεζοδρόμιο, μια οικογένεια προχωρά κάτω από το χιονόνερο, με τα πράγματά...