Μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα τρία ηγετικά του στελέχη σύμφωνα με το Bloomberg.

Με το πολύμηνο δράμα του deal της εξαγοράς που θέτει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου μετά από έξι μήνες δημόσιας και νομικής διαμάχης για τη συμφωνία η προσοχή στρέφεται στα σχέδια του Ελον Μασκ. O ίδιος αναλαμβάνει CEO της εταιρείας.

 

Από τις πρώτες κινήσεις του Μασκ ήταν το «ξήλωμα» της ηγεσίας. Στις απομακρύνσεις περιλαμβάνονται ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ κα οι Β. Γκάντε επικεφαλής της νομικής, πολιτικής και εμπιστοσύνης όπως και ο οοκονομικός Διευθυντής Νεντ Σεγκαλ, ο οποίος εντάχθηκε στο Twitter το 2017. και ο Σον Ετζετ, ο οποίος είναι γενικός σύμβουλος στο Twitter από το 2012. Ο Έτζετ οδηγήθηκε εκτός των κεντρικών του Twitter με συνοδεία είπαν δύο από τα άτομα, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή και το Twitter θα λειτουργεί πλέον ως ιδιωτική εταιρεία.

 

Η ολοκλήρωση του deal δίνει τέλος σε ένα περίπλοκο έπος νομικής διαμάχης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την αθόρυβη συσσώρευση ενός σημαντικού μεριδίου στην εταιρεία από τον δισεκατομμυριούχο, την αυξανόμενη αγανάκτησή του με τον τρόπο λειτουργίας της και μια ενδεχόμενη συμφωνία συγχώνευσης που αργότερα πέρασε μήνες προσπαθώντας να ξεδιαλύνει.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο Μασκ συμφώνησε να προχωρήσει με τους αρχικά προτεινόμενους όρους του και ένας δικαστής του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ έδωσε στις δύο πλευρές διορία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία. Αυτή η προθεσμία τηρήθηκε και τώρα ο Μασκ, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της Tesla Inc. όσο και της SpaceX, ελέγχει επίσης το Twitter το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί συχνά, αλλά επικρίνει ανοιχτά, και έχει υποσχεθεί να αλλάξει δραματικά. Σήμερα αναστέλλεται και η διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

H εξαγορά του μέσου από το Ελον Μασκ θα μπορούσε επίσης να σημάνει την επιστροφή με κάποιο τρόπο στην εταιρεία του ιδρυτή του Twitter Tζάκ Ντόρσεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος τον Νοέμβριο και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο.

Ο Mασκ φέρεται επίσης να έχει πει σε υποψήφιους επενδυτές ότι σχεδιάζει να απολύσει το 75% του προσωπικού της εταιρείας, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να διαταράξει κάθε πτυχή του τρόπου λειτουργίας του Twitter. Επίσης συζήτησε τις απολύσεις σε προσωπικά μηνύματα με φίλους του, τα οποία αποκαλύφθηκαν σε δικαστικές καταθέσεις, και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο απολύσεων σε ένα call με τους υπαλλήλους του Twitter τον Ιούνιο.

newsmoney.gr