ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη Βρετανία: «Στοπ» στη χορήγηση ασύλου σε Αλβανούς μετανάστες

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας σκοπεύουν να επιβάλλουν μέτρα για τον δραστικό περιορισμό του κύματος μετανάστευσης από την Αλβανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2022 το 1/3 των μεταναστών που έχουν εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι Αλβανοί, δηλαδή περίπου 12.000.


Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης, Robert Jenrick, οι αιτήσεις για άσυλο που υποβάλλουν οι Αλβανοί θα πρέπει να απορρίπτονται, καθώς η Αλβανία είναι μια «ασφαλής» χώρα και ως εκ τούτου οι αιτούνται δεν έχουν κάποιο δικαίωμα για τον χαρακτηρισμό τους ως πρόφυγες.

Η χώρα δέχεται μεγάλη μεταναστευτική πίεση, κυρίως από παράνομους μετανάστες οι οποίοι αποβιβάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρές βάρκες από τη Γαλλία.

Μάλιστα, ο νέος πρωθυπουργός Sunak σύμφωνησε πρόσφατα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα να εφαρμοστούν τάχιστα οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών στην Αλβανία. Περίπου 1.000 Αλβανοί έχουν επαναπατριστεί μέχρι στιγμής.

 

Όπως σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης, το μεταναστευτικό πρόβλημα θα απασχολεί τη χώρα για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που έχουν εισέλθει στη χώρα είναι πια «μη διαχειρίσιμος».

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες, προκλήθηκε χάος στους δρόμους του Λονδίνου από Αλβανούς, οι οποίοι γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους για να γιορτάσουν την ημέρα τα 110 χρόνια από την εθνική Ανεξαρτησία της χώρας τους.

 

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης

Σολτς: Πρέπει να αποφύγουμε να διαιρέσουμε τον κόσμο σε συνασπισμούς, όπως είχε γίνει κατά τον Ψυχρό ΠόλεμοΚόσμος

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε κατά της δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για...

3 νεκροί, 6 τραυματίες σε έκρηξη δεξαμενής καυσίμων σε βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών στη ΡωσίαΚόσμος

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη δεξαμενή καυσίμων σε αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, μετ...

Οι αρχές απομάκρυναν σχεδόν 2.000 κατοίκους λόγω της έκρηξης ηφαιστείου στη νήσο ΙάβαΚόσμος

Ένα ηφαίστειο εισήλθε εκ νέου σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας στην Ινδονησία, εκλύοντας ένα νέφος τέφρας που έχει φθάσει σε ύψος 15 χιλιομέτρων και οδηγώντας στην απομάκρυνση σχε...

Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών στο Ιράν, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέαςΚόσμος

Ο γενικός εισαγγελέας του Ιράν Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί ανακοίνωσε την κατάργηση της αστυνομίας ηθών από τις αρμόδιες αρχές, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Isna.   "Η αστυνομία ηθώ...