Η σορός της θα μεταφερθεί σήμερα από το Μπαλμόραλ στο Παλάτι στο Εδιμβούργο, σε ένα αργό ταξίδι περίπου έξι ωρών και 280 χλμ.

Πριν καταλήξει στο Εδιμβούργο θα περάσει από τις πόλεις Αμπερντίν, Νταντί και Περθ.

Το φέρετρο θα παραμείνει όλη τη νύχτα στην Αίθουσα του Θρόνου στο Παλάτι του Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία του Βρετανού μονάρχη στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Θα αποτίσουν φόρο τιμής τα μέλη προσωπικού του παλατιού. 

Την Τρίτη το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροπλάνο της RAF Northolt, που θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ θα συνοδεύσει η μοναδική κόρη της, πριγκίπισσα Αννα, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας αναμένεται να φθάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 20:00 το βράδυ την Τρίτη, όπου ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η βασίλισσα Καμίλα θα παρακολουθήσουν την άφιξή του.

Τη νύχτα η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει στο Μπάκιγχαμ στην αίθουσα Bow Room.

Χθες, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ' «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πηγή: skai.gr