ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αναστέλλει την κανονική ροή του προγράμματος το BBC – Ντυμένος πένθιμα ο παρουσιαστής

 

Στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας έχει μαζευτεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, συνιστώντας να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν πάει ήδη ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Στο Μπαμόραλ βρίσκονται και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μεταβαίνουν, επίσης, στο κάστρο Μπαλμόραλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους.

Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον θα παραμείνει στο Ουίνσδορ, καθώς τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Γεώργιος, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις βρίσκονται στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο, ανέφερε το παλάτι του Κένσιγκτον σε ανακοίνωσή του.

 

Το BBC One αναστέλλει το κανονικό πρόγραμμα

Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου, όπου βρίσκεται η βασίλισσα, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ τροποποιούν το πρόγραμμά τους, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, το BBC One ανέστειλε το κανονικό πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή στην υγεία της Βασίλισσας. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδει ειδικό δελτίο ειδήσεων του BBC.

Στο μεταξύ, ο παρουσιαστής Huw Edwards φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το πρόγραμμα διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας. Έκτοτε, το κανάλι μεταδίδει ειδήσεις μόνο για την υγεία της βασίλισσας. 

 

 

Ποιος είναι ο γιατρός της βασίλισσας

Ο επικεφαλής γιατρός της βασίλισσας είναι ο καθηγητής Huw Thomas. Βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2014 και πέρυσι ανακηρύχθηκε ιππότης.

Τότε, ο Thomas, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής γαστρεντερικής γενετικής στο τμήμα χειρουργικής και καρκίνου του Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε: «Ήταν δύο πολυάσχολα χρόνια σε αυτόν τον ρόλο, οπότε αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που αναγνωρίστηκα για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες μου».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Γίνεσαι σε μεγάλο βαθμό μέρος αυτού του οργανισμού και γίνεσαι ο προσωπικός γιατρός των σημαντικότερων ανθρώπων. Με την πανδημία, η βασική προτεραιότητα του Ιατρικού Οίκου είναι να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του είναι ασφαλείς».

Ο Thomas έχει λάβει μέρος, επίσης, στον τοκετό ορισμένων από τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης της Charlotte το 2015 και του Louis το 2018. 

 

 

 

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης

Όλα τα παιδιά της βασίλισσας και ο εγγονός της, βρίσκονται στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ - Ανήσυχοι οι γιατροί τηςΚόσμος

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δη...

ΟΗΕ: Φτώχεια, παιδεία, βιοτικό επίπεδο - λόγω της covid ο κόσμος πήγε 5 χρόνια πίσωΚόσμος

Αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη σειρά κρίσεων, κυρίως αυτή της πανδημίας covid-19, ο κόσμος πήγε πέντε χρόνια πίσω σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη ανάπτυξη, προκαλώντας «δυσπιστία» και «...

Έρευνα: Πάνω από 10,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει έναν γονέα λόγω κορωνοϊούΚόσμος

Πάνω από 10,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει τον έναν ή και τους δύο γονείς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού – σχεδόν διπλάσια από τις προηγούμενες εκτιμήσεις – σύ...

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον τρεις τραυματίες σε μακελειό στο ΜέμφιςΚόσμος

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν σε μια σειρά δολοφονιών με τη χρήση όπλου που διήρκεσε αρκετές ώρες χθες , Τετάρτη, στο Μέμφις, στην πολιτεία του ...

Ανησυχία για την υγεία βασίλισσα Ελισάβετ – Υπό ιατρική επίβλεψη στο ΜπαλμόραλΚόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ αφού οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της, λένε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν ...

Ώρα αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση – Συνεδριάζουν την Παρασκευή οι υπ. Ενέργειας της ΕΕΚόσμος

Η ενεργειακή κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης (9/9) των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μετά την ευθεία απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν για ενεργειακό ...

Η Ευρώπη αποφασίζει για την ενεργειακή κρίση – Μήνυμα Σολτς μετά τις απειλές ΠούτινΚόσμος

Η ενεργειακή κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. αύριο Παρασκευή (9/9) , εν μέσω ανοικτού εκβιασμού του Πούτιν προς τη Δύση για οριστικό τ...

ΟΗΕ: Φτώχεια, παιδεία, βιοτικό επίπεδο, λόγω της covid ο κόσμος πήγε 5 χρόνια πίσωΚόσμος

Αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη σειρά κρίσεων, κυρίως αυτή της πανδημίας covid-19, ο κόσμος πήγε πέντε χρόνια πίσω σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη ανάπτυξη, προκαλώντας «δυσπιστία» και «...