ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κριστιάν Αμανπούρ: Ο Ιρανός πρόεδρος ακύρωσε τη συνέντευξη επειδή δεν έβαλε μαντήλα

Η Βρετανο-ιρανικής καταγωγής δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσία αρνήθηκε να της δώσει συνέντευξη επειδή η ίδια δε θέλησε να φορέσει μαντήλα.

 

Η δημοσιογράφος γνωστοποίησε το περιστατικό μέσα από το λογαριασμό της στο twitter λέγοντας πως είχε προγραμματιστεί η συγκεκριμένη συνέντευξη προκειμένου ο πρόεδρος του Ιράν να ερωτηθεί για το θάνατο της 22χρονης αλλά και για το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Αυτή θα ήταν η πρώτη συνέντευξη του Ιρανού προέδρου επί αμερικανικού εδάφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, όπως η Κριστιάν Αμανπούρ επισημαίνει.

 

«Μετά από εβδομάδες ετοιμασιών και πολύωρες διαδικασίες για την εγκατάσταση μεταφραστικού εξοπλισμού, φώτων και καμερών, ήμασταν έτοιμοι. Αλλά ο πρόεδρος Ραϊσί δεν εμφανίστηκε. Σαράντα λεπτά αργότερα ήρθε ένας βοηθός. Όπως μου είπε, ο πρόεδρος πρότεινε να φορέσω μαντήλα, γιατί είναι οι ιεροί μήνες του Μουχαράμ και του Σαφάρ», αναφέρει.

Η δημοσιογράφος όπως αναφέρει αρνήθηκε να φορέσει τη μαντήλα απαντώντας: «Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει νόμος ή παράδοση σχετικά με τις μαντήλες. Τόνισα ότι κανένας Ιρανός πρόεδρος στο παρελθόν δεν το είχε απαιτήσει όταν τους έπαιρνα συνέντευξη εκτός Ιράν».

«Ο βοηθός ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν φορούσα μαντίήα. Έκανε λόγο για “ζήτημα σεβασμού” και μίλησε για την “κατάσταση στο Ιράν” – αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα», προσθέτει η δημοσιογράφος.

«Και πάλι, είπα ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό το πρωτοφανές και απροσδόκητο αίτημα», τονίζει.

Η δημοσιογράφος καταλήγει: «Και έτσι φύγαμε. Η συνέντευξη δεν έγινε. Την ώρα που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, θα ήταν μια σημαντική στιγμή για να μιλήσω με τον Πρόεδρο Ραϊσί».

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Ζελένσκι προτρέπει τους Ρώσους να διαδηλώσουν κατά της επιστράτευσηςΚόσμος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε χθες Πέμπτη τους Ρώσους να διαδηλώσουν εναντίον της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε το Κρεμλίνο και τους κάλεσε, εφόσον αναπ...

Ο Λαβρόφ απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης για τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΚόσμος

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις κατηγορίες της Δύσης αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ό...